Category Archives: Природа – психика – здраве

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПОДАГРАТА

 Болестта е твърде болезнена и в напреднал стадий може да доведе и до обездвижване. От подагра страдат повече мъжете, но и нежния пол не е застрахован от болестта.
подаграта
Подаграта е метаболитно заболяване. Тя води до възпаление на ставите, подуване и скованост.
При по-тежки случаи болезнеността може да обхване целия организъм само за няколко часа.
Болестта е вследствие претоварване на организма ни с пикочна киселина. Основната причина за това е неефективното отстраняване на отпадъците или прекомерно натрупване на токсини.
Киселината се получава при естественото разграждане на пурини. Тези вещества се намират в нашия организъм, както и в някои храни.
 
Когато бъбреците ни не успяват да отстранят пикочната киселина, кристалите се натрупват около ставите.
Те се подуват, стават болезнени при допир и предизвикват скованост и трудност при движението. Внезапна болка в ставите и деформираност, подуване са още признаци, че страдате от това заболяване.
Има много начини да се отстрани пикочната киселина от тялото ни. На първо място да променим диетата си. Препоръчва  се повече консумация на плодове, зеленчуци, не тлъсто месо. Да се ограничат консумацията на захар и на тестени изделия.
Задължително да се пие повече вода. Течността предизвиква детоксикация на организма и изхвърляне на пикочната киселина от организма ни.
Съществува и уникален домашен лек, който облекчава болките и лекуват заболяването. Но задължително продуктите трябва да са пресни.
За целта ни е необходимо следното. Една чаша сок от череши, един ананас, 1-2 супени лъжици куркума, 3-4 лъжици настърган джинджифил. И мед за подслаждане. Ананасът се обелва, нарязва се на парчета и се пасира.
Прибавят се и другите продукти и се пасират. Сместа се съхранява в хладилника. Пие се по една кафяна чашка преди хранене. Този домашен лек против подагра е уникален действа безотказно.
 от интернет
 тагове: подаграта

Владимир Бехтерев

 Безсмъртието на човешката личност е научен проблем!

