СМЪРТТА Е ИЛЮЗИЯ, СЪЗДАДЕНА ОТ НАШЕТО СЪЗНАНИЕ БР.127

Смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание?
Прераждане

Най-големият спор между вярата и науката е за живота след смъртта. Докато първите приемат това за реално съществуващо, то много учени смятат, че да се вярва в живота след смъртта е безсмислено и абсолютно недоказуемо.

Въпреки това, дори в науката има сфера, която може да докаже наличието на задгробен живот. Това е квантовата физика. Спрямо теорията за биоцентризма смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание.

Науката смята, че животът е само и единствено взаимодействие на въглерода и определена смесица молекули. Вярата в смъртта е нищо повече от заученото предположение, че ще умрем. Това е така, тъй като в съзнанието си ние свързваме живота с тялото. А то неминуемо един ден умира.

Теорията на биоцентризма разбива досегашното разбиране, че Вселената създава животa и биологията. Това е точно обратното. Именно човешкото съзнание определя размера и формите в нея.

Начинът по който възприемаме света около нас е този, който ни е казан. Но това, което виждаме, не може да съществува без съзнание.

Гледайки тревата, ние я виждаме зелена. Това е, защото ни е казано, че този цвят е зелен. Клетките в мозъка обаче могат да бъдат така модифицирани, че да виждат тревата в червено или лилаво. Човешкото съзнание дава смисъл на света.

Времето и пространството не спазват стриктните ограничения, които нашето съзнание им налага. Те са единствено „инструменти“ на нашия ум. А щом живеем в свят без пространствени и времеви ограничения, то концепцията за безсмъртието звучи напълно реално.

Съществува и теория за съществуването на безкрайно много вселени с различни хора и ситуации, които съществуват паралелно. Така всичко, което би могло да се случи, се случва някъде другаде в тези светове. Това означава, че смъртта не би могла да съществува като цяло.

Доказано е, че материята и енергията могат да имат характеристики както на частици, така и на вълни. Поведението на частиците се променя въз основа на съзнанието и възприятието на човека.

Преди много години тази теория прокламира прочутият български духовен учител Петър Дънов. В основата на неговото учение е вярата в прераждането и живота след смъртта. Той е категоричен в мнението си, че човешката душа е безсмъртна, а духът – вечен.

http://frognews.bg/news_77107/Smartta-e-iliuziia-sazdadena-ot-nasheto-saznanie/
тагове: смъртта, илюзия, нашето, съзнание

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>