Monthly Archives: юли 2017

ЕНЕРГИЙНИТЕ ЦЕНТРОВЕ НА ЗДРАВЕТО

 Всички права запазени

Животворящата енергия е тази, която получаваме от Космоса на 24 часа , сутрин с изгрева на слънцето. Тя е основен двигател на нашето жизнено равнище. Приема се от рецепторите на кожата, чрез нервен импулс се насочва към Центъра на Мисълта. Там чрез нашите мисли се концентрира на положителна и отрицателна / положителни и отрицателни – негативни мисли/. Пак чрез нервен импулс енергията тръгва по пътя на кръвта и се настанява в клетките на органите. Всъщност, всичко е електричество и магнетизъм.В тях се натрупва и положителна и отрицателна енергия. Но тъй като органите като част от цялото тяло пулсират, а те са част от пулсациите на целия космос, по индукция от вътрешността, енергията отива към периферията на органите , обвива ги, като образува енергиен двойник около него. От тук, тази енергия излиза през съответния център, и се настанява във вегетативните влакна/ нервните окончания/. Във всеки център има нервни окончания, които инервират съответните органи. 
Нервите се обединяват в единен нервен център и получават информацията от органите. Те дават информация за състоянието на органите.
ПЪРВИ / СЕКСУАЛЕН/ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР- той се намира в основата на опашната кост и дава информация за състоянието на сексуалните органи. При жената- матка, тръби, яйчници, перитониум, а при мъжа- пенис, скротум, тестиси, простата. Когато има болестен процес в даден органи, се получават болки в този център. Нервните окончания са тези, които получават информацията и в такъв случай излъчват сигнали.
ВТОРИ/ АБДУМИНАЛЕН/ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР – той се намира на четири пръста под пъпа и дава информация за тънки, дебели черва, право черво, апендикс. Болките в този център, са вследствие болестен процес на съответните органи.
ТРЕТИ /ВЕНТРИКУЛЯРЕН/ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР- той се намира в диафрагмалната част/ тъй наречената под лъжичката/ и дава информация за стомаха, дванадесетопръстника, панкреаса, ляв и десен бъбрек, слезка, черен дроб и жлъчка. Болките в този енергиен център се дължат на болестен процес в един от тези органи.
ЧЕТВЪРТИ/ СЪРДЕЧЕН/ енергиен център- той се намира в основата на сърцето / четири пръста над пъпа/ и дава информация за сърцето, ляв и десен бял дроб, гръдната аорта и вагус/ най- големият нерв / болката се предава по междуребрените нервни окончания/.
ПЕТИ/ ЧУВСТВЕН/ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР- намира се в основата на врата, където е кладенчето и дава информация да ляв и десен лоб на Щитовидната жлеза, трахеята,гласните струни.
Появата на болка в този енергиен център говори за болестен процес в един от тези органи.
ШЕСТИ / ЕПИФИЗАРЕН/ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР- намира се в основа на носа, между веждите и дава информация за носа, ушите уста, зъби, челюсти, венци. Може да се нарече и СЕТИВЕН, защото тук са всички сетива.
СЕДМИ /ГОЛЕМИЯТ ЦЕНТРАЛЕН/ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР- той се намира в централната част на главата, където е голямата фонтанела и дава информация за дете полукълба – голям, малък, среден и продълговат мозък, центъра на равновесието, хипофиза.
ИЗВОД: Когато имате болки в съответния енергиен център, както казахме, имате здравословни проблеми в някой от органите, които се намират тук. Не трябва да изпадате в паника, а да потърсите причината и да се приборите с нея. Никога не оставяйте процесът да стане хроничен! Още при първите болки, можете сами да си помогнете. Обръщайте внимание на първите болки, защото те са симтоми за начален болестен процес. А отстрани ли се още в началото ,органите се успокояват и не ще продължат да боледуват.Първата степен на болестният процес, е- органите нарушават своя биоритъм. Това ще рече, че функционално се разстройват. Когато се каже, органът функционално боледува, това ще рече че е започнал начален процес.
Мария Герасова
 

