Category Archives: В света на животните

Най-красивите породи кучета

Кучето е най-добрият приятел на човека. Това е единственото живо същество което те обича повече от самото себе си. Кучето би отдало живота си за своя стопанин без да се замисли. Класацията „Топ 10 Най-красивите породи кучета“ е подредба на ТОП 10 породи кучета спрямо тяхната красотоа определени чрез проучване.
10.ЧАУ ЧАУ
Най-красивите породи кучета
На десетата позиция в класацията „Най-красивите породи кучета“ се нарежда ЧАУ ЧАУ . Това приличащо на лъв куче с буйна козина ч ивестно като добър и всеотдаен защитник на дома и собственикът си. Изключително красива порода със сравнително спокоен нрав.
9. Миниатюрен шнауцер
Миниатюрен шнауцер е малко куче, което е известно със своите различни  мустаците от козина. В действителност, тяхната козина е двойна твърда от горната си част и изключително мека отдолу.Това е немска порода, много популярна в САЩ и Европа. Красотата на миниатюрния шнауцер  идва от дългата му козина по краката, гъстите вежди и брада. Те са изключително лоялни, любящи, интелигентни и забавени.
Високи са около  25-30  сантиметра и тежат до 7 кг. Козината му е с  различни цветове, включително черно, бяло, сребро и сол и черен пипер.
Миниатюрен шнауцер е много посветен на  семейството си. Тази порода обича да живее на закрито. Те са подозрителни към непознати. Това закачливо куче също се разбира добре с деца.
8.Исландска Овчарка
Това изключително социално куче първоначално е доведено  до Исландия от викигски заселници, между  874г. и 930г. В продължение на много векове, исландските кучета са използвани като пазачи на стадата.  Гъстата козина им помага да оцелеят в екстремни студове. Цветът на козината варира между златисто, черно, жълто-кафяво и червено.Те са изключително социална и образуват силни връзки с членове на семейството. Те са много будни и игриви.
7.Бернски зененхунд
Бернският зененхунд , наричан понякога бернско планинско куче, е порода кучета, произхождаща от Швейцария. Историята ѝ датира от над 2000 години. Селектирана е в района на днешния град Берн, откъдето идва и нейното име. Днес като туристическа атракция в някои швейцарски градове представители на породата теглят леки каручки, изпъстрени с цветя.
6 Аляският маламут
Аляският маламут е порода едри домашни кучета , първоначално развъждана в Аляска и използвана като впрегатни кучета. Понякога е бъркана с породата хъски, макар че двете се различават в много отношения.
Името му идва от названието на ескимоското племе маламути, обитаващо залива Коцебу на Чукотско море, което първо е започнало отглеждането на тази порода. Аляският маламут има силно телосложение и здрава мускулатура, и макар да не е сред най-бързите впрегатни кучета, той е изключително издръжлив и е в състояние да тегли много тежки товари. Това масивно куче обикновено е с тегло 30-40 кг, оптимална височина 63,5 см при мъжките и 58 см при женските, има голяма глава, бадемовидни очи, средноголеми уши с триъгълна форма, гъста и остра козина преливаща от светлосиво към черно. Той е много дружелюбен, интелигентен и предан. Силно привързан към деца, той се държи изключително покровителствено към тях и във всяка една ситуация е готов да ги защити.
https://topsbg.com/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0/
 тагове: красивите, породи, кучета