Category Archives: Природа – психика – здраве

Учените откриха начин

  как да помогнат на нервните влакна да се възстановят

 
Учени откриха как да накарат нервните влакна при мишки да се възстановят като идентифицираха ген, който отключва израстването на фибрите, когато връзките между нервните влакна са били повредени.
Генът, наречен Cacna2d2, действа като “молекулна спирачка”. Но сега учените знаят как да изключат тази “спирачка” и това може да им помогне да разработят лечения за състояния като парализа и други наранявания на гръбначния стълб.
Екипът, направил откритието, е от германския Център за Невродегенеративни заболявания (DZNE), и е започнал своето изследване от хипотезата, че трябва да съществува подобна молекулна “спирачка” и че трябва да има физически механизъм, който да осъществява спирането на растежа на невроните, когато станем възрастни и нашите тела са напълно завършени.
 “Накрая намерихме нашия кандидат. Този ген играе важна роля при формирането на синапсите и тяхната функция и така е ключов в завършващата фаза на свързването на нервните клетки.”
 https://www.obekti.bg/nauka/uchenite-otkriha-nachin-kak-da-pomognat-na-nervnite-vlakna-da-se-vzstanovyat

Учени откриха най-изумителния ефект

 на тридневния глад върху организма

глад
Американски учени от Университета на Южна Калифорния твърдят, че посредством тридневен глад човешката имунна система може да бъде напълно регенерирана, тъй като организмът започва да произвежда нови бели кръвни телца, блокиращи всяка инфекция
Този изумителен и неподозиран досега ефект на тридневния глад се забелязва дори и при хора в напреднала възраст, както и при ракови болни, подложени на химиотерапия, които могат максимално да се възползват от неговия живителен ефект.
Много диетолози са като цяло по-критично настроени към диетите с гладолечение, но учените са убедени, че именно тридневният глад отключва особен механизъм за регенерация, при което част от стволовите клетки се трансформират именно в бели кръвни телца, а това на свой ред обновява цялата имунна система. По този начин тялото се освобождава от увредените или неефективни части на имунната система, обяснява ръководителят на изследването Валтер Лонго.
Всяка терапия обаче трябва да се прилага с мярка и да е съобразена с противопоказанията. Гладуването е противопоказано за някои болести и видове рак.
По време на тридневния глад тялото използва и складираните си запаси от глюкоза и мазнини, а освен това и разгражда голяма част от белите кръвни телца, което води до регенериране на имунните клетки.
При гладуване освен това се намалява и нивото на ензима PKA, както и количеството на хормоните, увеличаващи опасността от рак.
Не липсват обаче учени, които определят получените резултати за тридневния глад като неправдоподобни.
http://www.chudesa.net/%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B4/

За прочистване и отслабване в областта на корема

 Иван Василев 
Пречистващата напитка с джинджифил действа по-добре от популярната вода с лимон, и помага за отслабване в областта на корема.
Пречистващата напитка с джинджифил действа по-добре от популярната вода с лимон, и помага за отслабване в областта на корема
Мазнините в корема са най-трудни за премахване и затова рецептата с джинджифил е от полза за нас. Освен това тя действа тонизиращо и прочиства токсините от телата ни. Един от основните фактори за нашето здраве е пиенето на достатъчно количество чиста вода. Препоръчва се пиенето на вода да става половин час преди ядене и 2 часа след ядене и половин час преди ядене и да не смесва с храната. Това е важно правило за нашето здраве и е добре да го спазваме. За един ден са ни нужни около 2 – 2,5 л вода.
Необходимите съставки за приготвяне на рецептата са: вода, джинджифил, грейпфрут и канела. Този състав е много добър. Той изгаря мазнините и помага на обмяната на веществата да работи много по-бързо, пишат от zajenata.bg.
Грейпфрутът е изключително полезен плод, който може действа за изгаряне на мазнините и елиминирате токсините. Продължителната му употреба е от полза в борбата с остеопорозата и за  набавянето на витамин С.
За една доза са нужни:  половин чаша топла вода, 2 грейпфрута, сок от джинджифил 1 лъжица и половин чаена лъжичка канела.
Приготвяне: Съставките се смесват добре. Напитката трябва да се изпива вечер преди лягане 12 дни, след което се прави 3-дневна почивка и отново може да се повтори приемът ѝ.
Напитката е изключително мощна и лечебна, тя ще напълни тялото Ви с енергия, и ще го детоксикира. Ще направи метаболизмът ви по-бърз и е полезна за вашето здраве! От полза е за намаляване на мазнините в областта на корема и за отслабването. Изпробвайте предимствата ѝ!
По подобен начин действа и лимоновата вода с джинджифил на прах и куркума. Тя се взема сутрин на гладно. В чаша вода се сипва сокът от един лимон, чаена лъжичка куркума и половин чаена лъжичка джинджифил на прах. Лимонът съдържа над 20 съединения полезни за превенция на рака, а киселината му помага за изчистване на токсините и за стопяване на мазнините. Възможно е джинджифилът да дразни стомаха, защото е леко лютив. В такъв случай можете да изберете друг вариант.
Ако изберете да пиете лимонов сок разреден с вода, и ако Ви е много кисел, можете да добавите малко сок от краставица и  мента.
Пречистващата напитка с джинджифил действа по-добре от популярната вода с лимон, и помага за отслабване в областта на корема.

Пречистващата напитка с джинджифил действа по-добре от популярната вода с лимон, и помага за отслабване в областта на корема.

По отношение на грейпфрута, трябва да имате пред вид, че той взаимодейства с някои лекарства и се получават странични ефекти. Затова проучете дали е подходящ за Вас, ако пиете лекарства или се консултирайте с лекар.
http://www.chudesa.net/%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D1%81-%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D1%84%D0%B8%D0%BB/