ГРИЖА ЗА ПЕТИТЕ С КАЙСИИ И ЗЕХТИН БР.125

Носенето на отворени обувки, ходенето по горещ пясък, танците с боси нозе по плажните барове може да са много приятни за всички нас, но под въздействието на тези фактори кожата на петите ни загрубява. Затова към края на летния сезон трябва да положите внимателна грижа за своите крака.

Ако петите ви вече са започнали да загрубяват реагирайте, за да не допуснете прекалено усложнение на проблема. Може да си помогнете сами и в домашни условия с естествени продукти, които се намират в хладилника на всеки дом или да отскочите до магазина за някое от благата на природата.

Днес ще ви предложим чудесна маска за пети с кайсии, но преди това ще ви разкажем накратко, защо те са толкова благоприятни за кожата ви. Много от козметичните продукти и маски, съдържат кайсии, защото този плод има голямо количество витамин A. Кайсиите са известни с антиоксидантните си свойства, които са полезни за хората с чувствителна и увредена кожа, помагат за запазването и еластичността й. Също така съдържат каротин, който заедно с витамин A играе важна роля при поддържане здравето и красотата на кожата.

“>

За направата на домашната маска са нужни: 2 добре узрели кайсии, 2-3 капки зехтин и половин лимон. Премахнете люспата и костилката на плода и с дървена или пластмасова лъжица размачкайте много добре месестата част на плода. Добавете 2-3 капки зехтин и пак размесете. Поставете съда за 3-4 минути на много слаб огън – сместа трябва само да се затопли.

Преди на нанесете маската, измийте ходилата и подсушете с мека кърпа. Намажете добре петите, обвийте в найлон, после обуйте памучни чорапи. Престойте 20-25 минути с маската, след което я измийте с хладка вода. След това разрежете лимона и намажете петите, като едновременно масажирате леко. След две-три процедури ходилата ще възвърнат мекостта и нежността си.

http://www.emodno.com/?p=99091

тагове: петите, кайсии, зехтин

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>