През февруари 1916 година в най-големия разгара на Първата световна война в Петербург на научна конференция прозвучали думите: „Безсмъртието на човешката личност е научен проблем!“ Тези думи произнася академик Владимир Михайлович Бехтерев. И добавил: „Смърт няма, господа! Смърт няма! Това може да бъде доказано. И може да се докаже строго логично. Човешката личност е безсмъртна!“
 Душата на човек в преходното състояние след смъртта на физическото тяло
Какво става с човешката личност след смъртта на физическото тяло от гледна точка на науката? Да, да, именно на науката, а не на религията. Какво се случва с нашите знания, умения, усещания, емоции, мисли, натрупаната през живота информация за околния свят, т.е. с нашия жизнен опит? Нима животът ни свършва със спирането на сърцето? Ако със смъртта се превръщаме само в безжизнена материя, подлежаща на разлагане, то колко струва самия живот? Поставени са много сложни и жизнено важни въпроси. Но се оказва, че за тях има научно обосновани отговори!
Къде се крие тайната на безсмъртието? Ученият предположил, че разгадаването на тази тайна е свързана със структурата и функциите на човешкия мозък. И затова посветил целия си живот на изучаването му.
Академик Бехтерев, е забелязал, че е велико щастие да умреш, съхранявайки разума си по пътищата на живота и това е дадено само на 20% от хората. Останалите със остаряването се превръщат в зли или наивни маразматици и се превръщат в тежест за собствените си внуци и пораснали деца. 80% е доста повече от тези, които се разболяват от рак, болестта на Паркинсон или лежащо болни с трошливи кости. За да влезете в тези щастливи 20% , трябва да започнете още сега.
behterev
Владимир Михайлович Бехтерев
Каква е причината? Практически всички стават все по-лениви с годините. Много работим през младостта, за да си починем на стари години. Обаче колкото повече се успокояваме и отпускаме, толкова по-голяма вреда си нанасяме сами на себе си. Нивото на въпросите, които ни интересуват се снижават до баналния набор: „вкусно да си хапнем и доволно да си поспим“. Интелектуалната работа се ограничава до решаването на кръстословици. Нарастват изискванията и претенциите към живота и околните, натиска ни тежестта на миналото. Раздразнението от неразбирането на каквото и да е прелива в отричане на действителността. Страда паметта и способността за размисъл. Постепенно човек се откъсва от света на реалното, създавайки свой, често жесток и враждебен, болезнен фантазиен свят.
slaboumie
Слабоумието никога не идва внезапно. То прогресира с годините, придобивайки все по-голяма и по-голяма власт над човека. Това, което днес е само предпоставка, в бъдеще може да стане благодатна почва за прогресиране на слабоумието. Застрашава повече тези, които са проживели живота си без да променят нищо в живота си. Такива черти като прекомерна принципност, упорство и консерватизъм по-често водят до слабоумие през старостта, отколкото гъвкавостта, способността към бърза промяна на решенията, емоционалността. „Главното е, приятели, сърцето да не старее!“
Ето някои косвени признаци, показващи, че си струва да се заемете с продобряване на мисленето.
1. Започнали сте да приемате критиката болезнено, а в същото време твърде често критикувате другите.
2. Не ви се иска да учите нищо ново. По-скоро ще ремонтирате стария мобилен апарат, отколкото да свиквате с нов модел.
3. Често казвате: „А как беше преди години..“, т.е. спомняте си с носталгия старите времена.
4. Готови сте с упование да разказвате за нещо, без да забелязвате скуката в очите на събеседниците си. Много важно, че той ще заспи всеки момент, важното е, че това, което говорите е важно за вас…
5. Трудно ви е да се съсредоточите, когато започнете да четете сериозна или научна литература. Трудно разбирате и запомняте прочетеното. Можете днес да прочетете половин книга и утре да не помните началото й.
6. Разсъждавате за въпроси, за които никога не сте били сведущи. Например, за политика, икономика, поезия или фигурно пързаляне. И ви се струва, че толкова добре владеете материята, че бихте могли още утре да започнете да управлявате държавата, да станете професионален литературен критик или спортен съдия.
7. От два филма – произведение на култов режисьор и популярна киноновела/детективски филм – избирате второто. Защо да се напрягате напразно? Въобще не разбирате какво толкова интересно има в тези култови режисьори.
8. Уверените сте, че другите трябва да се нагаждат към вас, а не обратното.
9. Много неща в живота ви се съпровождат от ритуали. Например, не можете да изпиете кафето си от някаква друга чаша, освен любимата ви, без да сте нахранили предварително котката и не прелиствайки утринния вестник. Отпадането дори на един елемент от утринния ритуал ви проваля целия ден.
10. С времето вие забелязвате, че тиранизирате околните с някои свои постъпки, без лош умисъл, просто защото смятате че така е правилно.
Забележете, че най-светлите хора, съхранили до преклонна възраст разума си, като правило са хора на науката и изкуството. Те се налага да напрягат своята памет поради професията си и да извършват ежедневна умствена работа. Те през цялото време усещат пулса на времето си, отчитат модните тенденции и дори ги изпреварват. Такава „производствена необходимост“ е гаранция за щастливо и разумно дълголетие.
1. Всеки две-три години започвайте да учите нещо. Не е задължително да постъпвате в институт и да придобивате трето и четвърто висше. Може да преминете кратък курс за повишаване на квалификацията или да усвоите нова професия. Може да започнете да ядете продукти, които по-рано не сте консумирали, да опознавате нови вкусове.
2. Обкръжавайте се с млади хора. От винаги можете да придобиете всякакви полезни неща, които ще ви помогнат да останете съвременни. Играйте с деца, те ще ви научат на много неща, за които дори не подозирате.
3. Ако отдавна не сте научавали нищо ново, може би не сте търсили? Огледайте се наоколо колко нови и интересни неща се случват там, където живеете.
4. От време на време решавайте интелектуални задачки и решавайте всевъзможни предметни тестове.
5. Учите чужди езици дори ако няма да разговаряте на тях. Необходимостта редовно да се учат нови думи ще спомогне тренировката на паметта.
6. Растете не само на височина, но и в дълбочина! Набавете си стари учебници от училище и университета и си припомняйте старите учебни програми.
7. Спортувайте! Редовното физическо натоварване до и през старостта действително спасява от слабоумие.
8. По-често тренирайте паметта, заставяйки си да си спомните стихове, които някога сте знаели наизуст, танцови стъпки, програми, които сте изучавали в института, телефонните номера на стари приятели и много други неща – всичко, за което можете да си спомните.
9. Разбивайте навици и ритуали. Колкото повече следващия ден се различава от предния, толкова по-малка е вероятността, да се закотвите и да стигнете до слабоумие. Отивайте на работа по различни улици, откажете се от навика да си поръчвате едни и същи ястия, занимавайте се с нещо, което преди не сте умеели.
10. Давайте повече свобода на приятелите си и бъдете свободни и вие самите. Колкото повече спонтанност, толкова повече творчество. Колкото повече творчество, толкова повече се съхраняват умът и интелектът!
https://youtu.be/jUp0rmBBlqg
http://magnifisonz.com/2017/01/16/%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D0%B1%D0%B5%D1%85%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B2-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%BE/
тагове:Владимир Бехтерев

