Десетият юбилеен фестивал “Здравей, Здраве”

  се открива с шествие на мажоретки на възраст 70 + години!

Именно в Пловдив преди 10 години се даде старт на инициативи и дейности в подкрепа на здравословния  начин на живот
Пролетният фестивал на здравословния живот в Пловдив, който през 2019 г. празнува своя юбилей започва тази година необичайно-  с радостно шествие, водено от дами-мажоретки на клуб “Бяла Роза” Казанлък на възраст от 70 до 80+ години!
Шествието е предвидено за петък, като тръгва в 17.30 ч. от площад “Джумая Джамия”, преминава през площада “Стефан Стамболов” пред Общината и завършва в Градската градина до Дома на науката и техниката на ул. “Гладстон” 1.
На това място в следващите два дни, 20 и 21 април, събота и неделя, с вход свободен се провежда фестивала.
Организаторите предвиждат дефиле на здравето за  всички възрасти с напомнянето, че именно в Пловдив преди 10 години се даде старт на инициативи и дейности в подкрепа на здравословния  начин на живот- движение, хранене и осъзнатост.
Днес, вече по цялата страна гори огъня на грижата за дух, душа и тяло.
Над 20 града провеждат дъщерни фестивали “Здравей, Здраве”, а паралелно и независимо от тях съществуват множество по-малки или по-големи сходни прояви в посока профилактика на здравето и лечение с природни средства.
Фестивалната програма тази година се разгръща в невиждан до сега мащаб и разширение. Включени са над 150 събития, отворени и достъпни за гражданите и гостите на града.
Лекции, практики, спорт и движение на закрито и открито в Градската градина, йога, медитации, арт работилници за малки и големи.
Изложението на здравословни продукти  освен традиционните изложители в пространството на Дома  предвижда участие на Фермерския пазар на откритите площи около сградата.
Празникът е вдъхновяващ и подобаващ за юбилея, а организаторският екип е готов да посрещне хилядите си приятели и последователи с нараснал екип доброволци и съмишленици.
https://dcnews.bg/desetiat-yubileen-festival-zdravey-zdrave-se-otkriva-s-shestvie-na-mazhoretki-na-vazrast-70-godini/?fbclid=IwAR1VHMWmO4E8sUiN37YnbXdxSQb1Ih1oQBwwMrUc7kw6UF0PBnEWMv5By1U#.XLlPOaBEw8c.facebook

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>