Имена на богомилски селища се свързват в сърце на картата на България

 Елица Димова
Асен Асенов, по известен като Хермес, е създател на Фондация „Виделей”, която придоби известност с пътувания до мистични места, свързани с богомилите. Организацията е особено популярна сред Бялото братство, но е отворена за различни представители на езотеричните школи.
Г-н Асенов, имате прозвище Хермес и в духа на богомилите, ще Ви назова така. И не случайно сте избрал това силно енергийно име, а има знаци, че Хермес е от тракийски произход. В пътуванията Ви и в общуването с хората сте направили някои открития. Какви са закономерностите, които сте открили, свързани с разположението на местности, в чийто имена има богомилски корен, има ли геометрична фигура, подобна на звезда?
Този прякор ми е от младежките години. По отношение на това, което ме попитахте за богомилското позициониране. Това са даже предходни наименования на селища в България, но не в днешните граници, не днешната България, а предишната – извън пределите й сега. Оказа се, че на нашата територия има селища или местности с таен код – името Бог като Богомилово, Богослов, Богданци. Като прокараме мислена линия и свържем тези точки, се оказва, че се очертават много интересни фигури, абсолютно геометрични форми, което няма как да е случайно. Това показва едно ясно виждане на древните, което през годините е проектирано в различни учения и е било като наставление къде да основават селища, светилища и лечебни зони. И те са успели да ги покажат скрито. Но това е за посветените, тези, които следват определено познание, независимо дали го наричаме „богомилско”, „тракийско” или по друг начин. Тези, които разбират веднага се ориентират по названието, че на определеното място има нещо важно, което е било сакрално за древнте българи. И освен позиционирането на петолъчната звезда, очертава се на картата и нещо много интересно – сърце, при това много добре оформено. Други пък образуват пирамида.
Значи цялата свещена геометрия е закодирана не само на вертикално ниво, но и в хоризонтала – на картата ни чрез топонимите, така ли?
Да, точно така, много правилно го казахте. Дори човек да не вярва на това, ако вземе лист и химикал, ще открие закономерността – една последователна връзка между всички такива наименования. Разбира се има някои променени. Затова когато се търси старото – истинско наименование тези фигури от сакралната геометрия се очертават ясно.
Но това означава, че някой от Вселената е поставил тези невидими линии, видни и от космоса. При положение, че имаме друго виждане за технологиите от тази епоха. Можем ли да говорим за атлантско и пред атлантско време?
Не всички селища са възникнали по това време. Някои са основани след покръстването по времето на Борис. Това е много интересно, защото много от българите са поддържали старата вяра, напускали са традиционните места за живеене и в знак на демонстрация са основавали нови селища, като са ги кръщавали с указание за просветителския им корен, за да може когато се разчуят нещата или докато посветеният човек броди, да разбере къде са неговите духовни сродници. Така се е запазило древното познание на българите. Обаче още от по-древни времена шаманите са успявали да отделят отделни общества и да ги обучават на обособена територия. Но нека не мислим, че древното познание е било само в България. Нито Аспарух, нито Кубрат са се обучавали в България. Знае се, че границите на Велика България са включвали днешна Украйна. Там има мистерии, по които ние работим.
Но това знание е свързано и със строителството по нашите земи, както и с конструкцията на човешкия организъм, медицински познания, както и с числовата поредица Фибоначи. За подобна връзка говори и Христо Смоленов, но за сакрализирани местности, които очертават граница  на светилищните комплекси от времето на Черноморската Атлантида. Вашият подход се отличава с това, че правите връзка с топонимите и това е нещо ясно доказуемо.
Да, и аз мисля така. Но има още нещо, което трябва да вмъкнем в нашия разговор. Нека не забравяме, че обучението на хората как да ръководят една популация, една общност на жреците или на посветените, за да може едно племе да се развива нормално и ако се разболее да бъде лекувано, то е свързано с опроделени методи на предаване на знанието. Има езотерични, теологични, теургични школи. Досега не беше говорено много за тях. Школата „Линки Уей”, през която са минали богомилите и това е боравене със стихиите огън, въздух, земя и вода. Това са високоорганизирани, разумни структури, чрез които преродените души на Земята, дошли с различна опитност на Земята, изпълняват своята мисия. Не всяка преродена душа има същият брой прераждания като на съседа или на партньора в живота. Някои носят определено ядро, натрупани опитност, сила и знание, другите нямат. Някои имат стотици, други десетки прераждания. Но групите души, които имат малко по-висока степен на осъзнатост или на изградени добродетели в себе си, те продължават обучението си на Земята под ръководството на такива разумни структури, които са обособени в езотерични теургични школи. Те са седем на брой, като последната е „Самая Самат”, така наречената Вътрешна рилска школа. В нея душите могат да присъстват както физически, така и нефизически. Работи се със страховете на хората, изковават се добродетели и ред други неща, за да може дадена душа да получи окрупнена опитност от всяко едно свое прераждане. Богомилите просто носят древното знание на Всемирната бяла ложа, която в годините назад работи по различен начин. Част от Всемирното бяло братство, сред които са Изида, Хермес, Омир, Питагор и др. е свързано с различни импулси в различните години според осъзнатостта на душите на Земята. Богомилите идват и според Влад Пашов, който е приближен ученик на Беинса Дуно, може би най-близкият до него ясновидец, написал изключително силни трудове, може да се каже, че богомилството е най-близо до християнството. Влад Пашов казва, че с идването на богомилите на Земята се внедрява христовия принцип, а в момента Бялото братство го утвърждава.
Седмата степен боогомили по-рядко ли се прераждат или по-често?
Това не мога да го кажа със сигурност и едва ли някой може да го каже. Може би зависи от степента на посветеност и жертвоготовност на душата, добродетелите, които е формирала и така се определя дали да се прероди по-скоро или по-късно. Но всички знаем, че целта е да се махнем от Самсара, колелото на преражданията и да отпътуваме в другите светове, където няма такива страдания както тук – царството на Сатаната.
А тази свещена петолъчка, образувана от лъчите на съединените топоними, има ли център?
Този разговор ще има продължение, така че ще Ви отговоря така: „Винаги истината, само истината, но никога цялата”.

тагове: имена, богомилски, селища

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>