Това също е археология, но необяснима бр.163

Това също е археология, но необяснима

“Гласът на Русия” и други руски източници съобщиха преди време, че във Владивосток е намерено парче алуминий, от старинна машина, датирано на 300 милиона години. Според Юлия Заманская, една студена зимна вечер, жител на Владивосток, намерил парче метал с формата на релса, в едно парче от въглищата, които човекът използвал за отопление. Въодушевен от откритието си, той решил да се обърне за помощ към учени от региона Приморие. Експерти са потвърдили, че частта във формата на “релса”, най-вероятно е част от “железопътно съоръжение” и не е резултат на природните сили, а е прецизна изработка от човек или друга непозната форма на живот.
Първото е направено още през 1851 г., когато миньорите в мина в Масачузетс, намерили ваза с инкрустирано сребро и цинк в суров въглищен блок и датирана от епохата на камбрий, на повече от 500 милиона години.
Шестдесет години по-късно, в Оклахома, учените открили метална саксия, вградена в парче въглища на възраст 312 милиона години. След това, през 1974 г., парче алуминий, чийто произход е неизвестен, е намерено в пясъчна кариера в Румъния. Парчето датира от епохата на Динозаврите и не би могло да е създадено от хората, ако действително е вярна теорията, че човешката епоха не е съществувала в този период. Всички тези открития не са просто пъзели за експерти. Те подкопават най-основните доктрини на съвременната наука.
Датирането на метала, който е бил открит във Владивосток озадачава учените. Въглищата, които са в този район датират от 300 000 000 години, което е предположило и възрастта на металното парче. Другият въпрос, който е от интерес за руските учени, е дали алуминиевата сплав е от земен произход. Известно е от изследването на каменните метеорити, че е характерен космогенният изотоп Алуминий-26, който впоследствие се разгражда до Магнезий-26. Наличието на 2% Магнезий в откритата сплав, сочи към хипотезата за извънземен произход на частта и също може да бъде доказателство, за непозната до момента, цивилизация на Земята. Във всички случаи са необходими допълнителни изследвания, за да се потвърдят тези хипотези.
Според изследователят Валери Бриер, който е анализирал металната рентгенова дифракция, такова откритие се прави за първи път в Русия. Според неговия анализ, тази част представлява много чист алуминий с магнезиеви микро примеси само 2% до 4%. Анализ е проведен и от високопоставен член на “Института По Ядрена Физика” в Санкт Петербург – Игор Окунев, който потвърждава възрастта на откритата метална част, предоставена от Наталия Островски. Откритието силно прилича на зъб от метална релса, създаден изкуствено.
Докато изследват основните скални проби, които са били образувани на повърхността, на дълбочина от 9 метра, по време на сондирането на морското дъно, за поддръжка на мост в близост до руския остров Назимова, са били открити странни метални сплави, които са били “консервирани” в праисторически пясъчник (по-стари от 240 милиона години). Парчетата сплави имат необичаен състав и очевидно не са били използвани в пробивни машини. Сплавите, казва Бриер, са изкуствени и са създадени от интелигентни същества.
Преди време в Русия, археолози от Петербург открили на Камчатка вкаменелости, които се оказали детайли от механизъм. Възрастта на находката изумява! Намерените детайли са на около 400 млн. години! Според археолога Юрий Голубаев, на около 230 км. от с. Тигил, туристи се натъкнали случайно на детайлите от машината. „Когато отидохме на посоченото място, отначало не разбрахме какво точно виждаме – признава ученият. – Имаше стотици зъбчати цилиндри, които се оказаха част от машина. Те бяха в отлично състояние, сякаш бяха замразени в течение на много кратко време.”
След като споделили своите резултати с колеги от САЩ, руските археолози получили потвърждение, че намерените вкаменелости, са детайли от някакъв механизъм. Предполага се, че съхранението за такъв дълъг период, се дължи на факта, че е „консервиран“ в блато. В подкрепа на тази хипотеза говори обстоятелството, че предметите са се превърнали във вкаменелости в течение на кратък за геологическите мащаби период от време. Едно от основните предположения е, че откритата метална част е с извънземен произход.

http://www.burgasnews.com/istoriya-i-arheologiya/101731-tova-sashto-e-arheologiya-no-neobyasnima

 тагове:артефакти, вкаменелости ,древни механизми ,извънземен произход

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>