ПРОДЪЛЖЕНИЕ

download
Проповедите на планината
2.Блажени са плачещите, защото те ще се утешат.
Човек, който осъзнава своите недостатъци и скърби за сторените грешки, не само, че не е  пропаданл, но е готов да извърши по някога велики дела. Свещената история ни дава  множество примери за хора,извършили големи грехове. , но с чистосърдечно разкаяние очистили душата си и станали отново достойни за най- великата Божия молост. Апостол Петър се отрекъл три пъти от Христа, но веднага съзнал вината си и горчиво я оплакал.За това разкаяние, той получил оправдание от Спасителя. Хубав пример за спасително покаяние ни дава Иисус в притчата за блудния син.
Съвременният живот ни дава също хиляди примери, от които се вижда, как добри инак хора, по различни причини, се подхлъзват и извършват понякога тежки престъления, но след като съзнават сторения грях и се предпазват занапред, стават отлични граждани.
Спасителят ни даде утешение на всички, които искрено се разкайват, като им обещоваава вечна радост, която ще премахне всяка сълза от очите им.
Следва
предоставя Мария Герасова

 

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>