Category Archives: Чудеса

ЧУДЕСАТА

Целият научен свят му се присмива.. Наричат го невежа, дилетант, авантюрист. Но той продължава разкопките. Десетки години събирал пари, за да осъществи детската си мечта. И чудото станало – Хенрих Шлиман все пак разкопал легендарния древен град Троя, който всички преди това смятали за измислица, за красива легенда.
Но защо става така: някои постигат успехи в безнадеждни на пръв поглед дела, а други, които имат всички шансове да направят дори повече, не постигат нищо?
А ето и още една история – на пръв поглед нямаща нищо общо с тази на Шлиман. Тя се случила с известния психолог и писател Владимир Леви (б.ред:повечето от неговите книги са преведени на български). „Порасна ми тумор на кожата, разказва Леви. – Растеше достатъчно бързо и неприятно, разпространяваше се… Назначиха ми спешна операция. И никакви гаранции”…
И тогава той започнал да мисли – „как всичко ще бъде както трябва”, че скоро ще се раздели с това нещо напълно и завинаги, без остатък. Представял си как го премахват. „Вечерта преди операцията, легнал в леглото, още веднъж провел „операцията по премахването” мислено… Усетил невероятно спокойствие и заспал дълбоко. Събуждайки се на сутринта видял чудо, в което отначало не искал да повярва. Туморът паднал самичък. Откъснал се. На негово място вече растяла свежа здрава тъкан. В света има описани много случаи, когато някои болни не могат да бъдат спасени от светила на световната медицина, а други по някакъв чудотворен начин се излекуват сами.
http://snaiper-bg.net/2013/09/neveroyatni-iztseleniya-i-drugi-chudesa-zashto-se-sluchvat-na-edni-a-na-durgi-ne/
 таг: чудеса