Category Archives: Специално от Мария Герасова

ВСЕЛЕНИТЕ

КАКВО СА ВСЕЛЕНИТЕ?

Вселените са времето, в което живеем. С хората, бита, културата, и цялата информация за всички и всичко. 
Както се казва: “Времето се мени, но хората остават едни и същи, с тяхната същност. Но  моралната им  същност се променя.Променя се и тяхната природа. Техните принципи Както и природата, с нейните сезони/ пролет, лято, есен, зима/ си остава една и съща.
Ние говорим за Акашиеви записи. Това са записите в енергиен план/ специален вид енергия, наречена  етерна- за сега така позната/  Всъщност, това е енергия на високо вибрационно ниво.Вселените са безбройно много. Като започнем от началото- първа Вселена и стигнем до настоящата. Цялата информация през всички времена е записана в етера.  
Да разгледаме настоящата Вселена. В нея са хората, с тяхното време, проблеми и всичко останало. Около тях са починалите в настоящото време.Те живеят с нашите проблеми. Те са само мисловно- чувствени тела. Имат само емоции и чувства. С живите се свързват по телепатичен път,  по специален лъч.        / сияен/, който вибрира и информацията по мисловен път се приема и предава от живите и починалите. Не може да се говори за умрели, защото те са живи. Те живеят чрез нас- същностите, които стъпват по земята. 
Следва продължение
 Ако имате въпроси, пишете на мейла на вестника.
Мария Герасова / Спасова/

БОЛЕСТИТЕ ПОКАЗАТЕЛ ЗА ДУХОВНА ХАРМОНИЯ

В духовен аспект, болести не съществуват. В физически, са от натрупана Карма. Карма- значи деяния. Понякога могат да се явят слествие други фактори- време, пространство, атмосферно влияние, надморска височина, социално- битови фактори и предизвикатилства от страна на другите.

За да се избегнат, необходимо е човек да ги неутрализира със силата на мисълта, чрез доброто и любовта. Те са светлина, която обгръща мрака т. е. злото.
Болестите, от които съвременното човечество страда, са три вида: физически, т. е. такива, които засягат тялото, сърдечни- засягащи чувствата и умствени / психически /.
Каквато и да е физическата болка, тя предизвиква страдание, което се отразява на психиката. Всяко неразположение, скръб и мъка, влияят на целия организъм. Тъй като болестите са видими и невидими, физически и психически, ние трябва да се научим да се справяме с тях. Няма човек на земята, който да не страда от нещо, или от някого. Следователно, те са следстве от нещо. Необходимо е да се лекуват чрез отстраняване на причината, било то битова или обществена. Ако не бъде отстранена, човек цял живот ще боледува, колкото и да се лекува, независимо при лекар или лечител. Ето защо, трябва да се научим да се справяме с несгодите и емоциите- иначе нищо не може да ни излекува. Необходимо е да неутрализираме злото в себе си, по пътя на доброто, етиката и любовта. Както се казва: “Любовта е най- пряката пътека към всяко сърце. Доброто може да разтопи злобата и отчаянието.”
Кой в крайна сметка боледува психически? Който непрекъснато недоволства, влиза в противоречие със себе си и околните. Не може да владее чувстгвата и емоците си, не знае какво иска. Такива хора се наричат глезени. Те не желаят никой да им противоречи., а ако се осмели “тежко им.” Този човек и конфликтен и всезнаещ.
Следоватлно, болестта е следствие от деянията на човек.
Мария Герасова

БОЛКАТА КАТО СЪЩНОСТ

bolka_v_ushiteИма различни видове болки. Всички сме свикнали при появата им да посегнем към таблетката лекарствено средство, без да се замислим: ”Защо сме получили болка и какви последствия има вземането на таблетката?”

При първият симптом за болка, необходимо е да потърсим причината за нея. Много лесно е да се лекува следствието, без да се отстрани причината.

Време е да си помислим за химичните лаборатории на организма – жлезите с вътрешна секреция. В началото те започват да боледуват функционално, т.е. излизат от нормалния си биоритъм.

И ако на време не открием това и започнем по енергиен път да хармонизираме техния ритъм, няма да допуснем да боледуват органите. Степените на болестния процес са:

0 към I – когато е нарушен биоритъма на органа

I –ва – функцията на органа е нарушена

II-ра – поява на възпалителен процес

III-та – истински болестен процес, наличие на допълнителни образования – тумори, кисти, калкулози (камъни) пясък и пр.