Книга на 3500 години с рецепти за билколечение

Тайни рецепти за лечение на болести може да бъдат открити в една книга на 3500 години. Д-р Ричард Шулц става световно известен лекар като използва древната и проста техника на лечение, която е записана преди 3500 години в Библията.
Има един лекар, който твърди, че няма нелечими болести. Този доктор също така твърди, че единствените хора, които не оздравяват от техните болести са, тези които не искат да променят своите лоши навици. Вярвате или не, този доктор като основа на медицинската си практика използва древни принципи на лечение и хигиена, които са записани преди хиляди години в Библията.
Д-р Шулц хората са единствените болни организми в природата. Защо е така?
Ще Ви поправя. Не само хората са болни, но също така растенията и животните, които са под въздействието на болния човек. Основните причини за болестите са неподходящият хабитат, нездравословната диета и пропуснатата цел в живота. Човекът е създаден да живее сред природата, което е свързано с физическа работа, като тревопасните, които се хранят с пресни растения, и се наслаждават на атмосферата на разширеното семейство.
Модерният човек е избрал да живее далече от природата в мръсни градове, без физическа активност, да консумира обработена и токсична храна, която е главно от животински произход, и основната му цел е да работи за пари, за да си купи, това което разрушава здравето и живота му.
В такъв живот човека няма приятели, и тъй като живее изцяло неестествено е логично да се разболее от депресия, която напрактика е предупреждение на тялото, то говори и казва: „Да ме убиеш ли искаш?“
Имате предвид, че депресията е най–тежката форма на заболяване, причинена от неестествения начин на живот?
Най-трудните пациенти са, тези които са толкова духовно обречени, че искат да умрат. Депресията е най-често срещаното заболяване на съвременния човек, която води до състояние, при което човекът не иска повече да живее. Аптеките генерират най-много печалби от така наречените „лекове“ за депресия, които само временно потушават огъня, но не решават проблема.
Това би означавало, че в селата няма болни хора?
В селата няма хора, които да страдат от депресия, трудно е да се срещне депресия, защото хората са физически активни. Но има други болести, защото хората в селата консумират нездравословна храна, пушат и пият алкохол и тъй като живота сред дивата природа е компроментиран от медиите и образователната система, те напускат селата, а тези които остават в провинцията няма с кого да създадат семейство.
Какво правите с пациети, които не желаят да бъдат лекувани?
Аз не мога да помогна, на тези които не искат да бъдат излекувани. Но има случаи, при които родителите водят децата си, осемнадесет, двадесет годишни и ме молят: „Д-р Шулц, спасете детето ни, то иска да се самоубие!“. Един път с едно такова депресирано момиче, бях подтикнат от родителите й и с тяхно одобрение, се разходихме по брега на океана в Калифорния.
Поговорихме и момичето с хладен и мъртвешки глас ми каза: „Омръзна ми живота и искам да се самоубия.“ Беше януари месец. Аз съм и инструктор по бойни изкуства. Когато повървяхме още малко, неочаквано я хванах за едната ръка, а с другата за крака и я хвърлих в плитчините на студения океан.
Тя започна да крещи: “Ти луд ли си? Опитваш се да ме убиеш ли?„ Аз й казах да плува към брега и да тича с мен до офиса ми, за да смени дрехите си. Тя се зачерви и когато смени дрехите си бях доволен да чуя: „Докторе, как наричате тази терапия, сега се чувствам много по-добре?“
Аз и казах, че това е  хидротерапия – древна терапия, която подобрява кръвообръщението в тялото, особено мозъка, на тези които са депресирани и когато се добави физическата активност – плуването и тичането до офиса ми – резултатите са брилянтни.
Аз обясних на нея и родителите й, че могат да прилагат хидротерапия в тяхната вана или душ кабина, една минута горещ душ  след това студен душ, и така редуване седем пъти, и че те трябва да се правят разходки, да се плува, тича, кара колело и депресията ще изчезне. Тя ме послуша и повече нямаше проблем с депресията.
Разбира се тези „техники” като хидротерапията са рядко използвани, само за най-тежки случай и при настояване на настойник.
Известно е, че в Библията лечението с вода се използва много често. Прилагате ли водолечение при всички болести?
Хидротерапията е мощна техника, но тя не е достатъчна. Първата стъпка в лечението на болестта е пречистването на тялото. Тялото има нужда да се пречисти от токсините, така че да бъде излекувано. Най-големият замърсител обикновено е дебелото черво и то трябва да бъде пречистено първо. Имам пациенти, които са страдали от главоболие от седем години. И когато изчистят дебелото си черво, главоболието незабавно изчезва. Така че констипацията може да причини главоболие. След това се пречистват други органи, особено черния дроб, който е главният филтър на тялото, жлъчния мехур, бъбреците, пикочния мехур и др.
Какви техники използвате за пречистване на тялото?
