Category Archives: Научни знания

ThetaHealer in Bulgaria

Методът е базиран на седем основни момента:
1. Силата на думите и мислите
2. Мозъчните вълни
3. Интуитивните способности и чакрите
4. Свободна воля
5. Силата на наблюдението
6. Заповедта
7. Създателят на Всичко, Което Е
Силата на мислите и думите
В Тета метода се използват ясни и точни думи – фрази, които нашето подсъзнание познава. Всяка една дума, която използваме в нашето ежедневие достатъчно дълго време се превръща в наша истина и в определен момент става подсъзнателно убеждение. И като токова то има енергийна структура, която изпращаме в пространството и по този начин проявяваме нашата действителност.
Характеристика на мозъчните вълни Тета:
Има пет вида мозъчни вълни. Мозъкът излъчва и използва във всеки момент всички едновременно. Обикновено една от тях е доминираща, в зависимост от състоянието, в което се намира.
Делта
Това е състоянието на много дълбок сън. Честотата е от 0,5 до 4 трептения в секунда.
Тета
Тета вълни се наблюдават нормално в състояние на сън, хипноза, медитация, молитва, тревога, както и в будно състояние при децата. Мозъчната честота е от 4 до 7 трептения в секунда. Тя позволява да се свържем съзнателно с подсъзнанието, там където са складирани чувствата, убежденията преживяванията, спомени от миналото, както и съзидателността ни, духовните ни търсения и нашите желания за промяна.
Алфа
Това е състояние на мозъка преди заспиване и след събуждане. В него се намираме, когато бленуваме и мечтаем. Алфа честотата е нашият мост между подсъзнателното и съзнателното, т.е между Тета и Бета. Тя варира от 7 до 14 трептения в секунда.
Бета
Тя се използва в ежедневието. Варира от 14 до 28 трептения в секунда. В момента, в който четете този текст, сте в състояние Бета.
Гама
Това е честотата, в която мозъкът се намира, при извършване на задълбочена аналитична дейност (заучаване и обработване на информация). Честотата Гама се активира при свръх рискови ситуации, застрашаващи живота, при които се налага на момента вземане на окончателни решения. В резултат на тази висока мозъчна активност се отделя по-голямо количество бета-ендорфини. Тя варира от 40 до 5000 трептения в секунда.
Мозъчната честота Тета е основа на Тета лечението. Тя доминира при следните състояния на мозъка:
Θ Дълбок сън и медитация
Θ Вдъхновение и ясно виждане
Θ Бърз сън
Θ Точни отговори от подсъзнанието
Θ Извор на прекрасни идеи
Θ Намаляване на артериалното налягане
Θ Произвеждане на ендорфини
Θ Умножаване на творческите способности
Θ Свръх чувствителна сензорика
Θ Запечатване на трайна информация
Θ Увеличаване на духовното пространство
Θ Програмиране на мозъка с положителни мисли
Θ Бързо възвръщане, спомняне
Θ Открития, спокойни мисли
Θ Събуждане на клетъчната памет
Θ Промяна на натрапчиви идеи и поведение
Θ Мигновено съсредоточаване
Θ Освобождаване от зависимости
Θ Навлизане в по-дълбоки нива на медитация
Θ Астрални пътувания
Θ Половин час на ден в Тета състояние замества 4 часа сън
Интуитивните способности и чакрите
Чрез съзнателното навлизане в Тета мозъчна честота, може да се активират енергийните центрове (чакри) и посредством тях и интуитивните ни способности. Ето защо този метод е изключително подходящ за хора, които са решили да събудят или да доразвият интуитивните си способности и да ги приложат в живота си.
Свободната воля
Свободната воля и правото на избор са присъщи само на нас хората и тази ни отличителна черта ни дава правото да установим връзка с Висшата сила, което възприемаме като Създател…
По силата на свободната си воля, всеки от нас е това, което е в момента и ако има неща, нарушаващи хармонията му, може да ги разбере и промени в желаната от него посока.
Свободната ни воля, правото ни на избори и последствията от тях са взаимосвързани и могат да се променят и така да променяме живота си.
Силата на наблюдението
