Българите трябва да признаем богомилите,

  за да получим  ключето за паралелните светове

Елица Димова

Двете ми събеседнички са интересни дами. Силвана Грънчарова и Христина Топалова имат сродна история, която сега ги е обвързала в една съдба. И двете преминават през школата на националния ни отбор по баскетбол и имат спортни постижения. И двете работят дълги години в банки. Започват от нулата и стигат до високи постове. Силвана става една от управляващите Сити банк в Лондон. Двете се запознават през 1989 г. Силвана решава, че животът не се изразява в кариера, пари, къщи или други материални блага. Така, че и двете тръгват по духовен път.
Потърсих друг път, след което реших да напусна институцията – излязох в неплатен отпуск, казва Силвана през смях Първоначално открих малък собствени бизнес, след което реших изцяло да се отдам на работата в организацията, в която членувам от 2002 г. и тя се казва ХУЕСА – Academy of Human Universal Energy and Spirituality или Академия за универсална енергия и духовност. Това е международна организация, която има над 100 центъра по целия свят на петте континента, включително и в България. Христина и Силвана днес са едни от представляващите организацията в Босна, която е създадена през 2013 г от тях и тяхната водачка Ко Тереза.

hristina

silvana stechki

 

 

 

  Христина                              Силвана  

Какво представлява вашето учение?

Силвана: В основата на нашето учение е изучаването, използването на енергията за благото на индивида, семейството и общността му. Няма ограничение за учениците на основата на образование, религия, националност или на основата на други показатели, които отсяват възможността на човека да бъде член на ХУЕСА. Всеки един човек заслужава щастие.
Това, което казвате за енергията, изследователска методика ли е или просто следвате вълната? Доколко това е теология, езотерично или друго учение и доколко е научно дирене?
Силвана: Това е нов метод от 1989 г. и оттогава се развива, като през 2007 г. претърпя известни промени и се взе решение за името във връзка с промяната на енергията на планетата. Това е метод, който е много добре структуриран, като е базиран на обикновени дихателни упражнения, упражнения, свързани с физическото тяло, такива за увеличаване на енергията и медитация. Целта е да се обедини физическата, менталната и духовната енергия, за да може човекът да се справя по-добре с условията на живот. Пеем, танцуваме, учим се на здравословен начин на живот, което включва правилно хранене и самодисциплина. Насочени сме и към младите хора, защото виждаме в това възможност, те със своята необремененост да допринесат за един по-добър начин на живот. Никога не е късно, човек да се промени и да се адаптира по-добре към напрегнатия начин на живот, като се използват циклите на природата и на Вселената.

Щом няма религиозна функция, как различавате енергиите?

Силвана: Тя – енергията е една. Някои хора наричат това религия, други космическа енергия, прана, ки, чи или дори Бог. Но тя е основата на живота и движи всяко едно живо същество и е животворна.

Вие сте се позиционирали на особени места, явно избирани по специален начин. По какъв начин ги избирате?

Силвана: Австралия е избрана като основен център. Нашият духовен водач е виетнамка, с австралийски произход. В Тайланд, една от нашите ученички има голямо селище. Тайланд е един от центровете на Изтока. Босна е избрана изключително и само заради енергията на пирамидите. Това е едно от малкото места в света, в което още със стъпването на земята се усеща енергията. Да останем там беше спонтанно решение и сякаш беше най-лесното нещо да се установим, като купихме земя и създадохме фирмата.
Христина: Всъщност бяхме преди това в Португалия на семинар (включва се другата събеседничка) и имаше една група българи, които искахме да посетим пирамидите. Имаше и група сърби и македонци от школата, които вече се бяха уговорили за пътуването. Вместо три дни останахме три седмици. Решението дойде спонтанно и така се установихме в с.Високо.

 IMG_2369Вие сте участвали и в разкопките на пирамидата. Явно не ви стига енергията на пирамидата, има и нещо друго…

“Тунелите, в близост до пирамидите”
Силвана: В разкопките не сме участвали, но в последните години имахме възможност да проследим развитието и да се докоснем до най-големите подробности от откритията, основно с помощта на проф. д-р Османагич. Имахме възможност да видим как се откриват тези толкова свещени места, за да може хората пак да ги използват според тяхното действително предназначение.

А разбрахте ли какво е предназначението?

Силвана: Всеки един човек трябва индивидуално да го усети за какво е, докато се получи една активна маса, която да може да използва по най-добрия начин, за да се отключи този код на пирамидата и на тунелите за масово благоденствие..

За масово поразяване… (Смеем се.)

