Топ 10 най-красиви градини по света бр.180

Всеки от нас се чувства по-спокоен, когато чуе думата „градина“. Много хора полагат неимоверни грижи за собствените си градинки, като се усмихват през пролетта и лятото, когато видят резултатите си. В следващата класация ще ви предложим 10-те най-красиви градини по света.
10. „Мирабел“ (Австрия)
Mirabell-Gardens-Salzburg-Austria
Прекрасна градина, в стил „Версай“. Намира се в Залцбург, Австрия и е част от ЮНЕСКО. Градината съществува от 1718 година и привлича множество туристи.
9. „Кралската ботаническа градина“ (Австралия)
© M. Fagg Australian National Botanic Gardens
Градината се намира в центъра на Мелбърн и се простира над 100 акра. Паркът бива посещаван от над 1,5 милиона туристи годишно.
8. „Джичанкг“ (Китай)
Ji-Chang-Yuan-China
Известна още като „Градината на екстаза“, намираща се в Китай, провинция Джиангсу. Градината датира от 16 век, като бива изцяло обновена през 19 и поддържана до ден днешен.
7. „Фин“ (Иран)
Bagh-e-Fin-Iran
Оригинална, персийска градина, намираща се в град Кашан, Иран. Големината й е 2,3 хектара, като „Фин“ е завършена през 1590 година. 
6. „Пустинна ботанически градина“ (САЩ)
Desert-Botanical-Gardens-Phoenix-Arizona
Градината е основана през 1939 година във Финикс и разполага с над 21 000 растения. Определено най-красивата градина, предлагаща пустинна флора в света.
5. „Кенрокуен“ (Япония)
Kenroku-en-Garden-Japan
Разположена върху 11 хектара, в град Ишикава. Посещава се целогодишно, като през най-хубавия си период (пролетния) за 2 седмици няма такси за туристите.
4. Градините на Версай (Франция)
Gardens-at-the-Versailles-Palace-France
Едни от най-известните градини в Европа. Историческите версайски градини покриват над 800 хектара и са една от най-посещаваните дестинации във Франция днес.
3. Мажорел (Мароко)
Majorelle-Garden-Marrakech-Morocco
Градината е ботаническа и се простира над 12 акра, в град Маракеш. Интересен факт е, че градината е притежание на Ив Сен-Лоран, известния моден дизайнер.
2. „Клод Моне“ (Франция)
градина Клод Моне
Отново се пренасяме във Франция. Една от най-красивите градини в света, намираща се в град Живерни и е била собственост на легендарния художник Клод Моне. Посещенията са позволени в периода Април-Октомври всяка година.
1. Кирстенбош (Южна Африка)
кирстенбош
Най-голямото природно богатство на ЮАР. Намиращо се в Кейп Таун, градината определено заслужава първото си място в тази класация. Създадена през 1913 година и привличаща милиони туристи ежегодно.
https://topsbg.com/%D1%82%D0%BE%D0%BF-10-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0/2/
 тагове: топ 10, красиви, градини, света

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>