Цялата същност на Тета лечението се състои в наблюдаването на процеса на изцеление, който се извършва от Създателя. Нищо в нашия свят не се е извършва без някой да го наблюдава.
Когато решаваме да променим нещо в живота си и наистина го поискаме много, си го представяме „на живо“. Това задвижва огромни сили и съсредоточава духовна мощ, способна да създаде определена реалност с помощта на наблюдението. По този начин ние се съединяваме с енергията на Създателя и ставаме съ-творци на съдбата си. Това е прекрасно, нали?
Заповедта
Съзнавайки съ-творяващата сила на думите, в Тета лечението ние формулираме заповед в молитвата, отправена към Създателя.
В случая, значението на заповедта, е упълномощаване чрез разбиране на Създателя.
Когато изречем заповедта, се задействат процеси, които липсват при обикновената молитва.
а) При заповедта вие изобщо не се съмнявате, че молбата ви ще бъде изпълнена.
б) В резултат от тази си психическа нагласа, вие премахвате всички съмнения и колебания в собствената си сила и в това, че напълно заслужавате най-доброто в живота.
Когато изричате командата и тя е приета, вие позволявате на Създателя да извърши процесите, които желаете и изпълнявате ролята на наблюдател и при тяхното реализиране.
Понятието „Създател“ за всеки човек е различно. Не е важно как ще го наречем, важно е да вярваме в Него. Затова го назоваваме с различни имена: Бог, Творец, Аллах, Исус, Шива, Буда и Йехова, Богинята и др.
Всеки човек има вътре в себе си Божествената синхронизация. Това е подаръка от Създателя за всички хора. Като Божествени искрици, които притежаваме свободна воля, но в същото време и егоизъм често пъти ние отхвърляме или не осъзнаваме Божествения синхрон.
Използвайки честота Тета, за да се свържем със Създателя, ние проникваме в нашето подсъзнание и опознаваме съществуващите в него програми, убеждения и чувства. Много от тях са ограничаващи и действат като спирачки на реализацията ни в живота. Най-честите от тях са :
♦ Липса на самочувствие
♦ Липса на самоуважение
♦ Липса на любов към себе си
♦ Липса на доверие към себе си и към околните
♦ Безпокойство, стрес
♦ Депресия
♦ Страхове, фобии, натрапчиви идеи
♦ Загуба на някой и нещо
♦ Здравословни проблеми – вродени и придобити заболявания
♦ Проблеми с психиката, водещи до всякакъв вид дискомфорт
♦ Проблеми с психиката, водещи до отклонения на теглото
♦ Хранителни разстройства
♦ Икономически проблеми (материални загуби и липса на икономическа стабилност)
♦ Неблагополучия
♦ Трудности при откриване на призванието
♦ Несполучливи интимни връзки и взаимоотношения
♦ Лоши партньорски взаимоотношения
♦ Невъзможност от отказване от зависимости
Много от проблемите са тясно преплетени помежду си, но когато се направи Тета сесия може да се види корена на проблема и пътя на лечението. Обикновено хората се страхуват да застанат лице в лице със страховете, проблемите и притесненията си, но чрез този метод лечебният процес е нежен, бърз и резултатен.
Не е задължително да имате горе посочените проблеми, за да се запознаете и практикувате философията на метода. Ако сте здрав, духовно търсещ човек, чрез практиките на тази „нежна лечителка Тета“, можете да овладеете познанията за среща с духовните си водачи, с Ангелите-пазители и с вашите предци. Ще се научите да общувате безопасно с Небесната си Майка и Небесния си Баща и много други неща от духовната сфера.
Методът ви разкрива познанието на мигновено изкореняване на блокиращите ви стари програми и убеждения и замяната им с нови, хармонични и съзидателни модели на поведение.
Методът е изключително ценен за хората, занимаващи се във всички сфери на алтернативната и енергийната медицина, тъй като им дава основните ключове за безопасно боравене с психичната енергия.
Той е обединително звено между традиционната и класическата медицина по пътя към здравето.
http://thetahealerbg.com/test/
 тагове: тета, метод

