Category Archives: Кой-кога-защо

Суеверия, ако ти трепери окото

Треперене на окото

С треперенето на окото са свързани различни суеверия. Смята се, че ако окото ти трепери, това със сигурност означава нещо, а не е просто временен тик.
Според суеверията, ако ти трепери лявото око, в скоро време ще се случи нещо наистина неприятно, което ще те накара да плачеш дълго и безутешно.
Но това важи само ако трепери долния клепач на лявото око. Ако ти трепери горният клепач на лявото око, това означава, че в скоро време ще ти се случи нещо хубаво.
Ако на жена й трепери горния клепач на лявото око, това предвещава скорошно предложение за брак, на което тя не трябва да отказва, ако не иска да страда след това.
Треперенето на дясното око се свързва с получаването на голямо богатство, особено в период на финансов недоимък. Ако на младо момиче, което отива на първа среща с новия си любим, му трепери дясното око, това означава, че я очаква разтърсваща любов.
Но ако на младо момиче, което отива на първа среща с нов мъж в живота си, му трепери лявото око, това ще доведе до скорошна раздяла с него.
За да неутрализира това суеверие и да се отърве от пророчеството за раздяла, момичето трябва да измие окото си със светена вода, когато се прибере вкъщи.
За да се отървете от неприятните предстоящи събития, свързани с треперене на окото, трябва да потъркате двете се очи едновременно и след това три пъти да ги прекръстите едно по едно.
Ако на мъж му трепери дясното око, когато отива на любовна среща, това предвещава успехи за него на любовния фронт. Но ако трепери лявото му око, когато е решил да се види със стара любов, това предвещава, че ще се случат неприятности, свързани със сегашната му любима.
Ако на човек му предстои важно събитие от живота му, свързано с финанси, и лявото му око започне да трепери, това означава, че се задават неприятности.
Ако дясното ви око започне да трепери, когато видите човек, с когото току-що сте се запознали, това означава, че той може да ви донесе успех в живота. Ако обаче затрепери лявото ви око, е добре да избягвате компанията на този човек.
  https://sanovnik.bg/n-34884-%D0%A1%D1%83%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F,_%D0%B0%D0%BA%D0%BE_%D1%82%D0%B8_%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8_%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE

Таг суеверия

Откритията, за които науката няма обяснение

Във всеки един ден, докато ние сме на работа, храним се или спим, някъде по света стотици изследователи и учени работят усилено по своите открития. Сред най-големите научни прозрения за изминалата година например е локализирането на най-големия вулкан на Земята. Той бе открит в началото на септември 2013 г. от група геофизици от университета Texas A & M University. Съществуват обаче и открития, за които днешната наука така и не може да даде логично обяснение.
Вижте откритията, за които науката няма логично обяснение

 Mеханизмът от Антикитера

Mеханизмът от Антикитера е антично устройство, предназначено да изобразява механически наблюдаемата конфигурация на слънчевата система.
Останките от него са намерени сред предмети, свидетелстващи за корабокрушение, случило се около 70 г. преди новата ера, в близост до остров Антикитера. С въртенето на ръчка се задвижва система от метални зъбчати колела, които задават положенията на различни указатели върху предната страна на устройството.

Ефектът Плацебо

Плацебото е прах или течност, която изглежда като лекарство, но в действителност не съдържа никакви активни индригенти и следователно не може да въздейства на хората по химичен начин.
Човек, приемащ плацебо, често изпитва същите ефекти като хората, приемащи истинското лекарство. Този удивителен феномен, известен като ефекта плацебо, не е ограничен само до лекарствените препарати и все още за него няма логично научно обяснение.

Огнените топки Нага

Феноменът огнените топки Нага се наблюдава в 250 км отрязък на река Маконк в Тайланд. При това явление от реката започват да излизат червеникави топки, които се издигат на определена височина във въздуха, но изчезват.
Явлението се наблюдава всяка година от много хора, обикновено в края на октомври, след така наречените будистки дъждове. Името му идва от легендарната змия Нага, за която местните вярват, че плюе огнени кълба Загадката на този феномен остава неразгадана и до днес.
https://dariknews.bg/novini/liubopitno/otkritiqta-za-koito-naukata-nqma-obqsnenie-1604071
Таг откритияга науката