Не, за благоденствие и благополучие на всички хора, на цялото човечество.
Христина: Аз бих добавила, че пирамидата работи, но само тези хора, които са отворени и имат съзнание, което вибрира на високата и чиста енергия, защото там е изключително чиста енергията, която може да отключи индивидуалната карма и способности. В цялата околност до 10 км, не само в тунелите или на пирамидата се измерват тези видове честоти като Шумановия резонанс, който там е 28 килохерца, както и здравословните негативни йони, които се равняват на чистотата на природата на голяма височина в планината. Едно от предположенията е, че пирамидите служат за пречистване на средата, включително вибрационно.
Можем ли да кажем, че цялата нечистотия, която изхвърляме към ноосферата се чисти през пирамидите и дали чрез всички пирамиди по света? Семир Османагич предполага, че откритите в Босна пирамиди са едни от най-старите на света. Но ако се вземат предвид 6-те вида писменост върху някои от камъните вътре в тунелите, пирамидите едва ли са по-стари от 10-15 000 г.

IMG_2552

 

Силвана: Самата Босна е много специална, поради географското й разположение и структура. В Босна има много високи девствени планини, огромно количество чиста вода. В 90 % от случаите водата от всяка една река може да се пие. Значи можем да си представим до каква степен,това място е девствено. Така, майката-природа все още успява да рециклира там замърсяването, доклкото го има.
Учените трябва да отговорят на въпроса, колко са стари пирамидите, но ние в момента се доверяваме само на човешките уреди и това, което те могат да измерят. А това се смята за достоверно и се осланяме на науката. Но ние смятаме, че ограниченото не може да измери неограниченото. Аз лично мисля, че тези пирамиди са на много повече от 50 000 г. Не знам дали са най-старите. Може да има комплекс от структури, които по някакъв начин работят над цялата Земя и са от един и същи период. Съвсем скоро бяхме във Виетнам и там видяхме изключителни неща, включително огромни кристали. Всичко това са кодове. И тези кодове трябва да бъдат отключени от човека, защото човекът е антената, която свързва Земята с Космоса. И само, когато тази антена е включена на правилните честоти, тя може да отключи много кодове. И тогава, ние ще видим какво е истинското предназначение на тези древни структури, които нашите предци са създали. Може би те не са били във физическо тяло. Не знам какво въображение можем да имаме, за да си ги представим, но те са съществували независимо от нашите представи. Това се отнася и за всички символи, които нашите предци са оставили. Може би това е била една общност и семейство, и впоследствие нещата са се променили. Това звучи като приказка, но защо да не живеем в нея и самите ние да създаваме приказка?
И при наши изследвания се оказа, че открития, които направихме не пасват на нито една историческа епоха. Дори исторически личности, които сме свикнали да приемаме, че се намирали в определена географска точка, се оказва, че са живели на съвсем друго място, спрямо картата на Земята днес. И само се очаква някакво физическо доказателство, което сме склонни да приемем, за да се стигне до правилния извод. Известно е, че преди милиони години е имало само един континент.
Какво се е случило за вас, за да се отключат тези кодове? Има ли нещо, което се е случило на втори план?
Силвана: Ние цели 14 години сме в това учение и има нещо, което ни е задържало, и ни дава мотивация да продължим. Щастливи и свободни сме. Ние разглеждаме нашия живот преди, след и по време.

Какви способности отключихте у себе си?