Използвам само растения от природата. За пречистване на дебелото черво са най-подходящи ябълките и сливите. Давам ги на хората във формата на изцеден сок. За пречистване на черния дроб използвам билкови чайове и тинктури, за пречистване на бъбреците използвам мечо грозде, като също могат да се пият сокове от портокал и лимон със зехтин, които са отлични за отделяне на бъбречи камъни.
Библията казва, че Господ е създал хората да се хранят с растения, но също споменава „листа за лечение“.
Човекът в анатомично отношение е тревопасно същество. Като другите тревопасни, хората трябва да се хранят със свежи зеленчуци, защото варенето и печенето  унищожават хранителната им стойност. Пациенти, които са сериозно болни е препоръчително да преминат изцяло на  изцедени сокове. Така че първите някоко дни, понякога дори 30 дни, е препоръчително да се пие само чиста, негазирана вода и 2-4 литра изцедени сокове.
След приключване на програмата със сокове, трябва да се премине на хранене със сурови плодове и зеленчуци. Соковата терапия трябва да продължи поне 5 дни. При повечето пациенти се прилага за 10 дни и при най-тежките случаи за 30 дни. През цялото време пациентите приемат билки под формата на чайове и тинктури, които допълнително стимулират имунната система, кръвообръщението, пречистват тялото и подсилват дейността и излекуването му.
Толкова ли са силни билките?
Много да. Известно е например, че един американски търговец от 19 век, видял силния ефект на растението ехинацея, използвано от индианците,и посещавал с караванa американски градове като носел със себе си бутилка с напитка от ехинацея, докато държал в клетка най-отровната змия на Америка.
По това време на площадите в градовете, той позволявал на змията да го ухапе пред всички хора. След това отпивал глътка ехинацея и оставал жив за очудване на хората. Досещате се, че е продал много бутилки.
Ехинацеята ли е любимата Ви билка?
Не. Моите любими растения са чесънът и лютият червен пипер. Чесънът е силен естествен антибиотик и е част от всяко мое медицинско лечение. В книгата ми разказвам за чудеса на оздравяване, които се постигат с това растение.
Лютият червен пипер също е чудесно растение. Той подобрява кръвообръщението и това е много важно. Когато бъде доставена кръв до болното място от тялото тогава клетките на имунната система, хранителни вещества и други лечебни механизми могат да въздействат на болния орган. Имал съм случаи на силно кървене, което докторите не могат да спрат и  след прилагане на лют червен пипер кървенето спря за няколко секунди.
Вие казвате, че няма нелечими болести. Какво ще  кажете за СПИН?
Имал съм няколко пациенти със СПИН, които буквално бяха в много тежко състояние. Аз веднага им предписах цялостната програма и след седем дни положителните резултати бяха видими. В такива случаи отнема няколко месеца или дори една година, за да се постигне пълно оздравяване.
Какво ще кажете за рака, сърдечносъдовите заболявания, диабета и болестта на Паркинсон?
Повярвайте ми, за да се излекуват тези болести бързо като настинка е необходимо само пациента да бъде дисциплиниран и да е готов да сътрудничи. След няколко дни, максимум десет, пациентите са доволни от скоростта на процеса на оздравяване. Говоря за това в детайли в книгата ми.
Има ли нещо, което бихте подчертали в лечебната програма на сериозните заболявания?
Много важна е подкрепата на семейството. Ако пациентите са обградени от отрицателни хора, които ги обезкуражават с поведението си това е голям проблем. Някои биха казали, че съм твърде краен, защото препоръчвам на пациенти да напуснат работата си, която ги задушава, съпруга си, който ги деморализира и разрушава духовно, но според мен най-важната част от човешкия живот е да направиш всичко възможно това да не се случва.
Бил съм критикуван, защото на една тежко болна жена и казах да махне снимките от стените на починалото й дете, което е било пет годишно. Тя продължаваше да гледа тези снимки и да оплаква сина си. Аз я накарах да опакова тези снимки в една чанта и да ги свали в мазето, да боядиса къщата си и да сложи хубави вещи. И жената оздравя.
За да оздравееш е необходимо да не мислиш за лошите събития от миналото, да се откъснеш от лошите хора  и да мислиш само позитивно. В тази връзка подкрепата на приятели и роднини е много полезна за процеса на излекуване.
Вашите книги и видео материали са заинтригували много хора.
Аз получавам писма от целия свят и хората са много доволни от прилагането на простата лечебна техника, която описвам в книгата и видео материалите си. Не искам да крия знанието. В книгата обяснявам всичко в детайли, така че всеки може да се излекува много бързо в къщи, без дори да има нужда от мен. Това са прости техники за пречистване на тялото. Тези които се интересуват могат да си направят билковите лекарства – тинктури, подложки и подплати и да ги прилагат върху себе си. Дал съм всички рецепти и обяснения. Това са прости и древни техники, които хората използват от векове.
Опитайте и се уверете, че няма нелечими болести!
http://magnifisonz.com/2017/05/09/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-3500-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81-%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%87/

