Международната инициатива „100в1ден“ бр.170

  за първи път в България на 1 октомври

 Фабрика за идеи и ONE ARCHITECTURE WEEK подготвят терена

за инициативата в квартал Тракия в Пловдив

С радост споделяме, че една страхотна инициатива – 100in1day.com, обиколила вече 30 града в цял свят, се появява за пръв път в България.
На 1 октомври жителите и гостите на Пловдив и на квартал Тракия са поканени да вземат участие в българското издание на 100в1ден. Идеята на инициативата е в един ден да се случат множество различни форми на взаимодействие между хората и градската среда на панелния квартал – архитектурни и творчески намеси, работилници, дискусии, разговори, игри, споделяне на опит и др.
“Със 100в1ден ще докажем, че за един ден със силата на гражданската енергия, градът може да се промени и да стане по-хубав”, казват организаторите. “Всеки е поканен да излезе на улицата и да боядиса пейка, да посади дърво, да сглоби навес. Или пък да организира изложба, прожекция, танц, концерт, скейт демонстрация. А може да е просто игра на дама или покана към съседите за шах. Идеята е да сме заедно. 100в1ден е празник.”
100в1ден се организира от Фабрика за идеи в рамките на международния фестивал за архитектура и градска среда – ONE ARCHITECTURE WEEK 2016 (30.09-10.10), който тази година се провежда в квартал Тракия под мотото “ДЕЙСТВИЕ! Полезни практики от панелните квартали”.
За да съберат идеи и материали за 100в1ден, екипите на Фабрика за идеи и ONE ARCHITECTURE WEEK ще направят четири работилници с гражданите и гостите на квартал Тракия  – на 10, 17, 18 и 24 септември. Мястото на работилниците ще бъде между осми и девети блок, в Парк Майка и детe.
Зорница Миткова

 

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>