Category Archives: Технологии

Как да направим Soulful Контакт с очите

 30tip-master315 ”Опитайте се да  започнете  в мига”, казва художникът на изпълнението Марина Абрамович. ”Колкото повече мигате, толкова повече си мислите.” През пролетта на 2010 г., Абрамович прекарала повече от 700 часа, като гледала   в очите повече от 1500 посетители  в Музея на модерното изкуство и открито се разплакала. За да  се изпитате силата на контакта с очите, е необходим най-малко един час след насочения поглед.
Поставете два стола три и половина фута един от друг, и  седнете с лице към някого. Не говорете.  Фокусирайте  очите си между веждите на това лице, така че да можете да виждате двете му очи едновременно.Контактът с очите предизвиква поведение на избягване на погледите. Проучванията показват, че невроизобразяваният пряк поглед променя човешкият мозък  и развива функцията му, особено  на мозъчната кора и подкоровите региони, които учените наричат ​​”социални за мозъка”, който стои в основата на способността за съпричастност.
За да  се чувствате свързани с  някой, трябва да сте все още в съзнанието и тялото си. Започнете, като забавяте дишането си, докато  е “почти незабележимо”, казва Абрамович. Ще се подложите на   дискомфорт по време на среща, включително болки в мускулите, сухи очи и дразнещи мисли.  
Абрамович смята,че  недостига на контакт с очите е осакатяване.  Ние трябва да  гледнеме  в очите  на нашите близки повече,   казва той.   И все пак, не трябва да излизате   по улицитеи да  се заглеждате вгледани в хората. ”Това може да бъде опасно,” казва Абрамович. Тя   предлага организирането на групови срещи, или чрез социалните медии.
Това ще предизвика   прилив на емоции. Абрамович чувства колебания от  нежност през месеците прекарани  със  затворени очи с всеки, който иска да седне срещу нея. ”Чувствах тяхната самота и болка”, казва тя.  
https://www.nytimes.com/2017/04/28/magazine/how-to-make-soulful-eye-contact.html?_r=1
 тагове: контакт, очи

БЕТАТРОН

Снимка на Physicist Page.
Устройство за ускоряване на електрони до много високи енергии /30 MEV и повече/.Електроните,произведени от определен източник се инжектират във вакуумна сандвичо-образна тръба между полюсите на електромагнит,точно когато магнитното поле се увеличава.С увеличаването му,електроните се ускоряват,като правят 250000 обиколки,преди магнитното поле да достигне максимума си,когато орбитата се променя чрез преминаване на поток през спомагателни пръстени,за да се отклонят електроните към мишена.Бетатронът може да се сравни с трансформатор,в който облак  електрони се движат в два потока,по различни кръгове.Вторият поток циркулира в първия пръстен,но електроните се отделят в последната четвърт на цикъла,преди намаляващия първичен поток да причини забавяне на електроните.
 авторизиран превод Георги Караджов
 таг: бетатрон