Category Archives: Картини

Изабел Menin (Изабел Menin) – фотограф

Исабел описва  творбите си   “смес от снимки на вътрешен мир и неподредени пейзажи” като инструмент, за да помогне да се направи паралел между сложността на човешката природа и природата.
Заснемането на природните фрагменти, са в текстура и цвят, преобразуване, смесване, безброй експерименти и опити да се пресъздаде с богата цветова палитра прекрасната природа на цветята.   Според художника фотото е нищо повече от желание да се комбинират фотография и изобразително изкуство, създаване на специален вид реалност.
Вдъхновението за произведенията,  Изабел намира в картините на Петер Паул Рубенс и “фламандски примитиви” – художници  от 15-ти и 16-ти век, като Ян ван Ейк, Ханс Мемлинг и Рогир ван дер Вейден. Влиянието на фламандските майстори на Menin  ясно   се вижда в желанието  й да създаде специален вид реалност в измислени светове.
Изабел е родом в Белгия. Учи в Брюксел, в школата на графични изследвания, след което получава бакалавърска степен по живопис. Но след 10 години работа на художниката и многобройни изложби в Белгия, тя решава да започне да работи с цифрова фотография.
Нейни творби се отличават с комбинация от красиви, органични форми, с модерни средства за цифрова фотография.Тя променя цвета и текстурата на изображения, както линкове към произведенията  и някои цветя,   както сканирани фрагменти от другите елементи на природата.
Нейната работа може да се види в Лувъра, в рамките на изложбата «Fotofever».
“Преходът към цифрова технология ме оставя да се разширят границите на креативност, за да се намеря много по-широка сфера на дейност, в която нещата са свързани лесно и разнообразно.»   Изабел Menin
Menin казва за работата си като ”  местни пейзажи и снимки”, като средство да се направи паралел между сложността на човешката природа и природата. Вдъхновението за делата й също са картини на Петер Паул Рубенс, “фламандски примитиви” живопис на художници от XV- XVI-ти век: Яна Ван Ейк, Ханс Мемлинг и Рогир ван дер Вейден и др.
 http://juicyworld.org/isabelle-menin/
 нагове: Изабел Менин, фотограф, художник