Category Archives: Вестите днес

Над 300 деца

  ще участват в Световния ден на водата в Пловдив

Над 300 деца от 14 пловдивски училища ще се включат в традиционния хепънинг, посветен на Световния ден на водата – 22 март. Празникът ще се проведе от 11 часа на площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на община Пловдив. Той е съвместна инициатива на РИОСВ,  Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“,  „ВиК“ ЕООД и  Община Пловдив.
Участниците в хепънинга, които отглеждат рибки и водни костенурки ще имат възможността да ги представят и разкажат как се грижат за тях. В празника ще се включат със свои изпълнения балет „Електра“, групата по модерни танци „Ненси Денс“ към СУ “Св. Патриарх Евтимий” и ансамбълът по танцово и музикално изкуство към СУ „Любен Каравелов“. На свой щанд експерти от Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда ще демонстрират атрактивни химични опити с вода. Към инициативата  ще се включи и Института по рибарство и аквакултури, които ще запознават децата с богатството на водните обекти и представители на ДЗДП и Сдружение „Зелени Балкани”.
Тази година инициативите за Световния ден на водата са на тема „Природата за водата”, а името на кампанията – „Отговорът е в природата“. Идеята е да се акцентира върху опазването на водния ресурс на планетата и начините за възобновяване на баланса във водния цикъл и подобряване човешкото здраве и качество на живот на хората.

SDZ_stand

предоставя Мария Герасова

СТАРТИРА

Съюз “Духовно възраждане- България” стартира националното движение ” ДА СЪХРАНИМ БЪЛГАРИЯ”- част от проекта “Мисия България.Напред в Новото време.”
Всеки, който желае да се включи в движението, моля да напише защо желае и как вижда Новото време! Девизът “България над всичко.За нашите деца.”
Мария Герасова

https://www.facebook.com/groups/537969899907437/?pnref=story