3 лесни начина да тренираме в работна среда бр.145

 Ако нямате време да стигнете до залата, ето как може да се опитате да правите упражнения в офиса, за да сте физически активни и по-здрави. Нужни са ви едва няколко минути


Източник: Thinkstock/Guliver

Създаването на здравословен режим на живот и съвместяването му с работата понякога наистина е сложно, но пък е и доста важно. Ако задълженията ви притискат и не намирате време да станете от бюрото, за да потренирате, има доста неща, които може да направите.

Можете да хапнете богата на протеини закуска и да направите няколко лесни упражнения в офиса, след като няма как да стигнете до залата, пише „Попшугър“.

1. Ако усещате, че се прегърбвате пред компютъра, трябва да се опитате да заздравите мускулите в централната част на тялото, за да можете да поддържате по-изправена позиция. Това са коремните, гръбните и страничните мускулни групи. Ето едно лесно упражнение, което можете да правите, докато сте седнали.

– Поставете ръцете върху седалката на стола, след това прехвърлете тежестта върху дланите си и повдигайте дупето си на няколко сантиметра от седалката (колкото можете).

Както сте със свити колена, започнете да ги повдигате колкото се може по-високо, след това бавно смъкнете дупето си обратно на седалката.

– Повторете от два до четири пъти.

Можете да се опитате да седите и на такъв тип топка, за да принуждавате тялото си да поддържа изправена стойка:

офис работа упражнения
офис работа упражненияИзточник: Thinkstock/Guliver

2. Важно е през деня да ставате от стола за известно време, но през тези минути може да направите и нещо повече от разходка до машината за вода.

Нужна ви е само стена. Със следните упражнения ще развиете краката и отново ще работите за централната част на тялото.

– Застанете с гръб към стената и се допреде до нея. Започнете да приклякате, докато колената ви оформят 90-градусов ъгъл (глезените трябва да са на линията на колената). Останете в тази позиция за минута (или повече, ако успеете).

3. След като вече сте тренирали бедрата, време е да продължите с прасците. Ето едно лесно движение:

– Застанете прави и разделечете краката си на разстояние 10-12 см. Бавно вдигнете петите си от пода. Докато преброите до 2, трябва вече да сте отделили максимално петите си от пода. След това ги спуснете обратно, бавно – отново броите до 2. Повторете 12-15 пъти.

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/tonus/3-lesni-nachina-da-trenirame-v-rabotna-sreda-6042387

тагове: 3 лесни, начина, работна, среда

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>