Чудотворните тайни за красота на японските гейши бр.189

Снимка: lady-photographer.deviantart.com
Чиста порцеланова кожа, здрава, блестяща коса, нежност в погледа, сладострастни устни… Какво правят японските жени, за да са толкова красиви? Излъчват щастие и спокойствие, което пък се дължи на тяхната… душевност.
Японските традиции, установени от хилядолетия, следват правилото, че здравето и красотата се дължат на единството от добро вътрешно и външно състояние на организма. Чистите помисли и хубавите емоции озаряват лицата и по тях няма и помен от негативни чувства – нито гняв, нито стрес и умора, нито грижи.
Всичко това се постига не само с вътрешна нагласа, но и с процедури, осланящи се на природата. А основните принципи за красота, които са спазвали гейшите от векове, са валидни и днес:
1. Пазете кожата си от слънцето.
2. Почиствайте я старателно – с мека четка, за да стимулирате кръвообращението, или с мека гъба от сюнгер, която е лек абразив и щади всеки тип кожа, дори чувствителната. За измиване използвайте почистващи масла с натурални съставки от сусам или орех, като нанасяте по малко и масажирате леко с пръститеза измиване.
Вместо със сапун, можете да измивате лицето и шията с оризово брашно, което не само почиства, но подхранва и хидратира. Най-добре става, когато го поставите в торбичка от коприна, натопите го в хладка вода и обтриете кожата.
Използвайте тоници за лице на естествена основа – от водорасли, от зелен чай. Тоникът и почистващият лосион предпазват от слънчевите лъчи, от температурните промени и от изсушаване – те не само почистват, но и оставят кожата да диша свободно.
3. Пийте много вода.
4. Дишайте чист въздух.
5. Живейте в чист дом.
6. Хубавата кожа се свързва с чисто тяло. Затова винаги яжте храни, които прочистват организма. Хранете се с прости, здравословни продукти.
7. Спете минимум 8 часа на денонощие.
8. Движете се много сред природата.
9. Не слагайте прекалено много грим - той поврежда кожата, а ако тя е чиста, здрава и хидратирана, ще изглеждате красиви и без грим.
10. Незадоволеността загрозява – припомняйте си тази древна мъдрост и правете секс с удоволствие, желание и радост, защото любовта прави кожата блестяща и лъчезарна.
11. Бръчките отразяват мислите и чувствата – не можете да ги избегнете, но можете да ги забавите с хубави мисли, всекидневни масажи и здравословни удоволствия.
http://www.highviewart.com/krasota/chudotvornite-tayni-za-krasota-na-yaponskite-geyshi-7214.html
тагове:чудотворните, тайни, красота,  японските гейши 

НЕВЕРОЯТНАТА СЪДБА НА ЕДНА ЗАБРАВЕНА ГЕРОИНЯ БР.189

/Участието на Донка Ушлинова в Илинденско-Преображенското въстание – 1903 г. и войните за национално освобождение и обединение 1912-1918 г._
За разлика от легендарната знаменоска на Априлското въстание от 1876 г. в Панагюрище – Райна Княгиня, името на безстрашната комитка и герой от войните за национално обединение, носител на 4 ордена за храброст – Донка Ушлинова е малко известно за широката читателска аудитория у нас.
А тя по нищо не отстъпва на храбрата панагюрка .Животът й е една истинска драма, изпълнена с много премеждия и смъртни опасности. Тя е достойна за перото на летописец от ранга на Захари Стоянов, но за съжаление няма шанса да попадне в полезрението на някой талантлив писател, за да опише живота й в книга.
Родена е на 21 декември 1885г., в бедно семейство, в битолското село Смилево – родно място на един от лидерите на ВМОРО Даме Груев. Селото през 1903 г. става център на Илинденско – Преображенското въстание в Битолско.. В него се провежда конгресът на Битолския революционен окръг, който планира датата на въстанието и методите за действие на въстаническите сили в региона .
Донка Ушлинова се жени едва на 15-годишна възраст за Ставри Христов. През 1902 г., докато мъжът й е на гурбет, местният турски управник започва да я “задиря”. Донка убива богатия и похотлив турчин и преминава в нелегалност . Решава да избяга в планината, където открива четата на войводата Славейко Арсов. Донка се присъединява към нея. Облича четническа униформа и се обвърза с ВМОРО.
През 1903 г. Донка Ушлинова взема участие в Илинденско-Преображенско въстание. Сражава се в цели 20 боя с турците. След въстанието преминава българската граница и се установява във Варна. Там следва висше образование и отново се среща с мъжа си – Ставри.
През Балканската война 1912-1913 г. и двамата се записват доброволци в Македоно-одринското опълчение. Донка Ушлинова участва в боевете с турците при Шаркьой, на Галиполския полуостров и при пленяването корпуса на Мехмед Явер паша при село Мерхамлъ , в долното течение на река Марица .
След това участва във Втората балканска война – 1913 г. и се проявява в боевете със сърбите, при Руен и Султан тепе. Командването на Македоно-одринското опълчение е удивено от храбростта й и тя е наградена с два ордена “За храброст”- 4-и 3 степен.
През 1915 г. България влиза в Първата световна война. Донка Ушлинова заминава пак на фронта, като доброволка. Тя се присъединява към Втори пехотен македонски полк и отново се сражава храбро.Проявява се в боевете край Круша планина, Яребична и Дойран, за което е наградена с орден “За храброст”- 2-ра степен.
През 1917г. Донка Ушлинова е наградена лично от главнокомандващия на Действащата армия, генерал-лейтенант Никола Жеков с орден ” За Храброст” 1-ва степен. След войната заживява във Варна със своя съпруг и през 1924 г. му ражда дете. Умира на 27 юни 1937година .
Снимка на Petar Nenkov.
Снимка на Petar Nenkov.
Снимка на Petar Nenkov.
Снимка на Petar Nenkov.
Снимка на Petar Nenkov.
тагове: невероятна, съдба,  Донка Ушлинова

