АРХЕОЛОЗИ НАМЕРИЛИ БР.92

  мумии от четата на Франкенщайн

Археолози намерили мумии от четата на Франкенщайн

По време на разкопки на един от островите недалеч от крайбрежието на Шотландия, английски археолози открили мумии-франкещайни. Мумифицираните тела били намерени под основите на голям строеж, чиято възраст е около 3,000 години. В рамките на изследванията учените извършили анализ на две мумии – мъж и жена. Било изяснено, че двете тела са съставени от части на няколко души.

По време на разкопки на един от островите недалеч от крайбрежието на Шотландия, английски археолози открили мумии-франкещайни. Мумифицираните тела били намерени под основите на голям строеж, чиято възраст е около 3,000 години.

В рамките на изследванията учените извършили анализ на две мумии – мъж и жена. Било изяснено, че двете тела са съставени от части на няколко души. Мъжката мумия съчетавала в себе си части от три тела. От едното било тялото и крайниците, от другото – главата и шията, от третото – долната челюст, която, както по-късно било изяснено, принадлежала на жена.

Създателите на женската мумия снабдили челюстта й, главата и краката от различни жени. Това потвърдил анализът на ДНК. Във всяка ръка мумията държала по един зъб, изваден от горната челюст.

Двете мумии били разположени в гроба в позата на ембрион – колене, притиснати към гърдите.

предоставил Филип Петров

тагове: археолози, намерили, мумии,  четата,   Франкенщайн

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>