ЕКСПОЗИЦИЯ „БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ”

  С ВХОД СВОБОДЕН ЗА 3-ТИ МАРТ, ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ НА РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ С 50% ОТСТЪПКА НА ПРАЗНИКА

На 3-ти март честваме Освобождението на България. На тази дата през 1878 г. е подписан Санстефанския мирен договор. Приключването на Руско-турската освободителна война слага край на турското робство и поставя началото на Княжество България. Т. нар. Санстефанска България се превръща в символ на националното единение и бленуван национален идеал през идните години.
На 3-ти март 2017 г. Регионален исторически музей – Пловдив ще работи със своята експозиция „Българско Възраждане”, която е подредена в къщата на Димитър Георгиади на ул. „Цанко Лавренов” № 1 в Старинен Пловдив. В деня на националния празник входът ще бъде свободен, а посетители ще се приемат от 9:30 до 17:30 ч. Единствено в петък и само в музейния магазин на експозицията печатните издания на Регионален исторически музей – Пловдив ще бъдат предлагани с до 50% отстъпка. Сред тях са единствената по рода си „История на Община Пловдив /1878-1989/”, която ще се продава на цена от 6 лева и най-новият „Справочник на улиците и площадите в Пловдив”, който ще се продава на цена от 4 лева.
spravochnikgeorgiadiistoriq
 Пламен Четелязов
тагове:експозииця, Българско възраждане

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>