Стресът е номер едно за всяко заболяване. От една страна човек боледува, защото се страхува, че ще се разболее. Това е причината за всяка човешка драма. Под заповед на физическото съзнание, ние даваме направление към Интуитивния си Аз, който отреагира, като отправя сигнал към дадения орган, към който е отправено съответното направление на мисълта. Да вземем следния пример: „Една жена заболяла от рак на гърдата. Установило се, че нейната майка починала от същото заболяване. От този момент жената започнала да мисли, че и тя ще се разболее от рак на гърдата и наистина се разболяла. В случая тя си направила самосугестия, т.е. самовнушение. Не фамилната обремененост, а самовтълпението и свършило своята работа. И всичко допира до „Синдрома на Страха”. Масово човечеството боледува от този синдром. За него не са необходими симптоми, а мисли и то с последствия. Втълпиш си и готово.

Стресът от своя страна атакува щитовидната жлеза, която регулира захарта в кръвта, а също така калциево-фосфорната обмяна. От тук са изшипяванията и коксартрозите. Калцият намалява в кръвта и се натрупва под формата на депа и обратното изразходване на костите. Защото под въздействие на имунната защита, се активират обменните процеси, за да може организма да навакса нужното. В тази ситуация, е необходимо да вземем храни съдържащи повече калций и фосфор – като мляко, сирене, риба, корени от коприва, маруля, листа от орех.

Щитовидната жлеза приема чувствата, преработва ги и ги превръща в енергия, а от там ги предава на другите жлези и органи.

В човешкият организъм стават енергийни процеси. Съществуват канали, по които тече енергия. Всеки канал отговаря на даден орган. Клетките на органите се захранват с енергията от обменните процеси в организма. Тази енергия се нарича жизнена и се настанява в мрежестия апарат. Ако сме изразходвани от ежедневните грижи, притеснения и пр., които са стресови моменти, енергията в каналите започва да се изразходва, т.е. става самоизяждане на клетките и остава само мрежестия апарат. Но тъй като вече в него не тече жизнена енергия, той склерозира и се наблюдават множество провлекла, подобни рак, с множество крачета. Това всъщност е раковата клетка. Затова традиционната медицина смята, че човек е предразположен към рак, но не знае, че енергийното изразходване на клетките, е причина за него. Ако умеем да се съхраним, като преодоляваме емоциите, няма да се изразходваме и още млади да се чувстваме отпаднали.

По някого се случва човек да се оплаква от много болки, а в действителност да няма никакъв болестен процес. Започва да взема купища лекарства и пак без резултат. Отива в лекарския кабинет, започват изследвания, а няма болестен процес, защото няма промяна в изследванията. Той просто не е болен. Както казахме, че около нас е енерго-информационно поле, а то е полето на сетивност и някой от нас е развил по-силна сетивност. Чрез това поле приема чужда информация и болката на друг човек.

Мария Герасова

КАЙЛАС. ГРАДЪТ НА СВЕТЛИНАТА

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

  cvetna puteka(2)

Замислям  се за живота  на земята. Човекът е преминал през хилядите векове и култури. Променил се е до неузнаваемост. А причината за неговата промяна е времето и неговият разум. Гради, руши, нови времена, нови култури, а с тях и нови хора. И така във вечността, до безкрая. Ето ни нас, съвременните хора. Какво сме в същност? В момента повече рушим, отколкото градим. И какво ще остане от нашата земя, тогава? Една пустееща, без жизнени сили и липса на енергия. Но все пак, още имаме разума. Дали пък, той няма да ни помогне да видим истинската си същност? Та ние сме създадени да градим своя живот и живота на нашите деца. Ние сме техните родители, които трябва да ги научим да живеят разумно. А какъв пример им даваме в същност? Изчезна от нас доброто и любовта, остана само злото.

 - Липсва хармонията и разбирателството  във вашите домове- прекъсва ме Учителят. Остана само агресията. А като допълнение е масовата психоза, която ви се предлага от медиите, радиото, телевизията.  Дали вече можете да гледате един филм, в който да  няма убийство, наркотици? Пълна порнография- разголени

и разплути тела,   извратен секс, проституция и кражби. По страшно от Вавилон и разрушената Вавилонска кула. Вие, сами си рушите кулата  на живота.

Тялото ми наново вибрира с реактивна скорост, от мисълта, какво правим от себе си и как нарушаваме хармонията на нашата планета! Живеем в непрекъснат стрес и хаос, и затова боледуваме. Това е нашето време.

А тук, на Кайлас, цари спокойствие и хармония. Там, където има хармония, има много светлина.

Абраам Хатми върви пред мен и ме повежда по светлия коридор.

- Тук е Градът на Светлината- чувам наново гласът му. Ще ти разкрия истината за Моделиращата лаборатория. Сигурен съм, че това отдавна интригува твоето внимание. Ще започна от началото.  По земята нямаше жива душа. Наоколо беше само великият дух- Разум . Замисли се Той. Беше му скучно да живее сам. И реши да моделира нещо, което да се движи. 

