КАК Е ПОПАДНАЛ ШВЕЙЦАРСКИ ЧАСОВНИК бр.141

  в запечатана древна китайска гробница?

ancient-code.com

ancient-code.com

Мистерия обгръща намирането на странен артефакт в древна гробница в Китай. Учудването на изследователите било огромно, когато открили модерно изглеждащ часовник пръстен в 400-годишна запечатана гробница от времето на династията Минг. За някои единственото обяснение на подобно откритие е пътуване във времето. Истинско ли е откритието? Дали е измама?

Репортажите сочат, че екипът изследователи се е състоял от археолози и журналисти, които снимат документален филм за запечатаната гробница в Шангси (Shangsi), Южен Китай. След като почистили един от ковчезите, се случило нещо странно.

„Когато се опитвахме да премахнем прахта и почвата от ковчега, от него като че ли падна камък, който се удари в земята с металически звук. Вдигнахме предмета и разбрахме, че е пръстен. След като махнахме мръсотията от него, бяхме шокирани, защото това беше часовник“, казва Жиянг Яню (Jiang Yanyu) от музея Guangxi Autonomous Region.

Странният метален предмет е малък пръстен с часовник на лицевата страна. Стрелките му показвали, че е спрял да работи в 10:06. Най-странната част е, че на часовника пишело „швейцарски“ или „Швейцария“ на английски език.

„Направено в Швейцария“ е термин, който се употребява в последните десетилетия, за да укаже, че даден продукт е швейцарско производство. Терминът се употребява най-вече при часовниците.

Тогава как е възможно в 400-годишна гробница, която е била запечатана, да има часовник, който може да е направен чак след създаването на днешна Швейцария през 1848 година? Часовниците пръстени не били известни в Европа до 1780 година. Смята се, че през 1588 кралица Елизабет I е носила специален пръстен часовник, който да я драска, за да ѝ напомня за различни неща – нещо като умна аларма.

През 1755 Карон, парижки производител на часовници, направил пръстен часовник, който се навивал с ключ. Но в Китай, по времето на династията Минг (1368–1644) не са се ползвали такива часовници и този артефакт не е поставен там от извършващите погребенията. Пръстенът часовник е бил извън ковчега и е паднал лесно.

Теории

Някои смятат, че часовникът е изпуснат от пътешественици във времето. Други смятат, че артефактът се намира там от около век, а трети си мислят, че може би там го е занесъл някой плъх. Възможно е също и „запечатаната“ гробница да не е била запечатана в даден етап от историята.

Възможно ли е гробницата да е била посетена преди официалните доклади, въпреки че по нея нямало никакви щети и нищо не било откраднато, а това би се очаквало от иманяри. Възможно ли е всичко да е измама? Каквато и да е истината, откритият артефакт разпалва въображението ни.

http://megavselena.bg/kak-e-vyzmozhno-shveytsarski-chasovnik-da-e-popadnal-v-zapechatana-kitayska-grobnitsa/

тагове: швейцарски, часовник, гробница

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>