Уникални торти, покрити с “бурна растителност” бр.189

Да, това не са цветя в саксии, а торти, направени основно от масло, пудра захар и натурални оцветители.
Създател на тези истински произведения на сладкарското изкуство е млада дама, подвизаваща се в социалните мрежи с артистичния псевдоним Ивеновен (Ivenoven).
Художничката и майстор-сладкар от Джакарта, Индонезия започва да прав тези флорални торти през 2013 г., постепенно разраствайки се до малък цех, в който днес работят още 12 изкусни пекари и сладкари.
Да разгледаме!
Снимки:  Instagram / Facebook
 
http://www.highviewart.com/gurme/unikalni-torti-pokriti-s-burna-rastitelnost-7705.html
тагове: уникални, торти, бурна, растителност

Уникални сладкиши, които приличат на истински плюшени играчки бр.189

Сузане Нг (Susanne Ng) от Сингапур е автор на тези симпатични десерти,които на пръв поглед изглеждат като плюшени играчки. Като майка и домакиня, която се грижи за своите деца, тя открива вдъхновението в тяхната стая – сред куклите и играчките.
Освен на своите хрумки, тя разчита и на оригиналните идеи на нейните клиенти. “Харесва ми да опитам нови дизайни, нови предизвикателства, хората ме молят да създавам торти и във формата на супергерои”, споделя Сузане.
Вижте цветните и свежи сладкиши, чиято направа понякога отнема около един цял ден.
Снимки: instagram.com
http://www.highviewart.com/gurme/unikalni-sladkishi-koito-prilichat-na-istinski-plyusheni-igrachki-8361.html
тагове: уникални, сладкиши,плюшени, играчки

Омагьосващите картини на Айкуи Хачатрян бр.189

Айкуи Хачатрян (Haykuhi Khachatryan) е арменска художничка, която рисува в импресионистичен стил.
Голяма част от красивите й карти са притежание на частни колекционери от целия свят.
Да разгледаме!
Снимки: Haykuhi Khachatryan Fine Art
http://www.highviewart.com/izkustvo/omagyosvashtite-kartini-na-aykui-hachatryan-8460.html
тагове:омагьосващите, картини,   Айкуи Хачатрян

Пъстри колажи, които изглеждат като рисунки бр.189

Албин Талик (Albin Talik) е роден през 1980 г. в Полша. В продължение на години той се е занимавал с музика и голямата му мечта е била да стане рок звезда. Поради различни причини това не се случва и той решава да опита късмета си във визуалните изкуства.
Така започва да създава тези прекрасни колажи, които на пръв поглед изглеждат като рисунки. А за направата им използва единствено хартия и лепило. В своите творби той иска да покаже красотата на Краков, където живее и твори.
Снимки: facebook.com
 http://www.highviewart.com/izkustvo/pastri-kolazhi-koito-izglezhdat-kato-risunki-8421.html
 тагове: пъстри, колажи, рисунки

