НЕБЕСНИТЕ СФЕРИ

  Картина на Мария ГерасоваСнимка0327

Тъй като животът е вечен. Всяко начало и всеки край са във вечността. Има Карма, която е равносметка на нашите  действия и мисли. Има Провидение, което е баланс за всичко. Какво става след материалната смърт- символично?

Смърт въщност не съществува. Има само преминаване от едно състояние в друго. Душа в материя и душа извън материя. Адът е в материята, а раят е в съвършенството на духа. Който е стигнал това съвършенство, се възкачва до Бога, по- точно във висшите сфери, там където  душата си почива за известно време  и се връща наново в материята, да твори за духовното си съвършенство.

Да проследим пътя на душата, която излиза от материалното тяло. Първо преминава по междинния път, наречен от много хора клинична смърт- тунела.Той е филтърът, който изчиства мисълта, изтрива съзнанието от това си материално съществуване, т.е. изтрива се паметта. Душата се поставя във филтъра, като преминава през ритуалния дом. В този дом се явява Светлината и чрез мисловно слово, което е говоримият език на душите, предразполага  душата да направи равносметка на своите деяния на земята. И в крайна сметка, какво добро дело е нваправила в името на всички хора.

Ако душата е много грешна, тя трепери, защото не може да даде отговор, нали  е направила злини и затова сама пада в мрака, т. е. в ниските сфери ( ниво на духовно развитие).

В чистилището има седем нива.Това е определено място в пространството (в етера), където душите се групират  в отделни общества, според духовното си ниво.  Всяко ниво  има определено подразделение т.е. показалец към стъпалата.  Всяко стъпало е обозначено със стрелка. В началото на първото стъпало  е нула степен или нулев градус  по скалата на Рихтер. Това ще рече, нулеви знания за отвъдното. Или няма натрупан опит да навлизе в плоскостта на нивото. Плоскост, значи определена материя, различна от нашата. На тази плоскост се натрупват определени знания и опит за навлизане в по- високо ниво.  А нивата са различините знания и сръчност.Например, за да се научиш да ходиш, трябва ти време и умение, а това става с много труд   и болка , но  не в материален смисъл болка.

Първото ниво е нивото на научаване на  ОПИТНОСТТА  Второто ниво е  е нивото на  АДАПТАЦИЯТА.(ОРИЕНТАЦИЯТА).Това е да се научиш да ходиш  и виждаш добре в светло и тъмно.  Всяко ниво има седем стъпала. Третото ниво  е нивото на МЕДИТАЦИЯТА. Това ще рече да съумяваш  да овладяваш енергията си.Четвъртото ниво е нивото на СЪХРАНЕНИЕТО, т.е. да се съхраняваш при определени неблагоприятни условия. Петото ниво е нивото на ОПИТА. Колкото едно нещо се повтаря, от него  душата се учи.Така се натрупва опит. Шестото ниво е нивота на  ЗНАНИЕТО И СРЪЧНОСТТА. То е съвършенството  и гениалността. В това ниво цари музика , четат се псалми, реят се красиви пейзажи. Към това се стреми всяка  душа.

Седмото ниво  е нивото, където е Бог, със своите ангели. Нивото на ЛЮБОВТА И ЧИСТОТАТА. Светлината, която огрява душите. Тук е РАЯ, за който жадува всяка душа.  Ние все още не сме го достигнали, защото има мнаго да се учим. 

Бог е Светлината, която ни сочи до каква степен сме се усъвършенствали. От степента на виждане на Светлината е и духовното ниво на душата. Бог е у нас, но ние не  го чуваме и не го виждаме, защото злото  ни е заслепило  с черен воял, който е толкова плътен, че не може да виждаме  през него, а камо ли да  чуваме сигнала изпратен до нас.

Мария Герасова

 тагове: небесните, сфери

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>