9 империи или обединения надживяни от България бр.180

България е надживяла доста множество империи и държавни обединения. В историята е факт, че българите са надживели осем империи, а сега са на път да надживеят поредното държавно обединение.
9.Хунска империя
Хунска империя
Хуните започват да играят съществена роля в Европа след 375 година. Хунската империя като държавно обединение включва голям брой племена сред които и българите. Според учени българите са играли голяма роля в хунската конница. Според други учени именно българите са били част от хунското лидерско общество, а според трети самия Атила им български корени. Хунската империя се смята за основна причина за унищожението на Римската империя през 476 година. Сега със сигурност можем да кажем, че хунска империя няма, но България съществува.
8.Римска империя
Roman_Empire_Trajan_117AD
Римската империя е една от империите имали нещастието, да се срещнат с българите. Това е може би първото европейско политическо обединение. Въпреки, че империята е пазена от 70 легиона. Западната римска империя не успява да удържи силата на българската конница като част от Хунската империя.
7.Византия
империя
Византия е основен политически съперник на вече съществуващата България. В продължение на векове между България и Византия се водят ожесточени войни. През 1018година  Византия успява да завладее България за близо два века, но не успява да изкорени българското. Факт е, че през 2016 година за Византия се чете само в историческите книги, а България съществува.
6.Османска империя
империя
Османската империя успява да завладее България за близо пет века. Много от завладените от османците народи са се претопили и изчезнали. Друга част са сменили вярата си. Трети са били направо избити. За разлика от всички останали, българите са устояли, като са проникнали до най-високите нива на османското управление. Факт е, че Османската империя вече не съществува, а България е с непроменено име и земи и до днес.
5.Русия ( Царска Русия)
империя
Последния руски владетел
Царска русия е следващата империя надживяна от България. След освобождението ни от Османско робство, множество българи заминават за Царска русия. Те се издигат до много високи позиции в обществото. Заемат ръководни постове в армията и управата. Значим факт е, че намесата на България през Първата световна война на страната на Германия довежда до края на Царска Русия.
https://topsbg.com/9-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B8/
 тагове: 9 империи, надживяли от България

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>