ЗЛАТНО МЛЯКО ЗА ТОНУС БР.153

© Shutterstock
© Shutterstock
 
А ако добавите и малко черен пипер – увеличавате ползотворното действие и усвояването на куркумина /основното вещество в куркумата/ с хиляда пъти. Напитката е с многостранно здравословно действие.

По-здрав черен дроб

Това не е лесно да бъде усетено, но тъй като черният дроб и бъбреците са органите, които участват в детоксикирането на тялото ни, след известно време човек започва да усеща как организмът му е пречистен и по-жизнен.

Мозъкът функционира по-добре

Куркумата подобрява паметта, кръвообращението, а съответно и оросяването на мозъка. Така той действа по-бързо и оптимално преработва информацията.

Край на нередовния стомах

Храносмилателните смущения бързо биват туширани от вълшебната комбинация. Газовете, подуването на корема, нарушеният метаболизъм – вече няма да бъдат част от вашето ежедневие.

Силен имунитет

Чувствайте се сигурни за здравето си цяла зима със златно мляко. Няма да ви хване дори и лека настинка. Освен това ще бъдете пълни с енергия.
Един от вариантите е да смесите всеки път по малко от двете подправки и по желание малко мед с чаша топло прясно мляко. Или пък да си приготвите паста – за да спестите и време. 

Ето как:

Смесете ½ ч.ч. филтрирана вода, ¼ ч.ч. куркума на прах и ½ ч.л. черен пипер на прах. Разбъркайте в метален съд на бавен огън, докато се получи пастообразна смес. Оставете да изстине и съхранявайте в хладилник.

Всяка вечер затопляйте чаша мляко (може да бъде животинско, а може и растително – кокосово или бадемово). Прибавете меда, когато млякото поизстине малко, за да запазите ценните му свойства.

Пламен Матев от интернет
 тагове: златно, мляко, тонус

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>