Category Archives: Загадки необичайни явления

Откритията, за които науката няма обяснение

Във всеки един ден, докато ние сме на работа, храним се или спим, някъде по света стотици изследователи и учени работят усилено по своите открития. Сред най-големите научни прозрения за изминалата година например е локализирането на най-големия вулкан на Земята. Той бе открит в началото на септември 2013 г. от група геофизици от университета Texas A & M University. Съществуват обаче и открития, за които днешната наука така и не може да даде логично обяснение.
Вижте откритията, за които науката няма логично обяснение

 Mеханизмът от Антикитера

Mеханизмът от Антикитера е антично устройство, предназначено да изобразява механически наблюдаемата конфигурация на слънчевата система.
Останките от него са намерени сред предмети, свидетелстващи за корабокрушение, случило се около 70 г. преди новата ера, в близост до остров Антикитера. С въртенето на ръчка се задвижва система от метални зъбчати колела, които задават положенията на различни указатели върху предната страна на устройството.

Ефектът Плацебо

Плацебото е прах или течност, която изглежда като лекарство, но в действителност не съдържа никакви активни индригенти и следователно не може да въздейства на хората по химичен начин.
Човек, приемащ плацебо, често изпитва същите ефекти като хората, приемащи истинското лекарство. Този удивителен феномен, известен като ефекта плацебо, не е ограничен само до лекарствените препарати и все още за него няма логично научно обяснение.

Огнените топки Нага

Феноменът огнените топки Нага се наблюдава в 250 км отрязък на река Маконк в Тайланд. При това явление от реката започват да излизат червеникави топки, които се издигат на определена височина във въздуха, но изчезват.
Явлението се наблюдава всяка година от много хора, обикновено в края на октомври, след така наречените будистки дъждове. Името му идва от легендарната змия Нага, за която местните вярват, че плюе огнени кълба Загадката на този феномен остава неразгадана и до днес.
https://dariknews.bg/novini/liubopitno/otkritiqta-za-koito-naukata-nqma-obqsnenie-1604071
Таг откритияга науката