Снежана Фурнаджиева – Юбилейна изложба бр.213

PLAKAT
В навечерието на препълнения с културни прояви септември галерия „Аспект“ отбелязва с изложба юбилея на Снежана Фурнаджиева. На 30 август в 18.30 часа всички нейни приятели и колеги са добре дошли да поздравят сърцатата председателка на Дружеството на пловдивските художници. Не би било преувеличено да се каже, че тази юбилейна изложба е изстрадана от авторката и отложена през миналата година заради претърпяната от нея контузия. През 2018-а Снежана води битки на толкова фронтове, че едва успя да се подготви, преди да изтече юбилейната ѝ година.
 В експозицията художничката представя 20-ина разнообразни по формат картини, като над 10 са нови, рисувани специално за изявата ѝ в „Аспект“, и който е запознат с нейната работа като председател на Дружеството, ще разбере какви неистови усилия ѝ е коствало това. Тя не се страхува да влиза в битки и пререкания, когато трябва да отстоява интересите на гилдията; неуредиците и напрежението по строежа на новата зала на Дружеството и по подготовката за „Пловдив 2019“ ангажират изцяло времето и силите ѝ, затова и изложбата трябва да бъде оценена подобаващо.
„И колкото и напрегнат и заплетен да е животът ми в този момент, в него винаги присъстват любовта, мечтите и духовното преклонение пред изконните житейски ценности“ – споделя художничката. Затова и платната са своеобразна компилация от ретроспективни елементи и нови търсения, свързани с динамиката на днешния ден.Изложбата може да бъде видяна в залите на галерия „Аспект“ от 30 август до 11 септември.

SnezhanaFurnadzhieva1
Snezhana-Furnadzhieva2

Snezhana-Furnadzhieva4
Snezhana-Furnadzhieva6
Олга Петрова
предоставя Мария Герасова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>