КЛЮЧЪТ НА ЕНОК

КЛЮЧЪТ НА ЗНАНИЕТО

БЛАГОРОДСТВОТО при ХОНИТЕ, отбелязано като НУ, е било загубено (в мисловността на тези наши деди), защото, когато китайците нападат техните духовници в Таримската котловина, дедите ни използват знания, придобити още от атлантите, но забранени за употреба. Дълго време се колебаехме дали да пишем по този въпрос, защото досегашните представи за древността предварително са създали у всеки читател (дори и сред учените) погрешната представа, че далечните ни предци са били по-близко до маймуните по мисловност, отколкото до някоя развита цивилизация. Дори знанията, които са пред очите на всички ни под формата на различни съоръжения и предмети и за които писахме в разработката дотук, че все още са на светлинни години пред съвременната наука, трудно убеждават, че действителното културно ниво на протобългарите е било много по-високо от това на днешния свят. Едни от последните разсекретени открития на американската астронавтика ни дадоха възможност по-свободно да пишем и по този въпрос. Висшето знание, за което споменахме, е използването на атомната енергия като бомба. След като предоставят голяма част от културата си (писменост, философия за живота, календар, музика, астрономия, математика, лечителско изкуство и т.н.) на китайските племена, една част от дедите ни хони ги консолидира (обединява) в народност. За благодарност са нападнати от жителите на Поднебесната империя. Опитвайки да се защитят, хоните използват атомни бомби, които превръщат Таримската котловина и цветущата долина на Гоби в пустини. Удърната вълна е изхвърлила и част от нашите предци, покривайки ги с пясък. Това е станало в началото на II хил. пр. Хр. Потвърждението на посочените факти дойде и от американските космически изследвания, които от спътници установиха затихваща радиация в споменатите райони. Според учени от САЩ тя е била унищожителна в началото на II хил. пр. Хр. Ето и доказателства по въпроса от една тибетска легенда, преразказана накратко от двама французи: „Преди 30 или 40 века в Гоби съществувала високоразвита цивилизация. В резултат на катастрофа (може би атомна) Гоби се превръща в пустиня, а оцелелите се преселват – едни в Северна Европа, други – в Кавказ. Бог Тор от северните предания е един от героите на това преселение“.
ЛЕГЕНДАТА, с която Хаусхофер се запознава около 1905 г., такава, каквато я преразказва Рене Генон във Владетелят на света, гласи: „След катастрофата в Гоби учителите от висшата цивилизация, притежателите на знанията, синовете на Външния разум, се настанили в огромна система от пещери под Хималаите. В лоното на тези пещери те се разделили на две групи – едната следвала пътя на дясната ръка, а другата – на лявата. Първите нарекли своя център Агарта (Тайното място на доброто) и се отдали на съзерцание, без да се намесват в земните дела. Вторите основали Шамбала, центърът на могъществото, който властва над стихиите, над човешките маси и ускорява стигането на човечеството до края на времената. Магьосниците – народни водители, могат да сключват договори с Шамбала, да ù отдават клетви и жертвоприношения“ (Повел, Л., Ж. Бержие. Утрото на магьосниците. С., 2000).
Константин Каменов

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>