И чрез мисъл форма, създаде Лаборатория, който нарече Моделираща. В своето съзнание виждаше различни неща, дори цели образи. Реши да ги събере в едно и като взе камък и глина, започна за моделира тези образи. Така, се роди човека и цялата природа. Образите, които остави във своето съзнание, останаха невидими, и той ги нарече двоен образ. Това ще е духовната половинка на   създадените вече образни тела- реши Той. И когато образното тяло се разруши, духовното ще заеме неговото място. Този път, то ще стане образно.  И така, двете половинки вечно ще се търсят и разминават  чрез материализация и дематериализация. Духна един път в новите образни тела и те започнаха да се  движат. Това в тях, ще е   духът, който ще им бъде пръв помощник, да живеят вечно. А в същност, това е праната енергия, който се нарича жизнена,а  в нея се къпе божествената искра.

 Наистина. Това ме интигува до неузнаваемост.  Звучи ми  като приказка. Но, Учителят говори съвсем сериозно. Не ми се вярва да се шегува. А Моделиращата лаборатория наистина съществува.

- Не разбра ли, Мария, че в основата на всичко стои Мисълта. Тук, в Кайлас е вечното и царство, и ние разпръскваме нейната енергия навсякъде. Ако нямаше

мисълта, нямаше да има формите. А тук, посветените я владеят до съвършенство. Тя властва над тях с пълна сила. Ето защо, чрез нея, те правят чудеса. Искат да помогнат и на вас, да се научите да я владеете, но за добри дела. Защото, ако я използване за зли дела, сами ще се унищожите. Виждам, че много от хората не са проумели това, и я използват за зли дела.

- Ох, Учителю. Става ми малко страшничко.

- Да.  Така е. Време е да разберете истината за силата на мисълта и да се осъзнаете. Защото това, което става на земята сега, е следствие от вашето незнание, за силата на мисълта.

- Сега разбирам. Че човек се ражда добър, защото е моделиран в Кайлас- в царството на Доброто и слиза в Ада, а той е земята, където цари незнанието. 

- Всичко е толкова просто, а вие не можете да го разберете- прекъсва ме Той. – Правете добро и земята ще засияе. Давайте любов и всичко ще  се изпълни с щастие. Усмивката ще стане ваш патент и никой вече няма да ви я отнеме.

- Ето, от къде изхожда думата “патент”!

- Да. това е понятие за признание и собственост на притежателя.

- Охо….

-  Но аз имам едно друго виждане.

- Какво е според теб?

- Ами, аз съм против частната собственост. Само семейството си остава такова. Но неговите членове, трябва да имат право на собствена свобода, а не свободия.

Основната единица, която да ги сплотява, да бъде Любовта.

- Това е основата на всичко,  Мария. Любов в цялата Вселена и Космос. Хайде, хайде, че искам да ти покажа много неща!

Тишината и спокойствието успокояват сетивата ми. Изпадам в леко опиянение.

- Мария, Мария- чувам като шепот гласа на Абраам Хатми.

- Извинявай Учителю. Нещо ме опияни.

- Да,уловила си спокойствието.  То е този вид енергия, която те зарежда положително и ти става толкоз леко, че забравяш къде си.

- Да. Сега вече знам.  Защо човек се чувства неспокоен!Защото я няма тази

тишина. А само  крясъци и агресия. Просто,  пълен хаос.

-Ей, Вие, дето сте на твърдата земя! Научете се да търсите причината за всяко нещо, което е причинило неспокойствието! Ако я откриете, постарайте се да  я премахнете и тогава ще имате спокойствие. А то както казах, ще ви зареди с положителна енергия.

- Мога да съм ти само благодарна, за твоите добри съвети, Учителю. Нямам търпение да разгледам Града на Светлината. Може ли да тръгваме?

- Разбира се. Ще тръгнем. Тук е истината. За теб ще бъде всичко чудеса, но не е така. Има природни закони, които трябва  да се изучават и спазват.

- Кои по- точно?

- Ами законите  на паденията и възкачванията по скалата. Когато паднете, трябва бързо да станете и тогава няма да има последствия.

- Да. Разбирам те. В моят живот, не мога вече  да ги преброя. 

- Такъв е животът на земята. Но тук, в Кайлс, не властва този закон. Тук всичко е научено с много превъплащения на земята. Тук, човешкото същество вече  е велик скулптор, който с виртуозност моделира. Превръща се в учител и предава знания  на своите ученици   на Земята.  Но си избира учениците.

- Как ги избира, Учителю?

- Ами, според ориентацията.

- Какво значи ориентация?

