Поискай и ще ти бъде дадено, но как да искаме, така бр.221 че да получим?

Поискай и ще ти бъде дадено!“ – всички сме чували вариации на тази мъдра поговорка. Но ако трябва да сме честни, не винаги, когато искаме, ни се дава. Понякога просто това, което искаме не е за нас и единствения начин да разберем това е като ни се откаже. Друг път, се получава лесно и гладко. Някои хора, от друга страна, никога не искат и никога не им се дава. Други – искат непрекъснато – от другите, от себе си или от по-висша сила. Вариантите са много. Няма лошо да поискаме, но получаването си е цяла наука. Не става лесно и често не така, както сме очаквали. Но трябва ли това да ни спира? Със сигурност не! Предлагаме ви няколко стратегии за това как да искаме, така че да получим. Ако не на 100%, поне да увеличим шансовете си, пък каквото ще да става!
Можете ли да поискате?
Много голяма част от нас не могат да си поискат. Вместо това се стремим да изглеждаме силни, независими и справящи се с абсолютно всичко в живота си сами. Но това само ни кара да се чувстваме самотни и затваря потока на енергия „даване-получаване“. Ако само даваме, ще се изтощим. Ако само получаваме, ще се лишим от сила. За да получим каквото и да е, трябва първо да си позволим да искаме. Да поискаш означава да имаш нужда, да си уязвим, да отвориш пространство за получаване. Само ако си позволим да бъдем такива можем наистина да получим.
 
Бъдете ясни и конкретни
Много често се притесняваме, когато трябва да поискаме услуга и в хаоса от мисли – как да не изглеждаме слаби? как да запазим своето его? – формулираме доста объркана молба, която обърква другия. За да получим трябва да формулираме ясно от какво имаме нужда. Без допълнителни обяснения и коментари. Имате нужда от повишение или отпуск, или искате нещо от партньора си – бъдете ясни. Това е най-добрият начин другият човек (или защо не, самият живот!) да разбере какво се иска от него.
Но най-вече – бъдете себе си
Може би си мислите, че трябва да потърсите помощ или да помолите за нещо със самоувереност и от позицията на силата, но всъщност това не е точно така. Ако не се чувстваме уверени в този момент най-добрата стратегия е просто да бъдем такива, каквито сме. Хората могат да разчитат емоциите ни на невербално ниво и ако има разминаване между това, което изпитваме и това, което демонстрираме това предизвиква недоверие. И съответно намалява шансовете ни да получим. Затова не се колебайте и бъдете точно такива, каквито сте. Защото да поискаш е най-естественото нещо, редом до това да даваш!
https://frida.bg/2018/05/07/%D0%BF%D0%BE%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%B9-%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D1%82%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC/

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>