ДВЕ ДЕЦА СПОДЕЛЯТ

Моята представа за един мирен свят

Picture

Светът – това сме ние, хората. Животът ни всъщност е кръстопът, по който всеки от нас избира накъде да тръгне.
Правейки добро, можеш да откриеш щастието. Разбира се, няма да идеални хора. Всеки има някакви недостатъци. Ако ние, хората, се променим към по-добро, то и светът ще се промени. В живота трябва да бъдеш себе си, какъвто и да си.  Тръгнеш ли в посоката на добротата, всеки ден ще е изпълнен с позитивни мисли, ще е посрещан с усмивка. Един динамичен и изпълнен с изненади живот, без да причиняват на другите лошо. Всички са доволни и усмихнати. Животът и на децата е изпълнен с доброта и приятелство.
Има едно място в сърцето ти – това е любовта. Там ще усетиш, че няма болка или скръб. Има много пътища, по които можеш да стигнеш до там, ако те е грижа за хората – създай по-хубаво място за живеене. И мечтата ще ни разкрие един по- добър свят, в който няма глад, алчност, войни и смърт. 
Защо продължаваме да удушаваме света, да раняваме тази земя, да раздираме душата ѝ? Трябва да създадем свят без страх и тогава ще видим как народите свалят оръжията. Ние наистина можем да стигнем дотам – да излекуваме света, да го направим по-добро място за живеене за теб и за мен, да няма умиращи от глад и бомби деца.
Най – добре описва моето мнение песента на Джон Ленън – “Представи си” :
“Представи си, че няма държави.
Не е толкова трудно да го направиш.
Нищо, което да убива, или за което да умираме.
И никакви религии също.
Представи си всички хора, живеещи в мир.
Можеш да кажеш, че съм мечтател.
Но аз не съм единственият такъв.
Надявам се някой ден ще се присъединиш към нас.
И светът ще бъде като едно цяло.
Представи си да няма владения
Чудя се дали можеш.
Няма нужда от алчност и глад.”


Петя Алексиева, VIIа клас


Моята представа за един по-добър живот

Picture

Независимо от възрастта, етническата принадлежност или мястото на живеене всеки иска да живее в по-добър свят. Това не е неосъществимо желание или обикновен каприз, а мечта, която може да стане реалност, стига всички да се обединят около тази кауза.

Не е трудно човек да промени своето поведение, а защо не и начин на живот към по-добър, не е трудно да заредиш околните с повече оптимизъм, не е трудно да станеш добър.

Повечето от нас подминават дори старите си познати, разхождайки си в парка, когато могат да се усмихнат и да кажат „Здравей!” Тези на пръв поглед малки и незначими неща са наистина важни за един преход към доброто и ако наистина всички хора го правеха, светът щеше да е по- добър. Но в някои случаи много хора живеят в свят, който те желаят да променят, но въпреки това няма как да това да стане.

Какво според мен трябва да се направи, за да живеем в по-добър свят:

1. Да няма дискриминация към различните по народност жители, защото те може да си имат своя страна, но да ги приемем сред нашето общество е стъпка към по- добър свят.

2. Да няма насилие, защото насилието води единствено до насилие, а така светът няма да стане по- добър. Избягвайки конфликти или решавайки ги, без да прибягваме до насилие, ние ще допринесем за положителната промяна на нашия живот.

Светът ни може да стане по-добър, стига да повярваме в мечтите си и да се опитаме да ги осъществим. За да променим света, в който живеем, трябва първо да успеем да променим себе си.

Колкото по- трудно достижима е дадена цел, толкова по- добър е резултатът

Йоана Хинчева VI”в” клас

От “Новинарче”

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>