- Това значи професионална ориентираност на дадената личност и неговият интелектуален и духовен потенциал.

-  Значи, човек след многото превъплащения е развил дадена дарба и във всеки нов живот на змията , я доразвива.

- Ехей… Не очаквах от теб този отговор.

- И като е натрупал много знания по съответната насоченост, като прибавим и нивото му на усъвършенствате, т. е. изграждане на добродетели, Учителят от Кайлас сам  го намира.

- Точно така. И ти предава знания по ментален път. В един момент, ти започваш да

се чудиш, ами от къде знам това?. Всичко е много простичко. Ето ти отговора.

-  Това е доста интересно.

- Да, всичко ти се предава по телепатия. Приемаш я на подсъзнателно ниво и по пътя  на  индукцията, се изстрелва към съзнанието, и то я осъзнава.

- В книгата “Истините да живота”, съм писала за телепатията.Учителят Исус ми   каза тези истини.

- В случая, вече ти е ясно.

- Да. Телепатията е мисловна енергия, която чрез микровълни предава информацията   по пътя, който ми опомена по- горе. И е право и обратно пропорционална.

  Субект- обект и обратно. Предаваш, отива към обекта и той ти я връща. И ти става чудно, как човека, за който си мислил, ти се обажда по телефона,  идва при теб, или го срещаш случайно. А случайности няма.

-Това   е закон  на  случайностите, Мария. Нищо няма случайно в Природата. А, вие сте част от нея.

- Хайде, Учителю. Искам да видя всичко! Навярно е много красиво.

- Да, градът е по подобие на Земята, но   е само светлина. Аз ще те разведа из комплекса, където са посветените. Те работят непрекъснато. Но си правят и почивки в часовете по медитация и релаксация.

Тръгваме по безкрайния коридор. Светлината ме упоява и ми става много леко на душата. Тя е мисловно- чувственото ми тяло. Затова чувствам светлината със сетива си.

- Ела тук, Мария! Хваща ме за ръка Абраам Хатми и спираме пред врата от светлина. Тя сякаш се стопява и ние влизаме вътре,  в огромна зала, също от светлина.

- Тук е занимателната зала. Тук се събират посветените и всеки твори   нови мисловни форми. Когато са готови, правят обмен по между си, след което ги експериментират.

- Как ги експериментират?

- Ами, изпращат ги на своите ученици на земята. Там, те  се материализират, т.е

превръщат се в материална единица и вече служат като форма за употребление.

- Аха. Това е много интересно. Значи, те ни изпращат модела, а ние го изработваме?

- Ето, пак стигна до истината чрез логиката.

- Радвам се, че имам логиката. А без нея, според мен, няма да можем да осъзнаваме нещата и да ги реализираме в живота.

- Ще ти кажа едно. Затова те допуснахме до тук, защото имаш добра логика. Това е едно от нещата, които притежаваш. Изчистена си от баластрата и тинята.

- Благодаря ти Учителю. Това ме радва.

- Хайде, Мария че има още много какво да видиш!

Преминаваме през светлинната врата и излизаме отново в безкрайния коридор. 

Виждат се светлинни тела, които минават и заминават някъде. Учителят е пред мен и ме повежда към друга врата. Тя е обляна във  светлина. Преминаваме през нея и влизаме в друга огромна зала, която цялата е обляна в жълта светлина.

- Това е залата за знания. Тук,посветените идват, за да  четат духовни знания. Има много книги, но са в светлинната библиотека, която е ей там, в дъното. Това са знанията през вековете. Тук, те четат, допълват нещо свое и пак по телепатичен път го предават на своите ученици, на земята. Тук са книгите на великите мислители, философи, учени, откриватели. А тук са и новите знания, които още не са достигнали до земята. Но наближава това време, тези знания да достигнат до земните жители.

Мисля си: “Колко много велики умове е имало на земята. Сега също ги има, но  те остават незабелязани сред тълпата. Можем да ги познаем по високия праг на интелигентност и логическата мисъл. Но ние, хората сме устроени така, че една малка частица от нас не иска да признае,  другия, умния. Тази частица е невзрачна на вид, но с голямо по обемно съдържание. Тя властва над нас и ни задушава.  Нарича се, завист.”

- Хайде, Мария. какво пак се замисли?

- Ами, пак се върнах на земята.

 - Учителю. Мога ли  да те попитам нещо, което отдавна се върти в главата ми

- Да. Слушам.

- Знам, че ние, човеците сме виновни за цялата наша природа. Още маите твърдят, че декември 2012 година щяло да има край на света.В момента цари голяма паника в психиката на хората. Пък и медиите.

- Ти нали помниш какво пише в библията. Какво казва Исус Христос, когато го питат, ще има ли край на света? Той какво отговаря: “Само Отца ми знае”. Какво ще кажеш ти?

