Category Archives: Картини

АРТ 10 уникални пейзажа, изработени от храна

„Свят от храна“. Това е заглавието на може би най-известната книга на британския фотограф Карл Уорнър, който прави всичко друго, но не и традиционни снимки. Страстта му са пейзажите, в които основата е от всевъзможни хранителни продукти„Храната е удоволствие, и то не само за стомаха“, категоричен е Уорнър. И е абсолютно прав!
 ÐšÐ°Ñ€Ð» Уорнър

Карл Уорнър

В детството се Карл се възхищавал на творбите на Салвадор Дали и мечтае да стане илюстратор. Впоследствие обаче решава, че фотографията е областта, която му доставя по-голямо удоволствие и стремеж да се развива.
С течение на времето, амбициозният младеж се отегчава от това просто да снима обекти и търси нещо ново и различно, с което да покаже целия си талант на света.
Днес фотографът, роден в Ливърпул, с лекота отправя предизвикателство към всеки един от нас, предлагайки ни един по-различен поглед над природата и света, в който живеем.
Представяте ли си да пътувате от единия до другия край на страната с влак от шоколад и да се прибирате в къща от бонбони, а любимото ви място за лятна ваканция да е от сирене? Е, Карл го постига, използвайки пресни плодове, шоколад, бонбони, зеленчуци и месо и вдъхва живот на въображаемия си свят от храна.
„Намирам, че създаването на изкуство от храна е не само почитание към нея, но и възможност да се изследват удивителните връзки между органичните материали и начина, по който по-малките аспекти на природата отразяват по-големите си двойници“, споделя Карл Уорнър
С известно затруднение по отношение на отсяването подбрахме само малка част от неговите страхотни снимки, поместени в книгата „Свят от храна“. Вкусно и апетитно! Красиво и артистично! Цветно и ароматно! Вижте 10 уникални пейзажа, изработени от храна.
1. Къща от бонбони
2. Хлебно градче
3. Тиквен рай
4. Red Hot Chilli Scorpion
5. „Шоколад експрес“
6. Гора от броколи
7. Море от сьомга
8. Планини и река от колбаси
9. Морски залив от риби
10. Планински изглед от сирена
 https://www.10te.bg/art/10-unikalni-pejzazha-izraboteni-ot-hrana/