Международни лидери си дават среща

 на първия по рода си икономически форум в Пловдив

икономически форум Пловдив (2)

Първият икономически форум „Пловдив“ ще се проведе през юни тази година в града под тепетата. Събитието се очаква да бъде открито от министър-председателя на България Бойко Борисов, като среща на високо ниво ще си дадат министри и политици от световен ранг, представители на бизнеса и интелигенцията.
Форумът се организира съвместно от Делфийския икономически форум и Центъра за либерални стратегии и цели да представи успешната трансформация на България и да отключи потенциал за социален и икономически растеж, като се вземе опитът на други държави, както и да се набележат политиките за постигане на по-конкурентни и приобщаващи икономики в България и югоизточна Европа.
„Организирането на подобно събитие в Пловдив е добра оценка за града ни и показва, че се развива и може да се нарече център на българската икономика. Форматът на форума показва, че ще надмине границите на региона“, коментира кметът на Пловдив Иван Тотев. „Това ще затвърди и позициите на България като лидер на Западните Балкани в контекста и на председателството на Съвета на Европейския съюз“, заключи той и изрази надежда за превръщането на форума в традиционен.
„Регионът на Пловдив е добър пример за извличане на позитивите от европейската интеграция и една от темите, които ще обсъждаме е как България да се възползваме още по-добре от възможностите, които ЕС дава“, посочи Даниел Смилов от Центъра за либерални стратегии. „Форумът ще бъде място за интелектуална дискусия и решения, тъй като Балканите като регион имат огромен потенциал“, заяви още той.
„Ще се обсъждат теми от европейско, регионално ниво и въпроси, свързани с икономиката на България, увеличаване на инвестициите – как да се постигне икономическо развитие за всички граждани, не само за определена група в обществото“, уточни Симеон Цомокос, основател на Икономически форум Пловдив и съобщи, че се очаква да присъстват 60-70 презентатори, сред които ще са директорът на Световната банка, на Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската инвестиционна банка и други.
Икономическият форум Пловдив ще се проведе в рамките на два дни – 21 и 22 юни, като идеята е да се превърне в ежегодно събитие.
икономически форум Пловдив (1)
икономически форум Пловдив (3)
http://www.plovdiv.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B0-%D0%BD%D0%B0/

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>