ТРИТЕ САМОСТОЯТЕЛНИ ДЪРЖАВИ

Извършеното но цар Набу Кудури Уцур II оставя нова страница в историята на човешкия род.Статуята на Истукана, олицетворяваща не неговия образ, а историята на древните българи- худони е от злато, с височина 27м. и 60 см. Тази статуя не е бог Мардук, а в нея е заложен светогледът на българите- худони и олицетворява бог Тангра.Така изобразявайки почитта си към своя бог, чрез статуята той материализира Бога, баща си, себе си и бъдещето на своите потомци:
Тогава глашатай восоко се провикна:
“Обаждам Ви се вам народи, племена и езици:щом чуете звук от тръба, пищялка, гусла и симфония, и всякакви свирила, паднете и се поклонете на Златния Истукан, който постави цар Навуходоносор, а който не падне и те се поклони, веднага ще бъде хвърлен в горящата огнена пещ.”
Поради преплитането, историята на древните българи- балахрис с тази на историята в Библията има не малко сведения за тях.
След падането на Вавилон, всички западни държави до границите  на Египет, подвластни на българите- худони се подчиняват на цар Кир.Те, като единствени племена, които не могат да се противопоставят на персийците, напускат тези земи и се преселват на север.
По времето на един от древните български владетели Худон, около V в. пр. н. е., племената от тези българи се разделят на три клона и създават три самостоятелни държави,начело съ синовета на владетеля- Онон, Заир и Пилони.
Известно е, че дядото на Худон е Онон,иче българите- худони, участвали в погребението на царица Бастет, са първия клон на нашите преки потомци, преселили се на Балканския полуостров.
Наследници на цар Пилони са Тимоти и Савската царица. От поколението на Тимоти произхожда родът Дуло, към който принадлежи хан Кубрат.
Последни напускат Месопотамия потомците на цар Заир. Негови по- късно наследници са Набу апла Уцур и Набу Кудури Уцур I (Навуходоносор.)
След убийството на сина на Навуходоносор I Бел Шмар Уцур, на престола се възкачил негов син или внук- Заир Набу Уцур. Под негово владичество  българите- худони, след като напускат Месопотамия преодолявайки асирийците, се насочват на север по течението на река Ефрат,по маршрута  извървян някога от цар Тимоти и Савската царица.
д.и.н Сергей Иванов
 предоставя Мария Герасова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>