Силвана: Най-важното е да можем да бъдем щастливи навсякъде и при всякакви обстоятелства.
Христина: Ние сме работили в спорта много години и после в банковия сектор, натрупали сме опит и дисциплина, но в един момент се преситихме. Без енергия, човек не може да направи промяна в живота си. Ние бяхме удовлетворени от работата си, но видяхме страни, които не ни импонираха и не ни харесваха от морална гледна точка и си казахме, че не искаме повече да сме участници в това, защото колкото и да е дори индиректно, макар че мислехме, че помагаме с енергия, присъствие или с поведение, ние участваме в този процес.
Основата на учението основава ли се на книгата на Джеймс Редфийлд „Селестинското пророчество”, която описва как светът ще се промени когато осъзнае, че войните се водят за надмощие и за психическа човешка енерегия?
Силвана: Не, това е нов индивидуален метод, развит от основателя на школата. Не се позовава на някакви други учения, които са съществували до този момент.
Христина: То на практика е интегрира цялото езотерично познание, което е съществувало в миналото и което постепенно се е забравило и създателката на учението е получила методиката чрез медитация.
Нещо повече да ви отгърна на въпроса, как сме избрали местата. Предполагам имате предвид и от енергийна гледна точка за школата. Методът се базира на холистичния подход към здравето и на представата, че сме съвкупност от физика, психика и енергия. Школата набляга върху тези три елемента. Като развива онази част от знанието в обществото, което не се развива съзнателно и това къде са енергийните центрове, и как да обменяме енергия в средата,и как да я съхраним. Въпросът е да направим така, че тя да циркулира свободно в тялото на база на познанието за чакрите и енетрийните центрове. Това е нова методика, но е базирана на нещо старо и като философия, и като практика. Това учение на практика не се различава и от богомилството. Пред 2012 г., ние бяхме в Южна Франция и посетихме Монсегюр, Каркасон и Рене шато. Наши ученици ни водиха по тези стъпки и тогава нашата учителка ни каза, че всъщност това е българско учение, и припозна нашата школа като богомилска, нещо което беше изключително вълнуващо за нас. Там, чрез медитация се получиха много техники, които сега се практикуват.
Силвана: Когато пътуваме някъде като туристи, ако сме подкрепени от висшите същества и пазителите на региона или от душите по пътя на еволюцията, получаваме от космическата библиотека нужното знание и отговори.
Като казвате, че Тереза е почерпила от богомилството знания за древния код, превръщате ли се на практика в нещо друго? Имам предвид, че богомилите са имали знанието за промяната на материята. Можели са да спират времето, да пътуват в измеренията. Вие умеете ли го?
Силвана: Ние основно имаме други задачи, но да си признаем има хора с много големи способности. При нас, целта не е тази изява. Ние получаваме послания при медитация. Променяме света чрез промяна на себе си.
Христина: Тези уникални и индивидуални способности за нас са субпродукт. Това са възможности, които ще отминат, но ако се фиксираме върху това, ние няма да позволим да се изяви духът и това може да стане самоцел. Ние можем да се насладим на това нещо, но не бива да се ограничаваме от него, за да можем да следваме вътрешния път и да достигнем до извора, където можем да открием всичко и дори да избираме нови квантови възможности от букета.

Коя от вас какво цвете е тогава? (Явно уцелвам някаква позната тема, защото момичетата прихват… )

Силвана: Всички сме цветя в една  и съща градина и всеки цъфти с неговата красота и аромат.
Христина: Това е, което ни отличава и ни прави уникални.

Българската градина е неподредена, но пък екзотична.

Силвана: Розата е едновременно много красиво цвете, но има и аромат. Но понякога съм крем…Смеем се.
Христина: Аз мога да се определя като едно цвете, което ме развълнува силно, защото го открих на стечките в Босна – минзухара. Тогава получихме послание, че това е цветето на богомилите.
Силвана: Това е една много вълнуваща история, защото пътят ни води винаги на места, където има стечки (б.а. каменни паметници със символи) в Босна, без да знаем предварително и ги откриваме. Не следваме карти или указания, просто сме водени. Като видим кафява табела, която означава исторически паметник и веднага спираме, защото знаем, че ще открием следа. Ние откриваме много неща за самите нас чрез стечките. Това ни показва, че богомилите са били общност от посветени хора.

Какво открихте на стечките освен минзухарите?

Христина: Много символи, но когато има минзухар, знаем че наблизо има богомилски паметници.
Силвана: Това, което открихме, без да имаме научно доказателство е така, че богомилите са били последната общност, която е знаела как да работи с енергиите и според нас, те затова са отишли в Босна и не случайна има тяхна крепост на върха на Пирамидата на Слънцето. Стечките са паметници под формата на обелиски, които са свързани с енергийните центрове отгоре, което е другото доказателство, че те много добре са познавали енергията на тялото и седемте чакри. Те са обозначили това на стечките, което ако го видиш в паметник  отпреди 10 000 г., ти знаеш, че този човек е бил просветен. Има означение на енергията кундалини, влиянието на Луната и Слънцето, начина за обединение на енергията, която може да помогне на човек да постигне просветление. Просветлението не е нищо различно от това да знаеш кой си, да знаеш приоритетите си, да можеш да помогнеш на другия човек и да не се осланяш само на петте си сетива.
Христина: Тези символи не само са запечатани върху стечките, но и се възпроизвеждат чрез тях.
Силвана:Тези символи са оставени за тези, които могат да ги припознаят. В зависимост от нивото на развитие. Някой може да припознае само като физически обекти Слънцето и Луната. Вълкът, например, е символ на промяната. Ти сама каза, че богомилите са можели да се трансформират и вълкът е символът, чрез който това става. Това е знак и за наличието на много паралелни светове в които, те са успявали да преминават. Ние искрено желаем все повече българи да признаят това велико учение, за да може и нашата нация да получи тези ключета, които отварят безкрайно света.  
 тагове: българите, богомилите, ключето, паралелните, светове
 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>