Гьобекли Тепе- “лабораторията”, където е създадена човешката цивилизацията! бр.153

 

Гьобекли Тепе- "лабораторията", където е създадена човешката цивилизацията!

Може да се каже, че Гьобекли Тепе е най-значимото откритие на модерната археология! Представлява изумителен храмов комплекс, разположен на 15 километра североизточно от град Шанлъурфа (предишно име Урфа, древната Едеса), в южна Турция. На това място се е издигал огромен внушителен храм, към който са се стичали поклонници от хиляди километри. Възрастта му е поне на 12 000 години!

Открито е по абсолютна случайност от турски овчар през 1994г. Германският археолог д-р Клаус Шмид организира първите разкопки и прави една от най-значимите археологически находки на нашето съвремие. 

Археолозите откриват детайлна статуя на човек/или хуманоид и скулптори на глави на лешояд и на глиган. Учените смятат, че Гьобекли тепе е изграден на два етапа. Най-старите структури принадлежат към ранния пред-керамичен  неолитен период А, който завършил някъде около 9 000 г. пр.н.е. По-късните останки, които спадат към пред-керамичен неолитен период B, са от около 8 000 г. пр.н.е. и са доста по-изкусно изработени.

Към по-ранните конструкции спадат Т-образните колони и скулптори на животни.

Мегалитите, на чиито рамене някога са стоели покриви, са високи около 2,74 м. Храмът се състои от около 20 кръгли подземни постройки. Всяка сграда е с диаметър от 10 до 30 метра и е украсена с масивни каменни колони и много рисунки и фигури.

 

 

Смята се, че първите каменни кръгове са маркирали територия, на която са се намирали гробовете на знатни хора.  Т-образните стълбове са били изображения на човешки фигури като горната част на „Т-то“ е наподобявала човешка глава в профил. 

Пресата в Турция нарича местността „турският Стоунхендж“. В действителност първата постройка в Гьобекли тепе е издигната някъде около 10 000 г. пр.н.е., изпреварвайки Стоунхендж с цели 7 000 години!

Храмовият комплекс е безспорно доказателство, че човешката цивилизация съществува от много по-отдавна отколкото сме предполагали до сега! 

Според повечето историци Гьобекли Тепе е бил култов център обединявал в религиозно и социално отношение населението на доста обширен регион. Там са се стичали групи от древния свят няколко пъти годишно. Според някои историци сбирките са били, за да се честват празници, ловни ритуали свързани с култа към предците, придружени с жертвоприношения на и животни.

Вероятно на това място са се срещали не само религиозни, но и търговски маршрути на древното население на региона, смятат археолозите.

Както добре знаем, най-старата цивилизация е била в земите на България. Разцвета на Дунавската цивилизация, и този на храмовия комплекс в Гьобекли Тепе съвпадат във времето! Доказателствата, които са открити по нашите земи ясно показват, че в територията на днешна българия е имало древна цивилизация хилядолетия преди всички други.

Когато се загледаме изображенията по камъните в Гьобекли Тепе, и тези открити в българските земи, паралелът е повече от ясен! Дунавската цивилизация се е простирала на изток и със сигурност нашите предци са посещавали изумителния комплекс – те са били т.нар. световна суперсила на това време!

А дали не са го и построили!? 

 

Напълно е възможно, защото през този далечен период единствено нашите предци са разполагали с организирана цивилизационна структура, която би им позволила реализирането на подобен монументален проект!

Има и друга доста интересна теория. Архитектурното ниво и детайл на строителството е немислимо за тогавашния период! Този комплекс е построен буквално 7 хиляди години, преди времето, когато се е смятало, че хората са „слезли от дърветата“, така да се каже! 

Мистерия е как с примитивните каменни инструменти, намерени на обекта, хората са успели да издялат, пренесат и украсят огромните блокове, които изграждат светилището. 

Според някои учени цивилизациите са се зародили от храма, а не обратното! Но тогава кой е създал храма!?

Как е възможно общество от примитивни същества внезапно да се трансформира в строители и архитекти?

Откритата статуя в Гьобекли Тепе. Не ви ли прилича на хуманоид със скафандър!?

Според водещи уфолози като Джордж Цоклос древният храмов комплекс е най-яркото доказателство, че извънземните са дали искрицата на човешката цивилизация! Според него този храм е бил мястото, където „инженерите“ са създали модерния човек и са дали тласъка на организираното общество! Структурата на комплекса и изумителните рисунки изглеждат сякаш са създадени от по-висш интелект, не от този свят! Профилите на човешки глави и цялата структура подсказват, че това е наистина специално място!

Според Цокалос, модерният човек е продукт на „сплайсване“ /обединяване/ на гени между хора и извънземни! Дали това, което ние виждаме днес като храм не е било древна лаборатория, където извънземните генни инженери са създали хибридното същество, което разполага с интелект по-висш от този на всички останали живи организми на планетата!? 

Интелект, който му позволява да гради, да организира, да структурира – да създава цивилизация! Възможно е, след като модерния човек е бил създаден, първите екземпляри да са мигрирали към плодородните земи на днешна България, където са доказали своя потенциал и са основали първата човешка цивилизация!

Сходството в стила на орнаменти, рисунки и артефакти намерени у нас и в Гьобекли Тепе свидетелства точно за това! 

Разкопките в Гьобекли Тепе продължават с пълна сила, но тъжното е, че може би никога няма да научим цялата истина, защото тя усърдно се потулва! Сами можете да прецените, че тази монументална по важността си находка е държана на тъмно в известен смисъл и нищо чудно!

Дали великите сили днес ще имат интерес да се разбере, че това, което смятаме за истина въобще не е така. А да не говорим, че българската връзка с този изумителен монумент би била изключително „неудобна“ от пиар гледна точка. Въпреки, че най-уважаваните световни учени признават, че най-старата цивилизация на света се е зародила по българските земи, никоя от световните медии не говори за това! Фактите се знаят само от отбрана прослойка доста образовани хора по света, които „ровят“ за информация. Тези истини въобще не стига до масовия западняк или американец, защото той получава цялата си информация за света  от строго контролираните световни медии.

 Точно поради тази причина масовия човек на запад дори и не подозира за дунавската цивилизация, както и за чудото, наречено Гьобекли Тепе. 

http://ivestnik.net/?p=5882

тагове:Гьобекли Тепе- “лабораторията”,  човешката цивилизацията!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>