Проект на „Галакси инвестмънт груп”

дава нови възможности за индустрията в Пловдив 

Ключовото местоположение превърна Пловдив в индустриален и бизнес център на България. Все повече компании, в това число големи световни производители от различни сектори, инвестират и разширяват дейността си в региона.Очакванията са само за тази година в района на Пловдив да стартират инвестиционни проекти за 50 млн. евро, които ще създадат 1500 работни места. Ще бъдат построени нови фабрики за авточасти, машини и електрооборудване.

Изключително удобна и атрактивна за малки и големи производства се оказва локацията на Околовръстен път Пловдив. Компаниите предпочитат да купуват парцели, до които има безпроблемен достъп и изградена инфраструктура, за да могат да стартират инвестициите си веднага. „Галакси инвестмънт груп” отдавна вече работи в тази посока, а един от най-атрактивните проекти на компанията, които се развиват в тази локация, е „Индустриален парк Марково”. Теренът с големина 158 000 кв.м се намира в южната част на града, на 14 км и с лесен достъп до автомагистрала „Тракия”, на по-малко от 2 км от митницата в Пловдив. Предлагат се и различни варианти за развитие на зоната според специфичните изисквания на инвеститорите, както и конкурентни цени в сравнение с другите в региона. Възможна е продажбата на различни по големина парцели, съобразени изцяло с бъдещата дейност, която ще се развива в зоната. Първите покупки на терени вече са факт.

Изграждането на индустриална зона „Марково” на практика ще развива на юг град Пловдив. Районът не е презастроенза разлика от районите на селата Раковски, Калояново и Куклен.

Новият проект ще даде възможност на община „Родопи” да достигне бързо като индустриално развитие община „Марица”. В последните години много големи и знакови компанииинвестираха в терени край Пловдив. Според наблюдателите на имотния пазар това се дължи на по–ниските производствени разходи и развита инфраструктура. Пловдивска област има отлично развита транспортна инфраструктура което подпомага индустриализацията на региона. Допълнително конкурентно предимство е наличието на много и добре обучени кадри, които завършват университетите в града, както и възможността да се привлече работна ръка от околните общини.

https://www.24chasa.bg/Article/5276524

Тагове: проект, Галакси инвестмънт груп” 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>