- Че, ние не сме Бог и не можем да говорим подобни  неща. Дори, самият Исус Христос не може да каже.

- Да. В това е истината. Вие, човеците, чрез своите мисли и действия, можете да се самоунищожите. Както сте  тръгвали сега, кой ще ви спаси? Освен вие, самите.

- В такъв случай трябва да се замислим и да променим психиката си за добро. Ти ми каза, че мисълта е тази, която ни направлява  и гради мисъл- форми.

- Край на света няма да има, а ще има край на старото човечество.

-Е, малко да си поотдъхна. В какъв смисъл край на старото човечество?

- Хората ще променят психиката си. Ще започнат да правят само добри дела, защото ще осъзнаят истинският път в живота. Има един закон, който се нарича еволюция. Силните видове се развиват, а слабите отпадат. Не виждаш ли какво става на земята?Масово, хората умират. Слабите не издържат това голямо натоварване. В момента , от изток ви се изпраща много силна енергия. Става прочистване на Земята.  Тези, които издържат това голямо натоварване,ще бъдат новите хора, с новата психика и ще съградят новото време.

- Радвам се, че ще дойде това ново време. Хората ще станат по- добри и ще си помагат един, друг. Ще бъдат като братя и сестри. Не знам дали ще доживея до това време!

- То наближава.Скоро ще дойде.

- Хората вече не вярват, че ще дойде това време.

-Няма да властва вечно злото на земята, Мария.

-2026 годна Доброто ще се възкачи на престола и ще настъпи мир на планета Земя.

- Посветените отдавна работят за това време. Вече се материализира. А сега, хайде да тръгваме!

- Да, тук ми е много приятно, но все пак не можем да останем повече. 

-Вибрационното ниво се завишава. Ти не си готова и няма да можеш да издържиш на това.

- Какво значи това?

- Трептенията на твоето тяло. Тук и налягането е много голямо. Човешка същност като твоята, не може да го издържи.

- Добре, Учителю. Да тръгваме!

Излизаме пред светлинната врата и наново сме  в коридора. Пред нас се изпречва светлинна фигура. Приближава се до Абраам Хатми.   Поглежда го с усмивка и той отговаря с усмивка.

- Великите посветени се събират в събирателната зала. Казват, че ще дойде и  Исус.

- Моля те, Учителю. Искам да ме заведеш там! Знам, че ще ми е трудно, да бъда сред тях. Те са същества от един висш свят. Човешки същества, с висша добродетел. Не знам, как ще ме приемат!

 - Не  се безпокой. Ти вече си била с Учителя Исус. Наново ще направиш среща с Него.

- Но, аз идвам от Земята, от друго вибрационно поле. Тук, вибрациите са много високи.

- Нали си дошла, за да видиш  градът на Светлината?

- Да. Духът има изключителна сила. А аз съм с менталното си тяло.

Следва продължение

Мария Герасова

КАЙЛАС. ГРАДЪТ НА СВЕТЛИНАТА

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Това е Кайлас и животът, който съществува, благодарение на него. А ние, човешките  същества, благодарение на великите посветени, които ни наблюдават чрез Огледалото на времето, вървим по пътя, който ни е определен и изпълняваме своята мисия, да бъдем човеци и да живеем разумно. Дадено ни е желанието и разума  да вървим право напред,по пътя на Доброто и Любовта, без да се обръщаме настрани, защото  е опасно, да не бъдем атакувани от  невидимите   същества, които се наричат демони. Те са тези, които ни отклоняват от правия път.  Но все пак и те имат своята мисия. Чрез тях, ние ставаме по- силни, но само,ако решим да ги отклоним от себе си.Животът е вечната борба между злото и доброто.

Аз продължавам все по- нагоре и нагоре. Като, че ли  няма край. Сякаш вървиш по стълбата на живота към небето и а, още малко ще го стигнем, но пред теб се изпречва една тъмна ивица, тя е земята. Там живееш ти. Там е твоето обиталище. Така ти е писано да преминеш през ада и рая, който, ти сам си създаваш. Тук е Школата на живота, която чрез твоите действия и действията на другите като теб, чрез Учителят-Равносметката, ти показва до къде си стигнал. И ако си тръгнал по неправия път,чрез Законът, а той се нарича Карма т.е. последствия от твоите действия,  търпиш наказание- болест, страдания и пр.

Още малко и съм там, горе, на най- високият връх . На най голямата пирамида. Тя е обляна от светлина, която сияе и кара сетивата да потрепнат от приятното усещане за нещо, което не може да се види, а да се почувства. Едно особено чувство, на мимолетно щастие и любов.

