Category Archives: Природа Пътешествия Снимки

Топ 10 най-красивите езера на света

За всички любители на природата, езерата имат специално място в сърцата им. Най-красивите езера на света са толкова много, но ние ще се опитаме да отсеем първите десет от тях и да ги подредим в следващите редове.

  Петте цветя

Five Flower Lakе
Първото езеро в нашата статия се намира в Китай. Наричано от китайците Ухухуа и е смятано за свято място, според тяхната митология.

  Тръстичената флейта

reed_flute2
Едно от най-старите естествени езера познати на човечеството се намира отново в Китай. Любимо място за туристите, предлагащо невероятна гледка.

 Дал

dal lake
Езерото е една от гордостите на Индия, наречено още „Бижуто на Кашмир“. Заобиколено е от прекрасна природа, градини и паркове построени от Моргулите. И до ден днешен се използват лоди в езерото, наричани шикарас.

  Шангрила

езеро-шангрила
Известно езеро, намиращо се в Пакистан и привлича ежегодно много туристи, особено с невероятния ресторант, построен върху него.

 Блед

????????????????????????????????????
Ако посещавате Словения, не забравяйте да се отбиете и в едно от най-красивите езера в света – Блед. Водоема се намира в Алпите и е заобиколен от зелени гори, както и един истински замък, смятан за най-стария замък в страната.
https://topsbg.com/%D1%82%D0%BE%D0%BF-10-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0/
 тагове: 10 красиви, езера, света

10 Спираща дъха природни резервати Около света

Brook_that_does_not_stop_-The_Lake_District-20000000001548723-1024x768
САЩ не е единственото място на Земята, където майката природа обича да покаже: тези невероятни природни резервати по света също са изумителни.  

1. Масай Мара – Кения

Снимка: Масай Мара Национален резерв  
Това е запазена савана- пустиня в югозападната част на Кения и  е пълна с диви животни като лъвове, гепарди, слонове, зебри, антилопи гну . 

2. Национален парк Санта Роса – Коста Рика

Снимка: Национален парк Санта Роса  
В Санта Роза  са запазени някои от последните останали тропически сухи гори в света, както и два важни плажа.   Той също е свързано с Национален парк Гуанакасте,е с висока надморска височина,  гори и вулкани в региона.

3. Ленсоис Maranhenses Национален парк – Бразилия

Снимка:  Национален парк 
Той е  в северното  Атлантическо крайбрежие на Бразилия. Този парк е известен със своите  пустини, сезонни лагуни, дъждовна вода, както и мангрови блата.

4. Лейк Дистрикт Национален парк – Великобритания

Снимка: Лейк Дистрикт Национален парк  
В Cumbria, северозападната част на Англия, е известен със своите ледникови езера, скалисти планини и живописни пазарни градове, пълни с художествени галерии и места и интерес към история и литература. 

  Sibillini национален парк

Снимка: Национален парк Sibillini  
Sibillini обхваща  лозя, хълмове, както и 18-живописните градове в известния район на Италия Умбрия,   с  много художествени галерии, абатства и средновековни крепости.

6. Erawan Национален парк – Тайланд

Снимка: Национален парк Erawan 
Този парк е пълен с пещери (които на свой ред се напълни с сталактити, сталагмити и скални рисунки), както и слонове и елени, както и най-високият водопад в района.

7. Сасан Гир Национален парк – Индия

Снимка: Сасан Гир Национален парк  
Този резерват е дом на единствените  в света естествени местообитания на дивите азиатски лъвове, както  хиени, редки птици и Гир лисици.

8. Национален парк Tayrona – Колумбия

Снимка: Национален парк Tayrona  
 Разположен е в подножието на Сиера Невада де Санта Марта по карибското крайбрежие в Колумбия. Той е известен с палмови-сенчести заливи, крайбрежни лагуни, както и дъждовни гори. Това е и дом на терасовидните руини Pueblito, който е археологически обект, достъпен  само чрез скрита горска пътека.

9. Национален парк Крюгер, Южна Африка

Снимка: Крюгер   
Един от най-големите в Африка резервати , Крюгер е дом на най-известните на най- големите пет животни  (лъвове, леопарди, носорози, слонове и бивол) и се характеризира с планини, равнини, храстови и тропическите гори.

10. Ману Национален парк – Перу

Снимка: Национален парк Ману  
Един от най-разнообразните природни резервати в света, Ману се простира от Андите- планински местност  гора, както и амазонската джунгла, и е дом на множество диви животни, най-вече  ягуари и маймуната паяк.

 авторизиран превод Мария Герасова- Спасова

https://www.trip.com/blog/10-breathtaking-nature-reserves-around-the-world/?utm_source=salesforce&utm_medium=email&utm_content=cta&utm_campaign=WK70
 тагове: 10 резервата