Медитация “Лотосов цвят”

 е ефективна медитативна практика за хармоничен живот

Padmasana1

Всички вече знаят, че нашето внимание и мисли влияят не само на нашето психо-физиологическо състояние, близките, приятелите, общество, но и пряко влияят на климатичните промени както локално, така и глобално! Та нали психическата енергия е една от най-мощните в нас.
И за да бъде човек в хармония със себе си и заобикалящата го среда е нужно да полага ежедневни грижи, изразяващи се в контрола над мислите, емоциите и своите входящи и изходящи енергийни потоци.

Кога може да се практикува?

Продължителността и е 15 минутки (може и повече), изпълнява се по всяко време на денонощието, преди лягане и след ставане от сън, през деня или нощтта, без значение.

                         

Практиката:

Сядате в поза лотос, със скръстени крака така, че да ви е комфортно (може и просто седнали на стол ако физическото състояние не ви позволява да седите със скръстени кратка) ръцете поставени на коленете. Отпускате, максимално както тялото така и ума си. Необходимо е да забравите, че имате тяло. В съзнанието ви не трябва да има никакви мисли (тук ще се наложи да се постараете, но е напълно постижимо, важното е искрено да го желаете) Важно е по време на медитацията да изпитвате чувство на любов и благодарност. Фокусирате вниманието си в областта на слънчевия сплит и си представяте, че посявате там лотосово семенце. Ще започнете да усещате физически самото място, под формата на натиск и топлина. Използвайки въображението и любовта си, започвате да си представяте, че това семе покълва и пораства, превръщайки се във великолепен лотосов цвят. След това си представяте, че вашето тяло е сбор от безброй клетки. Много е важно да почувствате строежа на организма, като сбор от тези клетки. После взимате всяка клетка и визуално изписвате най-мощната духовна формула – думичките “Любов и Благодарност”. Няма значение на какъв език са изписани, важен е смисъла! Тази формула работи по принципа на “Граала”, Любовта и Благодарността са единствените неща, които можете да дадете на Бог.

Важно е да правите медитацията с желание и качествено, не на две, на три!

Ако редовно правите медитацията, ще бъдете винаги в тонус и отлично състояние на духа. А като страничен ефект подобрявате значително своето психоемоционално и здравословно състояние. А това се отразява изключително благоприятно на всички и всичко около вас.

Препоръчвам ви тази медитация.  Тя е лесна за практикуване.

Аз използвам и свой вид медитация. Тя е в една от лекциите ми в програмата “Овладей себе си” на Открит университет по природни знания.

Мария Герасова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>