Category Archives: В света на животните

Вижте най-малкото кученце в света!

Мейси
Мини териер на име Мейси е най-малкото куче в света. При раждането, Мейси тежи само 45 грама и неговият собственик Анна Пох (Ана Pohl) от Полша не е била сигурна, че кученцето ще оцелее.
Но се случило чудо и животинчето оцеляло, разказва Анна която акуширала по време на раждането. Отначало дори помислила животинчето за парче от плацентата и мислела да го изхвърли, когато видяла, че то се мърда и скимти.
Само за три месеца Мейси наддала на тегло много и сега тежи „цели“ 118 грама. Най-критични са били първите дни след раждането, припомня си стопанката. Тогава е трябвало да го храни по- малко на всеки половин час, денонощно.
кученцето
Дори се наложило да си вземе отпуска от работата. Ветеринарните лекари не са вярвали, че малкото животинче, което даже не приличало на куче, ще оцелее, още повече, че сестрата на Мейси е поне три пъти по-голяма от нея.
Един от проблемите е това, че малкото кутре се завира в краката на хората и нейните гости трябвало да внимават да не го прегазят по невнимание. Затова Анна Пох, се принудила да държи кученцето в специална клетка.
Животинчето
Сега то кандидатства за Гинес. Съгласноправилата на Книгата на рекордите Гинес, кучето трябва да бъде поне на една година, за да се запише. Сегашният рекордьор в тази категория Чихуахуа Бу Бу.
http://senzacia.net/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE/%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B5-%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC-28813
 тагове: най- малкоот, кученце, света

Какво означава любимата позиция за сън на кучето ви?

Нашите кучета са олицетворение на лоялността и безрезервната любов. Подобно на хората, и те си имат уникален характер.

Знаете ли, че позицията, в която животинчето спи, може да ви издаде доста за неговите навици?

Да видим…

Настрани

Ако кученцето спи често в тази позиция, това означава, че то се чувства комфортно и сигурно в своята среда. Обикновено това са щастливи, безгрижни и лоялни животинчета.

 

Сгушено

Това  е може би най-често срещаната позиция за сън. Кучетата спят по този начин, за да запазят телесната си топлина. Ако и вашето предпочита тази поза, значи то е добричко и нежно и има мек характер.

Guliver / iStock

Крака навсякъде

Подобна поза винаги докарва усмивка на лице. Колкото и да не ви се вярва, за кучетата тя е удобна. Тези животинки се чувстват наистина уверени и сигурни и са безкрайно щастливи със семействата си. Кучетата, които спят по този начин, са независими и спокойни.

Guliver / iStock

По коремче

Тази поза показва, че кученцето не е напълно отпуснато. Тя наподобява подготовка за дълбок сън. Кучетата, които предпочитат тази поза, са често най-енергични и приключенски настроени. Те винаги са готови за игра. Обикновено имат добър характер, макар че понякога са и малко срамежливи.

Milles Studio / Shutterstock

Като припаднало

Не се притеснявайте, всичко е наред с вашето куче, въпреки че изглежда така, сякаш е припаднало. Животинките спят по този начин, за да се охладят колкото се може по-бързо. Те се адаптират лесно към всякакви ситуации и обикновено са щастливи и отпуснати.

Супер куче
Кучетата, които спят с изпънати крайници и по корем, имат страхотен характер. Те са силно мотивирани, изпълнени с енергия и страшно щастливи. Позата е характерна принципно за по-малките кученца.
 http://www.obekti.bg/zemya/kakvo-oznachava-lyubimata-poziciya-za-sn-na-kucheto-vi
 тагове:любима, пизиция, кучета