Художничката Елън С. Пихлер бр.222

Елън С. Пихлер
Елън С. Пихлер
Художниката  Елън Пихлер е роден в Грац и израснала в Тирол. Открива любовта си към рисуването, рисуването и креативния дизайн още от детството си, и оттогава се отдава на това изкуство.
След като завършва архитектура  в Инсбрук, тя  отива да живее под наем  в старата фабрика в Лоден, за да работи по своя проект “Големи отпадъци и рециклиране”. В студиото си, тя започва да променя и възражда стари мебели и предмети чрез цвят, тъкани или колаж.
С течение на времето се обръща отново към живописта и скулптурата. Тя  е приета в Академията за изкуство и дизайн в Грац, където  е отличена с отличие, майсторски клас за скулптура и живопис.
В работата си  се занимава интензивно с темата “човек и изцеление”, особено в емоционалното и емоционално поле. Става дума за създаване на символ за един много личен момент на човек, например под формата на картина, портрет, тяло или обект, която е настроен с голяма чувствителност към нуждите и изискванията на хората.
От 2003 г.  живее в стопанството си близо до Грац и намира ежедневното си вдъхновение в мощната енергия на вулканичната земя на Щирия
Избрани произведения:
в мълчание

в мълчание 
© Ellen C. Pichler
щастлив чар

щастлив чар 
© Ellen C. Pichler
schilf.jpg

тръстика
портрет c

портрет 
© Ellen C. Pichler
Robin.jpg

Робин 
© Елън С. Пихлер
Бианка Negra
biancanegra 
© Елън С. Пихлер
авторизиран превод Мария Герасова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>