Category Archives: Домашен интериор

Къща, приличаща на дърво и скрита в гора

Творческият екип на Malan Vorster Architecture Interior Design беше изправен пред предизвикателството да създаде природно убежище в Кейптаун, Южна Африка.
Така се ражда тази футуристична къща, направена от стъкло, стоманени колони и червен кедър, която наподобява структурата на дърво и максимално се слива със заобикалящата среда.
Къщата е изградена от три вертикални модула, които почти не докосват замята.
На първия етаж са разположени кухнята, трапезарията и социалната зона, на второто ниво е спалнята, а покривът е превърнат в терасата, от която се разкрива прекрасна гледка.
Да разгледаме!
Снимки: Adam Letch & Mickey Hoyle
http://www.highviewart.com/eko/kashta-prilichashta-na-darvo-i-skrita-v-gora-8532.html

Изумителна стъклена къща, построена около дърво

Казахстанският архитект Айбек Алмасов създаде “Дом в дървото” - футуристичнаконцепция за къща, съчетаваща възможностите на съвременния индустриален дизайн и природното богатство и красота.
“Дом в дървото” не вреди на околната среда, а напротив – идеално се вписва в нея, предоставейки възможност на човек да избяга от бетонната джунгла, превзела многомилионните градове.
Да видим!
Снимки: amasow.com
http://www.highviewart.com/eko/izumitelna-staklena-kashta-postroena-okolo-darvo-5082.html

тагове: изумителна, къща, дърво

Училищни автобуси, преобразувани в малки мобилни домове

Следващите няколко предложения са за авантюристи, които обичат да пътуват и да не се задържат за дълго на едно място. Това са няколко училищни автобуса, превърнати в подвижни домове с всички удобства.
След като се премахнат седалките, интериорът може да се подреди по безброй различни начини, в зависимост от броя на хората, за които е предназначено мобилното жилище.
Вижте няколко семейства, които са превърнали своите мечти в реалност.
Снимки: mymodernmet.com
http://www.highviewart.com/dizajn/uchilishtni-avtobusi-preobrazuvani-v-malki-mobilni-domove-8405.html
тагоне: училищни, автобуси, малки, мобилни, домове