Зигмунд Фройд

 Сексуално отклонение е пълното отсъствие на секс, всичко останало е въпрос на вкус

Зигмунд Фройд е   австрийския невролог, психолог и философ.  Знаменитият мислител завършва медицинско образование във Виена и дълги години си сътрудничи заедно с Йозеф Бройер и Вилхелм Флис. Фройд бил повлиян силно както от приятелството си с тях, така и от теориите на Жан – Мартен Шако.

Зигмунд е създател на психоанализата, терапевтична техника, която разработва, повлиян от теориите за хипнозата на Салпетриерската школа. Неговите последователи в Англия, Швейцария, Берлин, Париж, Лондон и САЩ я развиват, дори и след смъртта му. И въпреки че психоанализата била оспорвана от много психиатри, тя била наложена като нова дисциплина сред хуманитарните науки. Психоанализата се основава на хипотезите и концепциите за несъзнателното, за изтласкването, защитните механизми, нарцисизма, Аз-ът, идеалното Аз, сънищата и неврозата. Фройд разработва и идеите за Едиповия комплекс, психосексуалното развитие и кастрационния процес.  Евтините жени на София 3 часа в машината на времето – Си Си Кеч, Сандра и Саманта Фокс в София Гала бременна в 4-ти месец? Зигмунд Фройд е роден през 1856 г. в еврейско семейство в Моравия. Прекарва по-голямата част от живота си във Виена и дълго време работи в тамошния университет.
В детството му семейството на Фройд се мести многократно в различни австрийски градове и учи в местните еврейски училища. Още от ранни години той е запознат с творчеството на Омир, Шекспир, Шилер и Гьоте. В училище Зигмунд е отличник и добива познания по френски, италиански, латински и гръцки език. В периода на жизнения си път великият философ създава богато литературно творчество, като част от книгите му са: „Мойсей и монотеизмът“, „Бъдещето на една илюзия“, „Тотем и табу“, „Аз и То“, „Въведение в психоанализата“, „Психология на масите и анализ на Аз-а“, „Катарзис“ и много други.
Несъмнено Фройд е сред най-влиятелните философи на всички времена, чийто учения и теории остават актуални и интереси и до днес. През последните си години живее и работи в Лондон. Той умира на 23-и септември 1939 г. в дома си. Фройд бил женен за Марта Бернайс, те сключват брак през 1886 г. и остават заедно до смъртта на Зигмунд. Двамата изживяват бурна любов и имат 6 деца, но Фройд се влюбва и в сестрата на Марта – Мина. 
Нека си спомним за Фройд с няколко от култовите му цитати:
„Ние идваме на света сами и сами го напускаме“.
„Любовта и работата – това са крайъгълните камъни на нашата човечност“.
„За сексуално отклонение може да се счита само пълното отсъствие на секс, всичко останало е въпрос на вкус“.
  „Когато ме критикуват, мога да се защитя, но пред похвалите съм безсилен“
 „Човек никога не се отказва от нищо, просто заменя едно удоволствие с друго“. 
„Колкото по-безупречен е човек външно, толкова повече демони има вътре в него“.
 • Ако човек почне да се интересува от смисъла на живота или неговата ценност, това означава, че той е болен.
 • Анатомията е съдба.
 • В Средновековието биха ме изгорили на клада, а днес изгарят само моите книги. — Фройд относно горенето на книгите му от нацистите
 • Във фантазиите и в множество симптоми главата също се явява като символ на мъжките гениталии или, ако предпочитаме да се изразим така, като тяхна репрезентация. — Из Фантазии и сънища стр.130
 • Да бъдеш напълно честен със себе си е хубаво упражнение.
 • Истината ще ви направи свободни.
 • Много аналитици сигурно са забелязали, че някои страдащи от натраплива идея пациенти изразяват ужас и възмущение по отношение на обезглавяването като присъда и чувствата им са много по-силни, отколкото по отношение на всеки друг вид смъртно наказание, при което аналитикът трябва да им обяснява, че те разглеждат отрязването на главата като заместител на кастрацията. — Из Фантазии и сънища стр.130
 • Ненавиждам тези писания! Хиляди пъти съм повтарял, че обществото няма права над личния ми живот. Като умра, тогава — заповядайте! Дори и Цвайг, видите ли, иска да увековечи живота ми. Аз му писах: ‘Който става биограф се задължава да лъже, укрива, лицемерничи, украсява и да крие собствената си некомпетентност.’ — възмущавал се Фройд, въртейки из ръцете си екземпляр от своята поредна биография
 • Неотдавна успях да разгадая един извършван преди лягане ритуал, при който пациентът поставяше малка възглавничка по диагонал на голямата, така че главата на спящия да попада точно в дългия диаметър на ромба. Ромбът имаше значението, което ни е познато от стенописите. Главата представляваше мъжкия полов орган. — Из Фантазии и сънища стр.130
 • Никога една параноя не е напълно безпочвена.
 • Повечето хора не желаят истински да бъдат свободни, защото свободата натоварва с отговорност, а повечето хора се плашат от отговорността.
 • Понякога една пура е само пура.
 • При анализирането на сънищата шапката сполучливо се е установила като символ на гениталните органи, най-често мъжките. — Из Фантазии и сънища
 • Първият човек, който е изругал, вместо да хвърли камък, е бащата на цивилизацията.
 • Свободата на индивида не е дар на цивилизацията. Най-голяма свобода е имало преди появата на каквато и да е цивилизация.
 • Сексът започва тогава, когато жената хване мъжа за ръката.
 http://magnifisonz.com/2017/05/06/%D0%B7%D0%B8%D0%B3%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B4-%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%B4-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B5/