Невероятни съвпадения от световната история бр.153

Понякога в живота се случват необясними, невероятни съвпадения, които граничат с мистериозна и фатална промяна в съдбата на хората:

Лий Харви Осуалд и Джон Кенеди

Лий Харви Осуалд

Само месец преди убийството на резидента Джон Кенеди Лий Харви Осуалд получил работа към училищното книгохранилище на Тексас. По-късно, според официалната версия, точно това място той избрал като укритие, когато се целил в 35-ия президент на САЩ. И тук възниква един основателен въпрос: какво щеше да се случи, ако Осуалд не бе получил тази работа?

Едуин Бут и Робърт Линкълн

Робърт ЛинкълнРобърт Линкълн

Преди смъртта на Ейбрахам Линкълн неговият син Робърт Линкълн се отправил на пътешествие към Ню Джърси. Когато влакът потеглил, Робърт изведнъж паднал от платформата и не можел да се изкачи обратно. За щастие, в този момент го дръпнали за яката на палтото и отново се озовал върху платформата. Негов спасител се оказал Едуин Бут, американски актьор и брат на Джон Уилкс Бут, който по-късно се превръща в убиец на Ейбрахам Линкълн.

Людовик XVI и числото 21

Людовик XVI

Когато кралят на Франция Людовик XVI бил още дете, астролог го предупредил да бъде нащрек на всяко 21-во число от месеца. Мрачната прогноза така уплашила краля, че той никога не планирал никакви дела на 21-ви. Френската революция обаче го принудила да се откаже от навика си. На 21 юни 1791 г. кралят и кралицата били арестувани, докато се опитвали да избягат от страната. На 21 септември Франция била обявена за република. А на 21 юни 1793 г. кралят бил екзекутиран на гилотината.

Ричард Лоурънс и президента Джаксън

Андрю Джаксън

През 1835 г. Ричард Лоурънс направил опит да отнеме живота на тогавашния американски президент Андрю Джаксън. Той взел два кремъчни револвера и се прицелил в гърба на политика. Когато Лоурънс натиснал спусъка, оръжието засекло. След това престъпникът се приближил още по-близо и стрелял от упор. Но и този път нещо се объркало. В този момент кандидат-убиецът привлякъл вниманието на тълпата и бил задържан. Когато полицията проверила оръжието на Лоурънс, и двата пистолета били в изправност.

Йосиф Сталин и Тамерлан

Тамерлан

През 1941 г. Сталин нарежда на група археолози да открият гробницата на азиатския завоевател Тамерлан, който бил погребан в Самарканд (Узбекистан). Според слуховете, в гробницата бил намерен надпис, който гласял: „Този, койт отвори гробницата ми, ще пусне на свобода злия дух на войната, по-могъщ, отколкото съм аз“. Два дни по-късно немските войски нападат СССР. През 1942 г. Сталин наредил останките на Тамерлан да бъдат погребани отново. Малко след това германската армия капитулра край Сталинград, което е повратната точка през Втората световна война.

http://www.webmiastoto.com/26065.html

 тагове:невелоятни, световни, истории

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>