Регулиране на магнетизма

Elektromagnetichni sili :)

  и електричеството в човешкия организъм

Веднъж, когато стана въпрос за лечебни методи, Учителя каза:
Човек трябва да знае, че болестите в живота са спирачки в неговия път – по този начин той се възпира от извършване на някое зло. Болестите произтичат от няколко външни причини: недоимък на въздух, на храна, на светлина и пр., но има и вътрешни причини, с които бъдещата медицина ще се занимава и ще разработи методи за тяхното преодоляване.
Човек, когато премахне болестта, ще покаже, че притежава силна воля и права мисъл. Има три важни центъра в човека, които трябва да се пазят да не изстинат: вратът, кръстът и петите. Кръстът е важно място и там се намира един съществен център. При болки в кръста някой друг трябва да потъпче или да масажира болния.
Някои чувствителни хора, преди да се изсипе дъжд, изпитват налягане и не могат да дишат свободно, получават известен задух. Те се освобождават от това състояние чак след като се развали времето, но ако употребят чаша гореща вода, тя ще смени състоянието им.
Всички вие имате един уред, един барометър, който струва десет хиляди франка и който показва дали ще бъде студено, дали ще има сняг, дъжд, дали зимата ще е дълга и пр. Например някой път ви се обади болежка в коляното или в рамото, друг път – в кръста или във врата, в гърлото или в зъба; това е все от вашия барометър, който показва какво ще бъде времето. Вие искате да се освободите от барометъра, но това не е болест, а е временно напрежение, и щом мине известно време, болката престава.
Има духовно действие на болестта върху характера. Когато човек заболее, той омеква, говори тихичко, почва да мисли. В известно отношение трябва да благодарим на болестите – те са Божии благословения и ако не бяха те, какво ли щеше да бъде човечеството?
Една сестра попита: „Намерих в беседите, че е хубаво да се застава на един крак. Точно как да се прави?”
Упражнението служи за регулиране на магнетизма и електричеството в човешкия организъм, за регулиране на електромагнитните сили, които идват от Слънцето. То ще се прави само веднъж на ден, като се застава по три минути на всеки крак – на десния и на левия. Когато човек застане на десния крак, се свързва със слънчевите енергии, а когато застане на левия крак – със земните енергии.
Човек може да се лекува и с магнетична сила, като прави паси с ръце върху болното място и след това изтръсква пръстите си настрани. Това може да прави върху себе си или върху някой друг нуждаещ се. И в двата случая да изговаря някоя подходяща формула. Разбира се, болният трябва да има вяра и това е важно условие. С магнетичната сила могат да се унищожат плазмодиите на маларията, бацилите на туберкулозата, също така и раковите клетки и пр. Здравият, когато концентрира мисълта си, може да унищожи болестите с магнетизъм за няколко минути, за няколко дни и пр. Казваш: „Господ да му помогне“, но Бог чрез теб ще помогне.
Друго средство за лекуване е чрез дъждовни магнетични бани. Лятно време, когато вали дъжд, облечи се с по-тънки дрехи и излез да те накваси. Това е една хубава дъждовна баня. После веднага се преоблечи и пий топла вода. Дъждовната вода, като минава през атмосферата, се напоява с магнетизъм, който ти приемаш.
Друго средство за лекуване е отстраняване на отровите от тялото чрез потни бани. Има няколко начина за потни бани. Един от тях братята и сестрите практикуваха през лятото на 1928 г.: облечени с дебели дрехи, те носеха вода с една или две стомни от чешмичката при Дианабад. Първия ден донесоха вода един път и когато се върнаха, обляха се с вода, затоплена на слънцето, и се преоблякоха. Втория ден ходиха два пъти до извора и след това се обляха с водата, за да се преоблекат. И така на десетия ден те вече носеха вода десет пъти и чак тогава се обляха и се преоблякоха. След това си дадоха десет дни почивка, а после кой както желаеше можеше да повтори упражнението за още десет дни.