Вече съм пред входа на пирамидата.  Изпълва ме приятно усещане. Светлината излиза от входа и се разпръска наоколо. Невероятна е. Пред входа се вижда

” Спектърния  камък”- чува се гласа  на Учителя Абраам Хатми.

 -Той е бъдещата енергия на човечеството.

Замислям се. Това е невероятно.  Светлината е неземна, а като гледам камъка,всичко вибрира в  мен. Имам чувство, че се въртя с реактивна скорост и за момент спирам, за  да си отдъхна. Учителят полага ръка върху рамото ми и ме повежда към вратата. Прекосяваме голямата светла зала. Някъде в дъното се вижда каменен саркофаг.

- Тук се съхраняват скрижалите, за създаване на човешката цивилизация- чува се гласа на Абраам Хатми и наново ме повежда.

Пред нас се изпречва  друга врата.

- Това е входът на Градът на Светлината- продължава той.- Да влизаме!  Искам да те разведа из града. Знам, че ще ти бъде интересно.

- Да.

Мисълта ми се връща към земята. Живеем в своите панелни жилища. Липсва ни въздухът на Кайлас. Тишината и спокойствието.   Величавите монументи, които се издигат като огромни великани,  сякаш искат да ни кажат “Бъдете добри и се обичайте!”

Учителят хваща мисълта ми и се усмихва.

- Така е Мария. Вие живеете в лоното на кратера, където бълва лава от отровни газове. Вашата природа е натровена от нечистата ви мисъл и деяния.

“Колко е прав Абраам Хатми. Замърсихме нашата майка- Земя и я натровихме. Всичко бълва на тиня и отровни изпарения. А не се замисляме: Защо е  така? Пожари, наводнения, земетресения, цунамита, суша и всичко, що става на Земята. Това са нашите нечистоплътни мисли и действия. Природата вече не може да ни издържа. Тя се надига и започва да бушува. И  вече не е съгласна с нас. Ние сме нейни врагове, защото тръгнахме срещу нея.Съсипваме я, а искаме да ни върви по вода. Дойде време, когато, тя ни отвръща със същото. Да не говорим за дърветата, които ни зареждат с чиста енергия. Какво направихме от тях? Поголовна сеч и вече въздухът не ни е достатъчен. Бракониери бълват своите отровни стрели и като всевластни господари  вземат това,  що принадлежи на природата и хора.

А тук е невероятно красиво. Всичко е приказно.

- Хайде, Мария- подканя ме той. Има какво да видиш и да  научиш.

 Вратата както винаги се отваря сама и ние тръгваме по безкрайният коридор. И много, много светлина. На фона на светлината се очертават човешки фигури, които прекосяват коридора и изчезват, сякаш се стопяват.

- Тук е царството на съвършените. Никой няма право да го наруши и влезе в него.

 Това са мъдреците на времето. Великите посветени, наричани адепти. Адепт, значи свръх човек, който е постигнал гениалност, натрупал е много знания и опит, анализирал ги в себе си, превъртал ги в съвкупност и това му помогнало да създаде едно ново тяло. Тялото на вечността. Той може  да се променя- тялом и духом, да ходи по водата и по въздуха. Да се разрушава и наново да се сътвори. Владее опитността на материализацията и дематериализацията. Това значи, да се превърне в твърдо и въздухообразно състояние. Дух и  плът. Всичко е енергия. Плътта е сгъстена енергия- плътност между молекулите и атомите, а при духа разреждане, или рехавост между тях.

