ОБЗАВЕЖДАНЕ ВЪВ ВИКТОРИАНСКИ СТИЛ БР.125

 

http://www.decodir.com/wp-content/uploads/2009/10/classic-room-decor-ideas.jpg 
Интериорът във викториански стил се характеризира с изобилие, лукс и пищни орнаменти. Голямо количество мебели в разнообразни цветове, богати текстилни материали и всевъзможни дреболийки за украса. Цялата атмосфера в дом, обзаведен по тези принципи е топла, уютна и спокойна. Използвайки класически викториански мебели и с подходящата подредба можете да постигнете до голяма степен истинския старинен стил. Но още по-лесно е това да се постигне с помощта и на архитектурни елементи и дори подходящи строителни материали. 
Как да постигнете викторианско излъчване във Вашия дом?
• Типично за викторианските интериори е използването на щамповани килими, които изглеждат наистина старинно. Позиционирайте ги, така че между стената и тях да остане борд от основната настилка, която задължително трябва да бъде полирана до блясък.
 http://www.decodir.com/wp-content/uploads/2009/10/victorian-classic-interior-decor-ideas.jpg
• За зоните с натоварен трафик, каквито са коридорите и кухните, спокойно можете да използвате настилка от плочи, които са покрити с т.нар восъчна живопис. Тя се характеризира с това, че след полагане на шарките, отделните плочи се изпичат в специални пещи. Избирайки настилка имайте предвид, че викторианските настилки се характеризират с богати щампи.
 
http://www.muralmaster.org/design/Vestibule%203d%20view.jpg
 
• Много типични са тъмните наситени цветове като рубинено червено и горско зелено. Като цяло викторианската цветова гама е доста ограничена, защото по това време химическата индустрия тепърва започва своето развитие в тази посока. През средата на епохата популярност придобиват синьото и пурпурното.
 http://freshome.com/wp-content/uploads/2009/02/victorian-style-home-interior2.jpg
• През 1840г тапетите започват да се използват масово при декорирането на стените и били поставяни от пода до самия таван. Вие можете да използвате хартиени или текстилни тапети, чиято щампа е от разцъфтели цветя или реалистични анималистични мотиви.
           
 
 По отношение на мебелите, добре е да наблегнете на тежките кресла с плътни гърбове, пуфовете и отоманките. Съветът ни е да ги разположите навсякъде в стаята като ги композирате помежду им. Не е задължително тапицерията им да съвпада. По отношение на дамаските използвайте такива с богата щампа. Добре е да предвидите калъфи за мебелите, които да бъдат предназначени за отделните сезони. За зимата много подходящо е кадифето, а през лятото муселин и памук.
http://www.decodir.com/wp-content/uploads/2009/10/reading-corner-classic-style.jpg
 
http://www.decodir.com/wp-content/uploads/2009/10/classic-living-by-xsekox.jpghttp://www.rejuvenation.com/graphics/roomsettings/bigimage/84.jpg 
609 Chair
  
• По отношение на присъстващата дървесина, предпочитани са тези с наситени тъмни цветове. Типично за викторианската епоха е присъствието на дървени цокли, които достигат до 30 см височина и дебелина от 4 см.
 

 

• Камините също са задължителен елемент. Те обикновено са железни и изключително атрактивни със своята форма и излъчване.
 
  
• Декоративните елементи трябва да бъдат от месинг или олово, както и от порцелан под формата на животински фигурки.
 
http://www.laurelauction.com/0123ss%20Vict.%20Silver%20Plate%20Inkstand.JPG
 
http://www.laurelauction.com/0306bss%20Vict.%20Silver%20Plate.JPG
 DSC01946.jpg DSC01946.JPG image by sergiodemiani
 

 http://www.belladonna-bg.com/2010/04/viktorianski-interior.html

тагове: обзавеждане, висториански стил

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>