Археолози откриха и рядка златна монета бр.189

при разкопките на крепостта Русокастро

  Гореща новина: Археолози откриха и рядка златна монета при разкопките на крепостта Русокастро
Става дума за солид на византийският император Фока. Златната монета тежи 4,5 грама
Автор: Силвия Горанова При разкопките на крепостта Русокастро е открита рядка златна монета – солид на византийският император Фока. Тя е с тежест 4,5 грама. Император Фока е управлявал от 602 до 610 г. Той застава начело на бунт, чрез който е свален император Маврикий, който е убит заедно със синовете си. Фока управлява Византийската империя по особено деспотичен начин, което бързо настройва срещу него голяма част от обществото. В армията е бил редови стотник, което допълнително създало брожения срещу управлението му. В крайна през сметка, през 608 г., в Картаген избухва бунт срещу императора, който се оказва успешен. Водачът на бунта – бъдещият император Ираклий, лично обезглавява Фока и е коронован за византийски василевс. Първото изграждане на крепостни стени на скалния хълм при Русокастро е през VI в. Откриването на монетата показва, че крепостта активно е функционирала до началото на VII в. Тя е била заселена отново от българско население през IX в. През първата половина на XIII в. са построени нови крепостни стени и кули, вероятно при управлението на цар Иван Асен II. Площта ѝ възлиза на 52 декара, което я прави най-голямата средновековна крепост в Южна България, от ранга на Царевец, Трапезица, Червен, Калиакра. Запазените стени са на височина над 5 м. Както Десант вече писа, крепостта се проучва от екип на Регионален исторически музей Бургас, ръководен от Милен Николов и Доротея Гюрджийска. През настоящата кампания се разкрива цитаделата на крепостта, като целта е след разкопките да се пристъпи към нейната консервация, реставрация и експониране.
http://www.desant.net/show-news/40706
 тагове:археорози, златна, монета

 

