КАКВО ОЗНАЧАВАТ ПОВТАРЯЩИТЕ СЕ СЪНИЩА? БР.125

Какво означават повтарящите се сънища?

Сънищата, които се повтарят, са доста често явление при много хора. Доста от нас сънуват едно и също нещо в продължение на дни, седмици и дори месеци, но не му обръщат внимание. Това обаче е доста сериозна грешка. Истината е, че сънищата, които сънуваме многократно, доста често са индикатор за проблем, за който и не подозираме. И който се проявява на подсъзнателно ниво, докато тялото и мозъкът ни отпочиват.

Поради тази причина е от изключителна важност да разберете, какво може да е довело до повтарящите се сънища, за да можете да реагирате навреме и да вземете мерки, преди проблемът да се е задълбочил. Най-често срещаните причини за сънищата, които се повтарят, са три основни.

1. Психологически проблем – най-честата причина за появата на периодично повтарящи се нощни съновидения. В повечето случаи това е проблем, който ви тревожи и който може да е свързан както с личния ви живот, така и с работата. Доста често, този проблем е индикация за някакъв вътрешен страх, който се опитваме да потискаме и който се проявява с пълна сила в съновиденията ни.

2. Соматични проблеми – сънищата, които се повтарят, може да са знак и за проблем със здравето, за който самите ние все още не подозираме. Обикновено, тези съновидения алармират за разстройства с храносмилането, а също и проблеми със сърцето и инфекции. Така, че ако често ви се случва да сънувате едно и също нещо, може би е добре да се замислите за посещение при личния си лекар.

3. Лоша среда за сън – не бива да подценявате и мястото, на което спите. Ако леглото или матракът ви не са удобни, или пък светлината ви създава дискомфорт, нищо чудно да ви спохождат повтарящи се сънища.

Източник: svetovnizagadki.com

тагове: повтарящи, сънища

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>