НОВОТО НАЧАЛО

41956094_283409665609994_4864582716542156800_nОт срещата си с господин Христо Боянов научих нещо, което може да ангажира съзнанието на много хора.Той е председател на Кооперация „Инвестиционен Алианс“. Човек с висше образование. Завършил физика.Кооперацията е създадена през месец декември 2016 година от седем специалисти в различни области, все  с висше образование. В екипът са се събрали хора с една цел: “ Да дават, за да направят щастливи тези, които идват при тях.Както се казва: „Дай, за да ти  бъде дадено!“Ако се върнем години назад, тя е била и наново се възражда- кооперацията. Екипът в нея е решил да подпомага хората, за да реализират своите идеи  и да ги направи щастливи.Да внесе в живота им нови краски,  които да   оставят отпечатък от вложения труд. Какво всъщност е всичко това, което се нарича отпечатък.Това е забравеното старо, но възобновено по нов начин. Хората го наричат иновация. Имено те, екипът с председател Христо Боянов, един всеотдаен човек, който работи с много хъс и желание. Това е една мечта, която се превръща в действителност.
Тук ще дам един пример. Идва една жена при тях и казва: „Имам идея да направя Дом за стари хора, от нов тип“. Разбира се, че отговорът е готов. Иска се обаче да се вложи творчество и реализация. Много труд и ходене по мъките, може да се каже така, в буквалния смисъл на думата. Да се намери теренът, което не е никак лесна работа. Да се поставят на него мечтаните  от всеки възрастен човек къщички.  Онези къщички от приказките, където  ще изживеят  дните се  всред  тишина и спокойствие. Тук те ще бъдат обгрижвани и уважавани, като всички останали.Да се почувстват, че заслужават това. Че са дали живота си в служба на хората. Да,  един проект, който е необходим да бъде реализиран.И това е едно, което прави екипа от множество специалисти.  Те  искат да дават, за да виждат радостните очи на тези,  на които са  помогнали,  да осъществят своите идеи.  А останалото е в ръцете на този, който е получил този дар.
Нали, звучи като приказка? Не, не  е това… Това е една действителност. Това е една хуманност. Да помогнат на хората изпаднали в безисходица, да проходят. Това ще рече да ги подкрепят материално, за да реализират своите идеи.Нима това не е прекрасно? Да дойде при теб човекът, който има нужда и една мечта- идеята.
А за хората, които работят тук, имат кооперативен начин на мислене.Всеки член дава своята лепта в дяловия капитал. Имат по един глас, независимо от внесения капитал, включително и  материални активи. Изграден е Иновативен фонд, за развиване на нови  продукти и идеи. Всеки член  ползва всички услуги и отстъпки на кооперацията. И много важно е да се знае, че  който иска да се приобщи и стане член има електронен образец за попълване на документите и подаване.
Не мога да не изкажа своето уважение към труда на тези хора. Чест и хвала.
Дерзайте мили хор! В това е истината. Пак се повтарям: „Дай, за да ти бъде даден”.
 за контакти:gsm-0887033535
на сайта:www.bg-invest.eu
Мария Герасова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>