Как кризите в живота ни лекуват и учат на любов бр.189

Снимка: pixabay.com
Животът е изпъстрен с предизвикателства. На всяка крачка ние срещаме трудности. Учим се да ги преодоляваме, успяваме и хоп – следващата бариера е пред нас.
Понякога тези кризи имат сериозен ефект върху нас и ни разтърсват из основи. Някак си събираме сили и продължаваме да сме майки, бащи, синове, дъщери, съпрузи, партньори, приятели, колеги и т.н., но нещо в нас вече не е същото.
Осъзнаваме, че нещо необратимо се е променило, че не можем да продължаваме както преди сме я карали. Понякога започваме и да страдаме, тъй като не разбираме какво се случва вътре в нас.
Много често се случва да игнорираме този вътрешен дискомфорт, опитваме се да го заглушим с нашата заетост, опитваме се го удавим с работохолизъм, опитваме се да го замъглим с храна, алкохол, шопинг, фитнес, пътувания, опитваме се да го потулим зад телефоните си и социалните мрежи.
Днес има толкова много начини ние всъщност да се откъсваме все повече от нашите истински чувства, което неизменно ни води до отлъчване на тази част от нас, която страда.
Може би това ви звучи логично – никой не иска да страда, затова защо тогава не отсечем тази болка и просто не забравим за нея? Искаме да продължим да живеем живота си, както досега сме го живели, но тези чувства просто не искат да се махнат. Не може ли просто да ги заровим някъде и никога повече да не ги изпитваме?
Не е ли логично да искаме живота си обратно и да премахнем каквото ни пречи? Но нека отговоря на въпроса с въпрос:
Мислите ли, че тези неприятности, които ви се случват, и тези чувства, които те предизвикват, са нещо като показател, нещо, което да насочи вниманието ви в определена посока, за да успеете да излекувате част от себе си?
Мислите ли, че това страдание всъщност е зов към вас самите да обърнете внимание на себе си и как точно живеете живота си?
Мислите ли, че тази болка, причинена от външни фактори, е просто връхчето на айсберга, което виждате, но под нея плава много по-дълбока травма, която иска да бъде излекувана. Така че вие самите да бъдете свободни, пълноценни, изпълнени с желание и живот.
Разбирам, че тази концепция може да звучи малко странно, дори налудничаво. Но ние не сме жертви на външни обстоятелства и колкото по-скоро осъзнаем това, толкова по-скоро ще живеем в мир, хармония и любов.
Всички ние носим дълбоки травми в себе си – травми от минали поколения, от нашите родители, травми от войни, геноцид, подтисничество. Смятаме, че тези неща са част от миналото, но всъщност ние ги носим в нас, те са запечатани в нас.
Питате ли се защо толкова много хора умират от рак днес? Ракът е новата чума, няма човек, който да не знае поне един човек, засегнат по някакъв начин. Аз лично загубих майка и сестра на твърде ранна възраст.
За мен това е зов за цялото ни човечество. Ние трябва да преразгледаме живота си, нашите ценности, вярвания, поведение, отношения един към други и към планетата ни. И трябва да станем по-добри версии на себе си.
Но това означава навлизане във вътрешния ни свят, срещане на нашите демони, изправяне пред нашите страхове и преобразяването им. Не знаем какво ще открием там – какви таласъми, какви страшни чудовища. Не знаем колко време ще ни отнеме и дали изобщо ще излезем наяве отново.
Но това искам да ви уверя. Светлината винаги е там и тунелът има край. А тези страшни чудовища са чувствата, които ние искаме да избегнем, а те искат просто да бъдат обичани и приети. Те са като малки деца, които искат внимание и когато не го получават, крещят все по-силно докато не бъдат утешени.
Приемането на тези части от нас и обикването им всъщност спомага за лекуването и на по-дълбоки травми – тези, които носим от предишните поколения. Тъй като те не са имали шанс, тази възможност е дадена на нас. Кризите в живота ни са възможност за нас да излекуваме себе си и предшествениците ни, да излекуваме човечеството и дори да “победим” рака.
Това, което трябва да направим е да спрем нашия собствен цикъл на самоунищожение – било то работохолизъм, алкохолизъм, пристрастяване към социалните медии. Да погледнем навътре в себе си, за да разберем от какво всъщност се крием и предпазваме, и след като осъзнаем нашите най-големи страхове – да ги разберем, да ги обикнем, да погледнем на тях като на малки деца, които крещят за любов, защото не знаят какво друго да направят.
По този начин ние откриваме тази дълбока любов, с и за която сме създадени. След като обикнем себе си, сме способни да обичаме и други по същия начин. Ние се потапяме в непресъхващия извор на безусловна любов. Ние биваме излекувани и способни да лекуваме.
http://www.highviewart.com/cvetno/kak-krizite-v-zhivota-ni-lekuvat-i-uchat-na-lyubov-8467.html
 тагове: кризите, любов

ЗЛАТЕН ФОНД БР.189

Златен фонд

Златният фонд е като старинна ракла, побрала спомени, лица, летописи… Първите кадри са от официалното откриване на телевизията през 1959 година.
В началото няма записваща техника и всичко е на живо – театри, спектакли, детски програми, скечове. Спомени за тях се откриват във фотоархива на телевизията.
През първите години на филмова лента се снимат репортажи за новините, за музикалните и културните програми. Затова днес имаме запазени откъси от опери, балети, концерти, снимачни площадки на игрални филми, театрални премиери още от началото на 60-те години на ХХ век.
С появата на телерекординга вече има възможност телевизионният театър да се записва. Той продължава да се играе на живо, но записът може да бъде повтарян, а и ние днес да го гледаме.
От 1964 година започват да се снимат телевизионни филми и новели. „Семейство Калинкови” открива ерата на телевизионните сериали през 1966 година. Успехът е такъв, че оттогава всяка година телевизията снима нови сериали, дори няколко заглавия за една година. Традицията е прекъсната през 2000 година.
Филмовият архив наброява над 78 хиляди заглавия, равни на 38 200 часа. С богатите си колекции, фотоархивът и звуковият архив обогатяват свидетелствата за живота ни от началото на телевизията в България до днес.
Златният фонд съхранява творби, станали неотменна част от българската културна и историческа памет. Споделяме с вас мостри от това културно съкровище.
https://www.bnt.bg/bg/c/zlaten-fond
 тагове: златен, фонд