Друг начин на изпотяване е чрез ечемик. При лекуване на някои болести, при които нищо не помага, се препоръчва това средство. То се прилага така: сварява се много ечемик в голям съд и докато е още горещ, се поставя върху една постеля, където болният ляга гол, покриват го и отгоре с горещ ечемик, завиват го добре, само главата му да се вижда. Ечемикът е набъбнал от топлината и се употребява, докато е още влажен и горещ дотолкова, доколкото може да търпи човек. Отгоре трябва да се натрупат много завивки, за да не се губи топлина; така болният ще се изпоти много добре и ще оздравее. Той толкова много ще се изпоти, че чаршафът, на който е легнал, щом се изстиска, ще пусне вода.
Друг начин на лекуване е с пиене на гореща вода: болният трябва да пие един литър и половина гореща вода на ден. В болния има бацили и когато се вкара такова количество топла вода в тялото му, те умират. Това като се прави двадесет дни, болестта си отива. Тогава средата, в която живеят микробите, става негодна за тях и те умират.
Друг начин за лекуване е чрез носене на вода. Старите трябва да носят голямо количество вода от чешмата и ще видят как се лекува ревматизъм. Който го боли сърце, крак и пр., да прави това и, като носи вода, ще оздравее. Който дойде при нас и се оплаква от сърце, ще му кажете: „Ние имаме цяр“. Ще носите бурета с вода: бурето се поставя върху количка и болният я тегли.
Друг начин на лекуване е с млечно жито. Достатъчно е да се храниш десет дни с млечно жито, докато зърната не са още узрели, а са млечни. Млечните житни зърна имат много лечебни сили. Трябва да се употребява по половин килограм на ден.
Бог иска да живеем дълго време щастлив живот, а ние с болестите си създадохме робство. За да оздравеете, трябва да имате предвид следното: вярвайте, че в светлината има абсолютна сила да лекува болестите, вярвайте, че във въздуха има абсолютна сила да лекува болестите, вярвайте, че във водата има абсолютна сила да лекува болестите, вярвайте, че в храната има абсолютна сила да лекува болестите, защото Бог присъства в тях.
Друг начин на лекуване е чрез сребро и злато: хубаво е болният да има при себе си злато и сребро. Златото дава живот, а среброто действа здравословно. Среброто и златото лекуват чрез еманациите, които изпущат.
Нервните хора трябва да употребяват сладки храни, а флегматичните – кисели.
Една сестра попита: „Учителю, Вие бяхте казали, че знаете да церите с лайкучка петнадесет болести. Ще ни ги кажете ли?”
Ако ви ги кажа, ще направите пакост с това. В Природата всичко е в ред и порядък и ако харчиш енергиите безразборно, ще те питат къде си ги изхарчил.
Една сестра лекуваше рамото на друга и после заболя на същото място и от същата болест, а именно от силни ревматични болки. Болната оздравя, но аз трябваше да лекувам сестрата-лечителка.
Един брат попита: „Как може да се избегне приемането на болестта при такъв случай?”
Да имаш Любов, да се повдигнеш нагоре, да не те е страх и след всяко лекуване да си умиваш ръцете. Тогава няма да приемаш болестта на онзи, когото лекуваш.
Болниците са напоени с неблагоприятна аура поради отрицателните мисли и тревоги на болните. Именно затова на всеки двадесет и пет-тридесет години болниците трябва да се изгарят. И жилищата трябва да бъдат хигиенични, с достатъчно светлина, защото всички вредни микроби се развъждат във влажни места, дето няма светлина.
http://www.alfiola.net/regulirane-na-magnetizma-i-elektrichestvoto/

