ОРАНГУТАНИ ОБЩУВАТ С ХОРА ЧРЕЗ iPad БР.123

 Orangutan_iPad_Miami_zoo_7772

Орангутани в зоологическа градина във Флорида използват iPad-ве, за да общуват с пазачите си.

Служителите на зоологическа градина Джангъл Айлънд в Маями могат да използват таблетите, за да питат животните какво искат да ядат, предаде БГНЕС. “Те имат цялата необходима интелигентност, за да общуват с нас. Но това, което нямат, са развити гласови струни и ларинкс. Новото приложение им дава глас”, казва служителката на зоологическата градина Линда Джейкъбс.

“Някои обичат морковите повече от цвеклото. А нима всички ние не искаме да имаме право на избор? Аз не искам да ям всеки ден едно и също нещо, което друг избира за мен. Искам те да имат избор за обяда си”, допълни Джейкъбс.

Служителите се надяват, че апликацията не само ще даде нови възможности на орангутаните, но дори ще се превърне в социална мрежа с посетителите на зоологическата градина.Тя планира да позволи на хората да общуват с животните чрез установяването на интерактивни екрани, синхронизирани с iPad-те на орангутаните.

http://curious.actualno.com/Orangutani-obshtuvat-s-horata-chrez-iPad-news_392648.html

тагове:орангутани, хора,  iPad

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>