НЕБЕТО И ЗЕМЯТА ЕДНО

img_191905

И рече Бог: да има твърд насред водата                                        И тя да дели вода от вода. /Тъй и стана/ Битие: 1: 6-8

Настоящето време е изпълнено с предизвикателства. Човешките постижения са удивителни. Използването на телевизията, компютрите и безжичните телефони доближават хората  от цял свят.Сякаш природната среда на планетата е обхваната от всички страни и е опозната напълно. Човекът покори не само ледените пустини и високите върхове. Не достигна ли и до дълбините на водните басейни и чрез снимки и филми доближава до хората разнообразието  и поведението на животинския и растителен свят.

Като георграф не мога да остана безразлична към възможностите на съвременната наука и техника за не задълбочено изучаване на природата на Земята.Информацията , която ни се поднася се представя така, сякаш вече всичко е напълно опознато и няма какво повече да научим за нея.

Въпреки, че учените надникнаха дълбоко в земната кора и високо във Вселената, все още има неща на Земята, които не са напълно опознати и изяснени. Един такъв пример е Едем и Едемската градина. Тяхното местонахождение и до днес е скрито от хората. Не е известно каква и връзката и има или такава между Едем и Атлантида. Те една и съща територия ли са или две различни части от сушата. Все още се смята, че това са територии съвсем различни и отдалечени в пространството и времето. Не се знае също, че и двете места са претърпели потоп. С други думи и двете места обитавани от човешки същества са претърпели природен катаклизъм. Атлантида е потънала и изчезнала завинаги, а жителите на Едем са загинали, освен Ной и неговото семейство, което дава началото на нова епоха от човешката история.

Искам да кажа, че напълно вярвам в съществуването на Едем, на Атлантида и на това, което е записано в Библията.Всяка публикация, книга или експедиция свързани с Атлантида съм посрещала с голяма надежда, че най- сетне ще бъдат разкрити и доказани най- древните обиталища на човека. От всички сведения, които съм намерила до сега, от литературата и други източници не съм имала щастието да срещна стройна хипотеза и доказателства, които да обяснят достоверно, както географските понятия Едем и Атлантида, така и тяхното географско положение.Осъзнавайки също, че това е трудна и почти невъзможна задача. Като се има предвид, че и двете територии са претърпели един унищожителен потоп и следите на най- ранните жители са заличени.

Никога не съм се замисляла за разкриването им, дори и в мечтите си.Вярвах, че Едем и Едемската градина са били във водосборния басейн на реките Тигър и Ефрат, а Атлантида е остров а не континент, който е потънал в Атлантическия океан или Средиземно море.

Никога не съм  допускала, че е възможно Едем и Атлантида да бъдат една и съща територия и че Атлантида е на сушата и от нея има следи.

Едем и Едемската градина, както и Атлантида не само са съществували , но те съществуват и сега. По тях може да се пътува, да се изследват и да се посетят изворите в Атлантида, за които пише Платон- единия за пиене, другия за миене. В Едемската градина можем да видим и разберем какво представлява „Дървото на познанието“ и „Дървото на живота“ И за всичко това има доказателства от археологията, релефа, от топонимията, вярванията и обичаите на местните населения.

По тези земи и днес живеят хора, които с нищо не подозират, че обитават в свети места, където са живели Адам и Ева, Енох и Ной. Аврам и Сара и други библейски личности.

Нима не е имало учени, писатели, поети, певци, духовници и пророци, които да знаят истината? Напротив, имало и много посветени мъже и жени, но техните книги, химни и песни са потънали в историята, за да се скрие от очите на хората  и от техния взор , един уникален строеж, наречен  Твърд небесна или саме- НЕБЕ.

Отговорът за причината, Едем да бъде скрит от хората може да открием в книгата „Тракийски хроники“ на братя Гайдарски и по- точно в книгата „Атан“. В нея е записано“: „Това е място най- недостъпно и това е земя, която никога няма да бъде разпозната от човеците. Това е земя, която се нарича място небесно, където обитава Нутай, Реуа, и Исус. Освен това небесно място има и други небесни места. В тези небесни места, Бог направи Райска градина. Това, което са тези места , са светове. И всички тези светове започват от Града божий, която е град на Правдата, град на Мира.“

Книгата Атан допълва Библията.Тя ни дава достатъчно факти за Едем, за Райската градина и за реката в нея, за да добием представа, че от географска гледна точка, това е територията на Земята, подобна на съвършена държава със свой релеф, климат, води, вечна растителност и животински свят. Тази държава също има граници, големи селища, в които са живели и работили хора, като се започни от първите човешки същества- живели на Земята и се стигне до наши дни.

И все пак, в книгата „Атан“се дава надеждата, че  Исус дойде не само да изкупи греховете на хората, не само да ни даде Дух Светий, но и да ни предупреди, че Небесното царство е близо и то ще дойде.Ключът към Него е името Петър / Петрос /, което означава камък, скала. Това ще се случи в края на времето т. е. в края на поредната епоха от историята на човечеството, след което ще настъпи дългоочакваното Небесно /Светийско/ Царство на Земята, което ще се управлява от Исус

Може би наближава и е дошъл този момент, хората които се интересуват от Едем, Атлантида и Едемската градина да научат какво представляват те и къде са разположени върху земната повърхност.

В следващият материал,  ще  открием една хилядолетна тайна, която се разкрива пред човеците и която се нарича Едем- преведено Небе от камък или твърд.

 Парашкева Фичева

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>