Category Archives: Разкритията

НЕВЕРОЯТНИ ПАМЕТНИЦИ ОТ МИНАЛОТО

От древната ведическа цивилизация останаха не само теоретични знания, но и доста специфични следи от материалната култура. Храмовият комплекс на Ангкор Ват в джунглата на Камбоджа е посветен на бога Вишну и е един от най-невероятните паметници на ведическата цивилизация. Това е най-голямата религиозна сграда в света. Площта му е 200 кв. км, а не нейната територия е била обитавана от 500 хиляди души.
Image
Image
Как е създадена тази невероятна структура, все още е загадка. Й. Ивасаки, директор на Геологическия изследователски институт в Осака, Япония, пише:
„От 1906 г. група френски реставратори работи в Ангкор. През 50-те години. Френски експерти се опитаха да вдигнат камъни върху стръмен насип. Но тъй като ъгълът на стръмния насип е 40º, след първата стъпка, висока 5 м, е изградена, насипът се срути. Направен е втори опит, но със същия резултат. В крайна сметка французите се отказаха от идеята да следват исторически техники и монтираха бетонна стена вътре в пирамидата, за да запазят земните конструкции. Днес не знаем как древните биха могли да построят толкова високи и стръмни насипи.”
В близост до Ангкор има огромен резервоар Западен Барай. Размерите на резервоара са 8 км на 2,1 км, а дълбочината е 5 метра. Направен е от незапомнени времена. Точността на границите на резервоара и величието на извършената работа са поразителни. Този огромен резервоар има ясни прави граници, което не е характерно дори за съвременните структури от този вид.
Image
Image
Друг храм, разположен в село Лепакши в Индия (щат Андхра Прадеш), има мистерия, която преследва много изследователи. Храмът има 69 обикновени колони и една специална – не докосва земята. Местните водачи за забавление на туристите изтласкват вестник или пръчки под него, за да покажат, че колоната наистина „плава“във въздуха.
Image

В продължение на много години            експертите се опитват да разгадаят мистерията на висящата колона. Например, по време на колонизацията на Индия, британските инженери дори се опитаха да извадят конвоя от неговото място, но за щастие не успяха. Досега, въпреки напредналите инженерни познания и модерното оборудване, учените не са открили тайната на висящата колона, която нарушава законите на гравитацията …

Наталия Трубиновская

https://bg.greatplainsparanormal.com/6455308-scientific-knowledge-of-the-ancient-vedas-alternative-view