ШУМ ОТ УРЕДИ ПРЕДИЗВИКВА ИНСУЛТ БР.104

Шумът от домакинските уреди, може да бъде причина за високо кръвно налягане и сърдечни заболявания. Това е заключението, направено от експерти от Световната здравна организация.

ниво на шума

40% от населението на Европа е изложено  в  къща  на шума  до 55 децибела  (децибели акустична), и това е толкова шумно,  като в работен кабинет. Според учени от СЗО, този постоянен шум е достатъчно, за да доведе до нарушения на съня и увеличаване на нивото на стреса. Най-важните източници на шума  са битови перални машини, прахосмукачки и абсорбатори. Но като цяло, домовете ни са пълни с множество уреди – от смесители за електрически ножове – които излъчват какафония от различни звуци. 

ниво на шума

Експерти от СЗО установиха, че в два от всеки от  пет случая,  които са с повишени нива на стрес, е причи на вътрешния шум.  .  Например, шумът от  пералната  машина е 70 децибела, 50 децибела от хладилник, а някои миксери и пасатори произвеждат звуци от 90 децибела. Проблемът се усложнява и от модата за апартамент тип студио, където място в кухнята е комбиниран с хола, така, че шумът става все по-осезаема за всички членове на семейството. 

39% от британските възрастни не се наслаждавате на това или уреди в определени часове на деня защото, те с приичняват  твърде много шум.  В действителност, поради стреса се повишено кръвното налягане, и е основен рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания като инфаркт и инсулт . Ето защо, във Великобритания вече се разработва нова система за измерване на шума за електрически уреди.

Читать далее: http://www.medikforum.ru/news/medicine_news/32722-shum-ot-stiralnyh-mashin-i-mikserov-dovedet-do-insulta.html#ixzz2wcCcmmVN

предоставил: Христо Павлов

тагове:шум, уреди, предизвикват, инсулт

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>