 

5 ежедневни навика, които пречат на здравето ни

 Представяме ви пет неща, които правим всеки ден, но ни се отразяват зле

 
Отказването от вредни навици е трудна задача за много хора. 
Още по-трудни за отказване са онези, за които смятаме, че всъщност не са вредни и не ни пречат.
Представяме ви пет неща, които правим всеки ден, но ни се отразяват зле.
1. Да се предотврати кихане
Когато си затваряме устата и запушваме носа, за да не кихнем, вътречерепното налягане се повишава. Това е много вредно, защото може да доведе до главоболие, в редки случаи до увреждане на слуха.
2. Използване на телефон в леглото
Изкуствената светлина през нощта потиска производството на хормона мелатонин, който регулира лесното заспиване и събуждане. Ниският мелатонин може да доведе до депресия, затлъстяване, сърдечни заболявания и крехка имунна система.
3. Съхраняване на храна в пластмасови съдове
Да, този тип съдове са удобни и практични в ежедневието, особено за работа. Трябва да знаете обаче, че някои пластмасови съдове съдържат вредни химически вещества – като фталат и бисфенол. Не трябва да съхранявате дълго време храна в тези съдове, ако ще бъдат изложени продължително време на по-високи температури. Добра идея е да използвате метални или стъклени кутии, в които да съхраняване храна.
4. Често използване на антибактериален сапун
По кожата ни живеят много полезни бактерии, които всъщност защитават тялото ни. Ако използваме твърде често подобен тип сапуни и мокри кърпички, то излагаме тялото си на заплаха от вреди бактерии. Редица дерматолози съветват, да не се използват ежедневно антибактериалните сапуни, а най-много до два пъти седмично.
5. Носене на тесни панталони
Макар този вид дрехи сега да са много модерни, се оказва, че не са много добър избор за тялото ни. Тесните панталони притискат кожата и нервните окончания дълго време. Това води до постоянно чувство на дискомфорт, което може да доведе до проблеми с нервната система. Освен това, ако нямате подходяща фигура, тези панталони може да доведат до изпотяване и неприятен сърбеж. 
https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/5-ezhednevni-navika-koito-prechat-na-zdraveto-ni-6069753
 тагове:навика, здравето

