Category Archives: Брак и семейство

Коя е най-удачната възраст За брак

Най-доброто време за създаване на семейство е между 23 и 27 години, показва изследване на учени от университета в Тексас, цитирано от българската информационна агенция “БГНЕС”.

В анкетата са участвали 1503 млади мъже и жени над 18 години. Някои от тях били женени, други - разведени. Те били помолени да попълнят въпросник за разнообразието на семейния си живот и колко доволни са от него.

За да определят степента на удовлетвореност, специалистите взели предвид възрастта, на която двойките са сключили брак и годините, откакто са заедно като законно семейство.

Резултатите разкриват, че най-ранните бракове преди 23-годишна възраст по-често завършват с развод. Идеалната възраст за успешен брачен съюз се оказала тази между 23 и 27 години, въпреки че мнозина от младежите смятат, че е твърде рано за подобно сериозно обвързване в този етап от своя живот.Експертите отбелязват, че рискът от раздяла е минимален при хората, които встъпват в брак между 35 и 40 години. Но според изследователите, тогава жените пък изпитват затруднения да заченат и семейните отношения започват да страдат от това.

https://www.edna.bg/pod-zavivkite/brak/koia-e-naj-udachnata-vyzrast-4629526
 тагове: удачна, възраст, брак