ЗЛАТНО И МРАМОРНО КУЧЕ ИДВАТ

 на киноложките изложби в Пловдив

          Редките и интересни кучета мерл и  голддаст йоркшир териер ще видят посетителите на киноложките изложби, които ще се проведат на 1 и 2 април 2017 г. в Международен панаир Пловдив.  Те са сред претендентите за международни шампионски титли, за които всяка пролет се състезават близо 300 екземпляра от около 40 породи.

          Кучетата мерл имат окраска, наподобяваща мрамор. Представителите на породата „Голддаст йоркшир териер“ са с ексцентричните бяло-златист или златист цвят на козината. Наред с тях ще дефилират елитни представители на популярни породи, за да демонстрират своите качества пред съдии с европейски опит.
          Международни киноложки изложби се провеждат всяка пролет и есен в  Пловдив. Есенното издание е и финал за Световната киноложка купа. Организатори са  Световният киноложко-ловен спортен алианс, Българският републикански киноложки съюз, община Пловдив и Международен панаир Пловдив.
          На 1 април 2017 г. ще се състои Международна киноложка изложба за кучета от всички породи, която ще бъде открита в 11 часа с дефиле на клубовете. Заедно с нея ще се проведат Специализирани изложби за българско овчарско куче и изложба САСІВ за Купата на кмета на община Пловдив. На следващия ден е Националната изложба А-САС за Купата на  дружество „Любители на кучето“-Пловдив.
          Киноложките изложби са съпроводени от атрактивни конкурси и развлекателна спортна програма. На 1 април публиката ще се забавлява с конкурсите „Най-добра развъдна двойка“, „Най-добър развъдник“, „Дете и куче“ (за деца до 12-годишна възраст), „Млад хендлер“ от 11.30 часа.
          Развлекателната спортна програма включва демонстрации по аджилити, послушание и  фризби-фристайл, а също – волните съчетания,  с които кучетата от българския отбор ще се представят на състезанията за Световната купа по фризби-фристайл в Испания. Те може да се видят от 12.30  часа. Шампионите на изложбата ще бъдат обявени в 15 часа.
          На 2 април ще има презентации на  овчарско куче, най-известната българска порода в света. Развлекателната спортна програма ще бъде повторена от 11.30 часа. През двата дни ще се дават и оценки за породност на домашни любимци.
             Киноложките изложби са част от Дните на  семейството, свободното време, хобито и модата, които продължават до неделя в Международен панаир Пловдив. Те включват също изложенията „Природа, Лов, Риболов“ и „Цветна пролет“, Италиански фестивал на красотата и прическата,   Европейски панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика, Изложба на общините. 

Панаир-снимка-31.03.2017На снимката: Близо 300 елитни кучета ще се състезават за шампионските титли и наградите на Международната киноложка изложба в Пловдив.

предостави: Мария Герасова- Спасова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>