Следва продължение

Мария Герасова

КНИГАТА КАЙЛАС ГРАДЪТ НА СВЕТЛИНАТА

kailas
Кайлас. Красив и недосегаем за човешкото око. Тук, великите посветени са изградили великолепни монументи. Огромен град  сияе със своята светлина, дълбоко в глабините му. Малко са земните обитатели, които са допуснати да се насладят на това Божествено място. Да достигнат до върха, там, където земята и небето се сливат. Там, където е изворът на живота- божествената прана.  Тя се лее като пълноводна река в безкрайното пространство и дава живот на всяко същество. Тя и Божествената искра, която запълва цялото тяло и ни кара да бъдем живи.Тук е безкраят  и безкрайното време. Тук е моделиращата лаборатория, където е сътворена човешката раса.  На върха, на най- високата пирамида , е вратата към лабораторията.  Огледалото на времето  като неземна царица е седнало на върха и ни наблюдава. То е живият организъм на целия мир.  Тук можем да видим всичко, що става на небето и на земята.  Да се насладим на красотата  на земната природа, а небесната е нейното отражение.  ”Туй що е на земята, е и на небето.” Нали така пишеш във вечната книга- Библията?
Менталното (мисловното )  тяло. То е вечният спътник, който със скоростта на мигновението достига да всяко кътче на земната и небесната вис. Когато го развием, и то по пътя на усъвършенстването, за нас няма да има прегради. Така ни учат великите посветени от Кайлас.  ”Тръгни по пътя на усъвършенстването и стани посветен!” А всичко било мното простичко. “Просто тръгни по пътя на Доброто и Любовта, и твоите очи ще се отворят към света! Ще виждаш това, що другите не виждат. Ще контактуваш с всички същества, които са на земята и на небето Ще научиш много нови неща, които не си знаел до сега.” Това е Кайлас. Градът на Знанията. От тук великите посветени предават своите знания на земните жители. И то на кого по- точно мислите? На тези, които са осъзнали, че пътят на Доброто и Любовта е най- верният, по който трябва да тръгнат.
 Бавно се изкачвам с менталното си тяло нагоре, към върха.  Искам да се насладя с духовните си очи на тази красота и с мисловно- чувственото си тяло да разговарям с великите посветени.
За читателите тази книга ще звучи невероятно. Но такъв е животът. Човек има материално, ментално и духовно тяло.. Дали е така? Разбира се. И примерът е на лице. Искаш да съградиш къща. Правиш план. Какво ти е нужно? Материали, работници, средства. Започваш. И от духовен, къщата се превръща в материален план. Вече сме я изградили и тя е вече е материална еденица. Това е. Нищо не може да се отрече.Няма никаква мистика, всичко е реалност.
Мария Герасова
Следва продължение от книгата

ЖИВОТ ВЪВ ВЕЧНОСТТА

10463922_1280645568629288_2091478426944631198_nКолкото и да не ви се вярва и да изпадате в недоумение, аз изживях Клинична смърт. Просто, изживях смъртта и вече знам, че животът е във Вечността. Че смърт няма. Че има само събличане на плътското тяло и оставане с истинското- ефирното тяло, което продължава да живее, с изградените от  него мисъл- форми. Какво е всъщност плътското тяло. То е тялото, в което пространството между молекулите и атомите е сгъстено. И според нашият разум може да се разширява и свива. То е едно работно облекло, което се замърсява и в един момент трябва  да се съблече, и да остане в своето чисто тяло- ефирното, което е част от пространството около нас.То е ефирно, защото пространството между молекулите и атомите е разредено.Ние не можем да го видим, защото се е сляло с това  пространството. Задавам ви следния въпрос:” Когато погледнете нагоре, към небето,какво виждате? Само необятното пространство.  Слънцето, Луната и звездите, облаците. Нали? Но можете ли да проникнете в тях? Отговорът разбира се е НЕ. Е, нашето ефирно тяло продължава да живее. То вижда само светлината около себе си. И за него е  има само пространствено време. Запитвате се: А как контактува с другите ефирни тела?  Ами, то разговаря с тах, като разменя мисли. В действие влиза телепатията. Така контактуват и с нас ефирните тела- с мисли. Влизат в нашата мисъл, а мисълта е вид енергия и трябва  само да се научим да четем тези мисли. 

Така продължавам и аз да контактувам с ефирните тела. И няма отвъдно. Има само едно пространство, където живеем веднъж видими, друг път невидими. Няма извъземни.  Веднъж стъпваме на земята и сме земни, а  друг път сме извън земята и сме извъзмени.

И когато се появяват светещи обекти, непознати за нас, това са ефирни тела, които идват при нас, за да ни помогнат. Те са в състояние да се покажат пред нас- хората, като с хиляди усилия стават видими. На земята атмосферата е много замърсена от нашите отрицателни мисли и действия, и затова трябва да създадат обвивка около себе си. Така ги виждаме облечени в   скафандри и пр. Движат се в някакви сферични чинии.

Всичко е толкова просто, а ние си усложняваме тази простота. Необходимо е да живеем разумно и да спазавме Природните закони, защото ако не ни ги спазваме, настъпват катаклизми, както за нас- хората и така за цялата Природа. Основната градивна еденица е Любовта, не интимната, а  Космическата. Любовта между всички хора по света.

 Мария Герасова

 

КАНЯ

Всички, които имат нужда от едно енергийно балансиране и които са загрижени за собственото си здраве, да се обадят на моя телефон.

ЦЕНТЪР ПО МЕДИАЦИЯ И ИНОВАЦИЯ

Предлага

Психологически тренинг

1.Стрес

2. Депрeсия

3. Консултации и съвети по битови и бизнес проблеми

4. Курс “Овладей себе си ( Ппомогни си сам)

За контакти: 0897922457

Мария Герасова

Медитация “Лотосов цвят”

 е ефективна медитативна практика за хармоничен живот

Padmasana1

Всички вече знаят, че нашето внимание и мисли влияят не само на нашето психо-физиологическо състояние, близките, приятелите, общество, но и пряко влияят на климатичните промени както локално, така и глобално! Та нали психическата енергия е една от най-мощните в нас.
И за да бъде човек в хармония със себе си и заобикалящата го среда е нужно да полага ежедневни грижи, изразяващи се в контрола над мислите, емоциите и своите входящи и изходящи енергийни потоци.