5 лесни начина да повишим самочувствието си

Самоуважението е прекрасно, но деликатно нещо. Когато нашето самочувствие е високо, ние се чувстваме по-устойчиви, по-малко уязвими.
Позитивните са очевидни, но всъщност подобряването на самочувствието може да бъде предизвикателство, особено ако сме имали неуспехи в миналото. 
Психологът Гъй Линч, който има 20 години опит в работата с пациенти, обяснява, че самочувствието ни е нестабилно, защото ежедневието ни е много натоварено, а голяма част от хората не обичат да срещат трудности и да променят навиците си.
Има хора, които лесно се обиждат, ако ги критикуват на работното място. Това определено накърнява самочувствието, но това са неизбежни ситуации. На всеки се случва и те не определят способностите и знанията на един човек.
Ето и 5 лесни начина, с които да повишим самочувствието си. Те изискват постоянство и всекидневна работа, за да проработят.
1. Да използваме позитивни утвърждения всеки ден
Позитивните утвърждения са метод, който в последните години набира все по-голяма популярност. Лесен и напълно безплатен начин, за да си помогнем сами. 
Източник: Thinkstockphotos
Не изисква да отделяме специално време, в което да се концентрираме върху това. Може да го правим докато пътуваме за работа, когато ни предстои важен изпит…
Линч обаче казва, че не трябва да се прекалява с утвърждения тип “Много съм красив/а”, “Аз съм много богат/а”.
Психологът смята, че това може всъщност да предизвика лошо настроение, а не обратното. Препоръчва да се използват утвърждения като: Денят ще бъде много успешен или Ще се справя с всичко, защото съм добре подготвен/а.
2. В какво сме най-добри
Всеки от нас има поне по едно нещо, в което е много добър.
Самочувствието расте, когато сме наясно със силните ни и слаби черти. Ако умеем да готвим вкусно, то това може да се превърне в чудесен повод да поканим семейство или приятели, да се запишем на курс по готварство.
3. Трябва да се научим да приемаме комплименти
Стига с тази скромност и стеснителност! Факт е, че има хора, които не харесват да бъдат център на внимание, притесняват се да ги поздравяват дори за рожден ден.
Източник: Thinkstockphotos
Живеем във времена, в които е по-добре човек да бъде по-отворен и да приема комплименти, когато ги получава. Същото важи с пълна сила и за забележките. Положителното и негативното ни служи, за да надграждаме себе си.
4. Не трябва да критикуваме себе си
Обичаме да се самообвиняваме, да търсим вината първо в себе си, което понякога не е лоша черта, но не трябва да прекаляваме.
Когато самочувствието ни е ниско, респективно склонността ни да се критикуваме сами е много по-голяма. 
Трябва да разграничаваме мисли като: Аз съм непълноценен/а, не мога да се справям с нищо, защото не съм подготвен/а.
Самосъжалението не ни помага, не ставаме по-добри във взаимоотношенията, в кариерата. Сами се спираме и навлизаме в по-дълбоки състояния, които може да се окажат опасни след време.
5. Трябва да си напомняме, че си струваме
Ако сме отхвърлени от някой човек, без значение за какво става дума, трябва да направим списък, в който да изброим всички добри качества, които притежаваме.
Така си напомняме за всичко онова, което сме постигнали във времето. Пътят, който сме извървели е дълъг, често труден и понякога неприятен. Ето защо е хубаво да си напомняме сами, че ние си струваме. Ако ние ценим сами себе си, то и другите хора ще ни ценят повече.
Цялостното ни поведение се променя, излъчване, стойка… всичко. 
https://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/5-lesni-nachina-da-povishim-samochuvstvieto-si-6066423
тагове: начина, самочувствието