ЕНЕРГИЙНИТЕ ЦЕНТРОВЕ НА ЗДРАВЕТО

 Всички права запазени

Животворящата енергия е тази, която получаваме от Космоса на 24 часа , сутрин с изгрева на слънцето. Тя е основен двигател на нашето жизнено равнище. Приема се от рецепторите на кожата, чрез нервен импулс се насочва към Центъра на Мисълта. Там чрез нашите мисли се концентрира на положителна и отрицателна / положителни и отрицателни – негативни мисли/. Пак чрез нервен импулс енергията тръгва по пътя на кръвта и се настанява в клетките на органите. Всъщност, всичко е електричество и магнетизъм.В тях се натрупва и положителна и отрицателна енергия. Но тъй като органите като част от цялото тяло пулсират, а те са част от пулсациите на целия космос, по индукция от вътрешността, енергията отива към периферията на органите , обвива ги, като образува енергиен двойник около него. От тук, тази енергия излиза през съответния център, и се настанява във вегетативните влакна/ нервните окончания/. Във всеки център има нервни окончания, които инервират съответните органи. 
Нервите се обединяват в единен нервен център и получават информацията от органите. Те дават информация за състоянието на органите.
ПЪРВИ / СЕКСУАЛЕН/ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР- той се намира в основата на опашната кост и дава информация за състоянието на сексуалните органи. При жената- матка, тръби, яйчници, перитониум, а при мъжа- пенис, скротум, тестиси, простата. Когато има болестен процес в даден органи, се получават болки в този център. Нервните окончания са тези, които получават информацията и в такъв случай излъчват сигнали.
ВТОРИ/ АБДУМИНАЛЕН/ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР – той се намира на четири пръста под пъпа и дава информация за тънки, дебели черва, право черво, апендикс. Болките в този център, са вследствие болестен процес на съответните органи.
ТРЕТИ /ВЕНТРИКУЛЯРЕН/ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР- той се намира в диафрагмалната част/ тъй наречената под лъжичката/ и дава информация за стомаха, дванадесетопръстника, панкреаса, ляв и десен бъбрек, слезка, черен дроб и жлъчка. Болките в този енергиен център се дължат на болестен процес в един от тези органи.
ЧЕТВЪРТИ/ СЪРДЕЧЕН/ енергиен център- той се намира в основата на сърцето / четири пръста над пъпа/ и дава информация за сърцето, ляв и десен бял дроб, гръдната аорта и вагус/ най- големият нерв / болката се предава по междуребрените нервни окончания/.
ПЕТИ/ ЧУВСТВЕН/ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР- намира се в основата на врата, където е кладенчето и дава информация да ляв и десен лоб на Щитовидната жлеза, трахеята,гласните струни.
Появата на болка в този енергиен център говори за болестен процес в един от тези органи.
ШЕСТИ / ЕПИФИЗАРЕН/ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР- намира се в основа на носа, между веждите и дава информация за носа, ушите уста, зъби, челюсти, венци. Може да се нарече и СЕТИВЕН, защото тук са всички сетива.
СЕДМИ /ГОЛЕМИЯТ ЦЕНТРАЛЕН/ ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР- той се намира в централната част на главата, където е голямата фонтанела и дава информация за дете полукълба – голям, малък, среден и продълговат мозък, центъра на равновесието, хипофиза.
ИЗВОД: Когато имате болки в съответния енергиен център, както казахме, имате здравословни проблеми в някой от органите, които се намират тук. Не трябва да изпадате в паника, а да потърсите причината и да се приборите с нея. Никога не оставяйте процесът да стане хроничен! Още при първите болки, можете сами да си помогнете. Обръщайте внимание на първите болки, защото те са симтоми за начален болестен процес. А отстрани ли се още в началото ,органите се успокояват и не ще продължат да боледуват.Първата степен на болестният процес, е- органите нарушават своя биоритъм. Това ще рече, че функционално се разстройват. Когато се каже, органът функционално боледува, това ще рече че е започнал начален процес.
Мария Герасова
 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>