Кога може да се практикува?

Продължителността и е 15 минутки (може и повече), изпълнява се по всяко време на денонощието, преди лягане и след ставане от сън, през деня или нощтта, без значение.

                         

Практиката:

Сядате в поза лотос, със скръстени крака така, че да ви е комфортно (може и просто седнали на стол ако физическото състояние не ви позволява да седите със скръстени кратка) ръцете поставени на коленете. Отпускате, максимално както тялото така и ума си. Необходимо е да забравите, че имате тяло. В съзнанието ви не трябва да има никакви мисли (тук ще се наложи да се постараете, но е напълно постижимо, важното е искрено да го желаете) Важно е по време на медитацията да изпитвате чувство на любов и благодарност. Фокусирате вниманието си в областта на слънчевия сплит и си представяте, че посявате там лотосово семенце. Ще започнете да усещате физически самото място, под формата на натиск и топлина. Използвайки въображението и любовта си, започвате да си представяте, че това семе покълва и пораства, превръщайки се във великолепен лотосов цвят. След това си представяте, че вашето тяло е сбор от безброй клетки. Много е важно да почувствате строежа на организма, като сбор от тези клетки. После взимате всяка клетка и визуално изписвате най-мощната духовна формула – думичките “Любов и Благодарност”. Няма значение на какъв език са изписани, важен е смисъла! Тази формула работи по принципа на “Граала”, Любовта и Благодарността са единствените неща, които можете да дадете на Бог.

Важно е да правите медитацията с желание и качествено, не на две, на три!

Ако редовно правите медитацията, ще бъдете винаги в тонус и отлично състояние на духа. А като страничен ефект подобрявате значително своето психоемоционално и здравословно състояние. А това се отразява изключително благоприятно на всички и всичко около вас.

Препоръчвам ви тази медитация.  Тя е лесна за практикуване.

Аз използвам и свой вид медитация. Тя е в една от лекциите ми в програмата “Овладей себе си” на Открит университет по природни знания.

Мария Герасова

АТЛАНТИДА- ДАЛИ ИЛИ…

78255017_8786666_1456706Много се говори за потъналата Атлантида. Моята способност да прониквам  във времето и пространството. Да виждам минали цивилизации и времето, в което са живели, отдавна антажират моето съзнание, особено Атлантида. Едно мое пренасяне в нейното минало е описано в книгата ми “Истините за живота”- част втора. Но на този етап още не е излязла, поради липса , знаете на какво. Наскоро се принесах във времето на първите атланти и причината за това, беше моя излет на един от хълмовета на Пловдив- Джендем тепе. Бях край сухото езеро, в осоновите на тепето. Неочаквано, чух един шепнещ глас, който ми каза: “Тук витае духът на Посейдон”. За Посейдон знаех, че е бил Бог на морето и океаните. По- късно  научих, че е бил и император на Атлантида. Тогава, богове са били хора, които са притежавали невероятни способности, велики императори, жреци и пр.Не искам да изпадам в подробности. Голяма беше моята  изненада, че тук, в недрата на Тракия, за която по- късно получих знание,  се е намирала Атлантида. Че тогава,Тракийската низина се е наричала Атланска.  Че аз съм била великият атлант Асклепия, за който се говори, че е бог на медицината. И съм била космонавт в Атлантида. За всички вас, може да звучи приказка, но за мен вече не. Аз самата доказах на себе си много неща за мен и времето, през което съм преминала. На този етап, също съм с медицинско образовани, а след клиничната смърт се занимавам с алтернативна медицина.След  нея  придобих много знания в тази област и бях много изненадана, откъде имам тези знания и способности-  последните да оперирам външни образования без скалпел. И ето. Получих отговор на тези въпроси. Няма никаква мистика, а една реалност. Да, знанията ми са от тогава- древна Атлантида. А сега, аз съм един реален и любещ хората човек.

Много от читателите няма  да повярват, но тя, Атлатнида е съществувала. Че ние- българите сме древните атланти. А има още атланти, които са се разпръснали след атомния взрив по цялата земя. Затова, тук- таме се откриват останки от тяхното пребиваване.

Мили читатели, ще  се постарая да продължа  със следващите си повествования.Има още много интересни неща, да ви разкрия за Атлантида.

С уважение Мария Герасова